Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Znamená to, že manželství není jen romantika a to hezké. Ale je to společné sdílení všeho – radostí, starostí..Prostě být spolu v dobrém i zlém a držet při sobě i když přijdou problémy, nemoc, stres..
Konkrétněji to napsat nejde. Záleží na vás dvou jaké manželství mít budete, jak se k sobě budete chovat, jak si budete důvěřovat. atd..Pokud si myslíte, že je Váš vyvolený schopen dát Vám facku, pak se za něho nevdávejte. Pokud už dopředu počítáte s nevěrou, dluhama atd..tak si to vdávání rozmyslete dobře. Záleží jen na Vás co jste schopna odpustit, tolerovat, do jaké míry jste schopni oba dva kompromisu a přizpůsobit se jeden druhému, pomáhat si, být si vzájemnou oporou atd..Ale nikdy by si člověk neměl přestat vážit sám sebe. A ve vztahu by měl být šťastný a spokojený. A hlavně by měli parněři umět spolu komunikovat o všem a hledat společně řešení problémů..
Já jsem tohle rčení ve vztahu k manželství teda nikdy neslyšel a myslím si, že se správným partnerem snad ani tebou popisované situace nemohou nastat. Pokud máš pochybnosti, tak se nevdávej. Před svatbou bys snad měla mít v hlavě jiné než takovéhle špatné představy.
A ti starší lidé to zřejmě myslí tak, že třeba vidí, jak si natěšená a že si to potom jako "paní" představuješ jako pohádku, ale život pohádka není, ať už jsi vdaná nebo ne. Nějaké těžkosti nastanou vždycky a pak už je to opět o tom správném partnerovi, jak se s nimi společně vypořádáte.
Zdravím. Znamená to, že v manželství není všechno jen krásné, svěží, voňavé a příjemné. Ale to, co jste uvedla vy jako příklady, to je o konkrétném člověku, vhodně či nevhodně zvoleném za manžela vzhledem ke své vlastní povaze. To přísloví znamená, že i když se oba manželé milují, rozumějí si a jsou spolu šťastní, mohou přijít těžké chvíle, které žádný z nich nezaviní, přesto určité období jejich krásného manželství změní v neštěstí. Třeba, jeden z nich onemocní těžkou nemocí, shoří jim celý byt, narodí se jim postižené dítě nebo dítě vůbec nemohou zplodit, podvodník je připraví o všechny peníze... A to jsou situace, kdy pár vystoupí "z růžového sadu" a musí řešit tvrdou realitu. Ida
No, ty otázky, co jste položila, ty si musíte zodpovědět jedině sama. Nikdo z nás netuší, koho si berete a jaké je dotyčný povahy. Nicméně některé mi připadnou dost za hranou - chlap, který vztáhne ruku na ženskou je de*il a nějaká opilost to neomlouvá.
Prostě řečeno - manželství budete mít takové, jaké si jej uděláte. Oba dva.
Hezký den
Manželství je závazek, což znamená že v každém případě končí osobní svoboda, kdy si můžete dělat co chcete. Je to podobné jako když se muž nebo žena rozhodnou vstoupit do nějakého řádu společenství (kláštera) s tím rozdílem, že zde se zavazujete svému manželovi a on vám. Tolerance sebezapření odpovědnost sebeobětování, to jsou slova která člově v manželství začne "skloňovat" má-li to manželství vydržet, k tomu spousta problémů jež budete muset řešit nejen vůči sobě a spolu navzájem nýbrž i vůči dětem...
Dobrý den, stručně - být (zůstat) spolu v dobrém i ve zlém. Trochu se divím tomu, že se brzo vdáváte a zdá se, že máte naivní představu jenom toho dobrého. Připravte se i na realitu všedního dne. kdy to na krásnou procházku není. Zdravím!
Neříká se to pouze o manželství. Tohle pořekadlo se dá aplikovat i na jiné životní situace. Znamená to, že v životě nic není jenom samé pozitivum. Ale to je přece naprosto normální, jinak by to byla nuda. A jestli si nedovedete představit, že manželství není jenom ta "procházka růžovým sadem", tak ještě nejste pro manželství dost dospělá.
Manželství vzniká z veliké lásky obou aktérů. Budete pořád spolu, budete se mít rádi. Ale do vzájemného vztahu mohou proniknout časem třeba i starosti, neshody, odlišné názory. A to je pak třeba řešit.
