Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové prohlášení

Od: vercavitkova odpovědí: 6 změna:

Ahoj!

Chci se zeptat, jako studentka, mám právo na daňové prohlášení- sleva na poplatníka? Moc v tomto nejsem zběhlá, mám zašktnout kolonku ANO/ NE na tuto otázku, jedná se o brigádu..

Díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Neptáte se na růžový formulář pro zamětnavatele? Potom zaškrtněte kolonku ANO.

vercavitkova
hodnocení

Jojo, tohle přesně! Zapomněla jsem to tam napsat :), děkuju :))

hodnocení

2x

Zřejmě máš na mysli Prohlášení poplatníka k dani, lidově zvané "růžový formulář". Situace, kdy de vyplatí tento formulář podepsat a kdy ne, jsou podrobně popsané jinde. Není to na jednoduchou odpověď. Např, tady: finance.cz/...

vercavitkova
hodnocení

Díky díky!

Jsem trdlo, zapomněla jsem napsat že se jedná o růž. p., ale chytré hlavy hned věděly :)

jitkao
hodnocení

0x

Nic jako daňové prohlášení neexistuje. Jestli myslíš daňové přiznání pro finanční úřad, tak to se ptáš buď hodně brzy, pokud se jedná o výdělky tohoto roku (2021) a pokud mluvíš o tom loňském, to už mělo být podané v nejpozdějším termínu elektronicky před dvěma týdny. Píšeš o slevě na poplatníka, takže asi opravdu mluvíš o daňovém přiznání. Jak už jsem ale psala, na to lošké už je pozdě. Navíc... aby ti to uplatnění slevy na poplatníka k něčemu bylo, musela by sis ročně přijít na víc, než 450.000,- Kč. Pokud ale nepracuješ jako OSVČ ale brigádník s platem do 10.000,- kč měsíčně a tím pádem neplatíš ani odvody na socku a zdrávku, daňové přiznání fakt řešit nemusíš.

Mýlíte se. Daňové prohlášení existuje a správně se jmenuje Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti.

Každý zaměstnanec má právo uplatnit si tímto prohlášením slevu na dani na poplatníka a případné další slevy. Platí, že v kalendářním měsíci může být sleva uplatněna (= prohlášení podepsáno) pouze u jednoho zaměstnavatele, nelze mít podepsáno u více zaměstnavatelů současně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]