Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správná léčba Scabies?

Od: maka odpovědí: 9 změna:

Mám otázku na někoho zkušeného v tomto oboru. Pro ověření postupu léčby SCABIES... Je toto správná léčba? Trvala 3dny na odd. Nemůže být nakažená celá moje rodina a lidé v blizkém okolí(pozoruju podobné příznaky)? Mám pocit, že tři dny nestačí, co čtu všude na internetu. Prosím pomozte někdo...

Léčba byla na odd doktorem

3dny od hlavy k patě - 20procent sírová vazelína + betamethason ve vazelíně 2:1, betamethason ve vazelíně

Zasílám foto dokumentace.

Správná léčba Scabies?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hmcxy
hodnocení

1x
Vzhledem k tomu, že pacient byl propuštěn 9.5.2020, tak dnes bude těžko nakazena celá vaše rodina. Po roce?
liska5

Dobrý postřeh*palec*

Nebo, že by od té doby v tom jela celá rodina a až teď se řeší nějaké nedůslednosti?

klaus*
hodnocení

Nedůslednost doktorů je obrovská, vidím to neustálé. Na lidi se úplně kašle, každý jen pro sebe a hlavně jde o zisk. Tak se nedivím, že někdo chodí roky např. se svrabem. haha

liska5

Najednou jste Klaus. Proč si odpovídáte sám? Můžete komentář vložit jako Maka do vlákna, které jste založil/-a/ , nebo přidat ke svému původnímu dotazu nahoru.

klaus*
hodnocení

Bylo nebylo: Před 10 lety ukrajinský doktor Anatolij Tytjjanevič ho nakazil v nemocnici svrabem. Dokonce mu to řekl přímo do očí. Jenže, když ukrajinec se léčil, jemu nezjistili nic, že prý nic nemá. Od té doby až do přítomnosti trpěl a podle mého nakazil mnoho lidí, než scabies konečně zjistil jiný doktor. Nutno podotknout, cca 10 doktorů - prý nic nemá. Na odd. když ho přijali na léčbu, tak se snažila doktorka zpochybnit diagnózu doktora(objevitele), že zaručeně SCABIES mít nemůže. Chci varovat všechny- nikdy nevěřte doktorům, vše si ověřte u více lékařů! A protože mu nikdo nechtěl dlouho pomoci, byl velmi vzdělaný, začal na sobě dělat nebezpečné pokusy... Jeho rodina je už dávno mrtvá i velmi mnoho známých, prý na koronu. Korona=velký zisk. Jak jsou lidičky hloupoučký, neskutečné. Pardon *mir*

Já si myslím, že se hodně mýlíte. Lékaři na pacienty nekašlou, jen mají pacientů, brblajících v čekárně, zástupy. Také je mnoho pacientů, kterým déle trvá. než řeknou přesně, co jim je. Většinou to vezmou hodně zeširoka, kde byli a mohli to tam chytnout (jako by nebylo lhostejné, jestli v lokalce nebo v sámošce). Co jim bylo před týdnem a na co zemřela prababička. A než se ve svém líčení dostanou k věci, lékař už nemůže poslouchat, protože je zahlcen nesmyslnými informacemi a je v částečnem útlumu. :-D Pak může nastat to, že lékař odhadne, ale potřebuje potvrdit jinými vyšetřerími, ale pacoš mele svou. Občas ví, že se nedá nic dělat (třeba u autoimunitních onemocnění) nebo přesně ví, že pacient ani neposlouchá a stejně se nebude držet jeho rad. Místo aby poslouchal a ptal se (nejlépe holými větami), nechal si vysvětlit, tak přemýšlí, na jak pitomého doktora trefil. Pak, na chodbě, na netu začne zjiš´tovat, co mu je. *alene* No, řekněte, není to na palici?

liska5
hodnocení

0x

Otázka je, jestli jste s ním před tím byli ve společné domácnosti. Pochopila jsem, že ho propouštějí do domácí léčby, neboť projevy svrabu ustupují. Pak je teda podivné, že vstupní odběry byly bez patolog.nálezu. Tak proč ho tedy začali léčit tou sírou a tlumit svědění antihistaminiky? Vycházeli nejspíš jen z toho, co viděli. Tři dny mi tedy připadají málo. Výstupní zpráva říká, že vyrážky tam jsou, ale jestli to zabilo všechny zákožky, z toho není patrné.

Před asi sedmi lety jsem chodila za příbuznou /s bércákama/ na kožní lůžkové odd. a jedna osoba se svrabem tam ležela na sólo pokoji a chodilo se k ní, jako ve skafandru. Určitě tam byla týden. Jen nevím, čím ji léčili.

Já bych se ptala rovnou toho lékaře, zda pacient není pro okolí infekční a zda je dostačující třídenní léčba. Jde o to ochránit rodinu. To Vám měl doktor říct a ještě dát písemné pokyny, jaká opatření v domácnosti v případě výskytu svrabu.

K délce léčby sírou by mohl něco říct také lékárník. Nebo se ptát na VZP? .

hodnocení

0x

Na kožním oddělení jsem ležela několikrát, ale svrab byl vždycky izolovaný. Je však pravdou, že už je to hodně dávno, třeba léčba ničí i to, co po vás zůstalo v bytovém textilu, v polstrech, dekách atd. Je to divné, je. *sok* Kamarádka si ho dovezla z lyží z ubytovny a celá rodina se mazala a gruntovala jako šílená.

hodnocení

0x

délku léčby neposoudím, my na dětském nedávno mazali pacienta taky tři dny, ale ten měl jinou mast. ale vím, že může být mazání i jednorázové a případně později zopakovat. ALE ti lidé, co vykazují stejné příznaky - přišli s nemocným nebo s jeho věcmi do kontaktu? mohli se nakazit už předtím a je potřeba je přeléčit, abyste si všichni mezi sebou svrab nepředávali pořád dokola *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]