V čtvrtek jsem dostala první dávku vakcíny Moderna, pořád mě bolí ruka, ikdyž jen mírně a včera se mi objevilo zarudnutí pod místem vpichu. Taky mě bolí svaly. Bolely i v den očkování, ale to byla trochu jiná bolest. Teď to přičítám možná nějakému nachlazení. (Nevím, to je jedno). Spíš by mě zajímalo, jak dlouho vám přetrvávala bolest ruky a čím zklidnit zarudnutí. Potřebovala bych, aby psali lidé, kteří byli očkovaní konkrétně Modernou. Děkuji
Známá měla po očkování Modernou také zarudnutí, což je docela běžná "nežádoucí" reakce. "Po očkování se může v místě vpichu objevit místní reakce – zarudnutí, otok, bolestivost. Doporučujeme místo zklidnit krátkodobým studeným obkladem, například gelovým sáčkem. Pozor na podchlazení, nebo dokonce na omrzliny – obklad je třeba zabalit do suché pleny! Studený obklad lze opakovat několikrát denně."
ly
Vy jste lékařka? Děkuji za doporučení, bohužel mohu chladit maximálně ledem. Nic jiného k dispozici nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.