Dokud jste sama, můžete si jít, kam chcete, koupit, co chcete, uvařit si, na co máte chuť, navštívit kamarády či kamarádky...S manželem už budete dva. A bude třeba určité množství tolerance. Nemyslím tím, aby jeden z vás neustále tomu druhému ustupoval, ale tak nějak na přeskáčku. Jednou povolím já, jindy on...důležité je ale se dohodnout, aby byla spokojenost na obou stranách. Ne si dělat naschvály typu: Tak když tam teda se mnou nepůjdeš, TAK PŮJDU SAMA. A HOTOVO! Podobné naschvály obvykle vedou ke konci. Proto se zamyslet a pak řešit. Věřte mi, občas jsem dokonce přišla po výměně názorů i na to, že to jeho řešení bylo lepší než moje. Chce to ale nic neřešit s horkou hlavou.
Pak přijdou děti. I s těmi bude hodně práce a starostí. Dohodnout se třeba, zda je vezme chvíli na procházku, abyste si doma uklidila, či si aspoň prostě odpočinula. Mateřská dovolená - to není příhodný název. DOVOLENÁ to totiž vůbec není. Ledaže byste měla, chůvu, kuchařku a služebnou.
Prostě chce to, abyste se dobře znali, uměli se dohodnout. Jednou trochu ustoupí on, podruhé já. A že to není jen tak jednoduché, ale chce to i kus diplomacie, Vám nastíní kousek básně. Je od Stěpana Ščipačeva /Sloky lásky/ a i když dnes už nejsou sovětští autoři příliš v kurzu, mám ji ráda. Jistě pochopíte, co chtěl básník naznačit. Já to vím, jsem v jediném manželství už takřka 46 let. Přeji totéž i Vám. Jaga.
Lásky si važte už teď, v mládí a s léty dvakrát vroucněji.
Láska - to není vzdychat, hladit, vodit se s lunou v aleji.
Přijdou i mraky, nečas, tíseň, pak, zkřehlí - kdo vás zahřeje?
Láska je jako dobrá píseň, však píseň složit - těžké je...
Babojago, kdybych nikam nešla, protože manžel nechce jít se mnou, tak sedím pořád doma. On to tak má a měl to tak vždycky, je nějak psychicky vázaný na barák a nerad se vzdaluje. Teď s koronakrizí se nejspíš splnil jeho sen. Vůbec mu nevadilo nějaké zavření okresů, sportovišť, kulturních akcí. To já byla běsná, že nemůžu vyjet, on spokojený. Začal pracovat z domova a obvykle se nepohybuje dál než 1km od bydliště. Pokaždé když někam jdu, ptám se jdeš se mnou? Nejde, sedí doma. No tak jdu sama, aspoň pohlídá děti. Naštěstí mi nikdy nedělalo problém jít sama do kina, restaurace, muzea, divadla...Někdy beru děti, někdy si to užiju bez dětí. A řeknu vám, že být sama bez svých dětí ve všední den v pražské ZOO, která je o víkendu narvaná k prasknutí, to byl balzám na duši. Ušetřila jsem spoustu peněz, nemusela nikoho hlídat a tahat jejich pití a svačiny, nemusela jsem strávit půl návštěvní doby na prolézačkách Bororo v bývalém pavilonu tlustokožců. Jsem ráda s lidmi a ráda si popovídám i s cizími, ale taky jsem ráda sama a umím být sama.
A pojem mateřská dovolená je špatně chápán. Když si vezmete v práci dovolenou, znamená to jen a pouze to, ze máte dovoleno nepřijít do práce. Jak tenhle čas strávíte, to je jen na vás. Někdo se válí na pláži, někdo staví barák. Stejně tak při mateřské dovolené máte dovoleno nepřijít do práce a starat se o dítě. Nikdo nikde neříká, že se při mateřské dovolené budete válet na pláži a nic nedělat. A pro mě mateřská dovolená tedy dovolená byla. Nemusela jsem brzo vstávat a většinou když jsem se vzbudila, koukala jsem z okna na matky, kterak už korzují s kočárky. Stejně tak jsem spávala i s dětmi po obědě. Chodila jsem bruslit, užívala si dopoledne u Vltavy a vzpomínala na kolegy, kterak už několik hodin sedí v práci. Jó bylo mi fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.