Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Měl jsem byt v OV. Přítelkyně si vyřídila že byt bude vlastnit ona. Jelikož chtěla být blíže svoji rodině práce atd byt prodala. Když jsem byl na KU tak mi vystavili doklady kde nejsem uveden vlastníkem bytu který přítelkyně prodala. V dokladech z Ku je pouze uvedena kromě jiných položek že kupujíci se zavazuje zaplatit prodávajícímu což je přítelkyně který byt prodala určitou částku.Prodej bytu byl k datumu 30.8.2014. Takže bydlím v bytě který je uvedený na přítelkyni. Již delší dobu mezi námi vznikají nezhody a hádky a řekla mi že mne nemá z čeho vyplatit pokud se rozhodnu odejít a bydlet v pronájmu atd. Mužete mi poradit jak dále postupovat ohledně dokladu jiných na co budu mít nárok atd? Děkuji.
Přítelkyně si nemohla vyřídit převod bez vašeho vědomí. K vkladu do KN musí existovat vkladová listina, nejspíš kupní nebo darovací smlouva, kterou jste musel podepsat ověřeným podpisem. Vyrozumění o vkladu jste dostal doporučeným dopisem s dodejkou. Další sled událostí je irelevantní. Pokud šlo o prodej a přítelkyně vám byt nezaplatila, můžete uplatnit svůj nárok u soudu. Ona ovšem může namítnout promlčení v obecné promlčecí lhůtě 3 roky.
Dobrý den, žádný nárok nemáte, protože byt již není Váš - nejste zapsán v KN jako majitel bytu. Otázkou je, jak šikovná přítelkyně ten byt získala, ale zřejmě jste s tím souhlasil. Nyní bydlíte v bytě, který není Váš, tak jste v pozici nájemce nebo v horším případě se tam zdržujete neoprávněně. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.