Nejste přihlášen/a.
Po šedém zákalu mám nové čočkz,nevím,zda to bzla operace,ale zákrok mi prováděli ve Vojenské nemocnici v Praze.Zákrok bzl absolutně beybolestný,i když příprava k němu je trošku nepříjemná.Nejprve se ooperovalo jedno oko,po týdnu druhé.Před operací jsem měl brýle 7 dioptrií,dnes používám jen slabé brýle na čtení a počítač.Bez problémů řídím auto bez brýlí..Je to už 10 let.
Zdravím. Oba moji rodiče absolvovali tuto operaci očí, oběma jim to přišlo trochu nepříjemné, ale bolestivé ne. Jen bych upozornila na to, že po zákroku dostanete domů oční kapky, event. i mastičku a "návod" na použití. Zároveň doporučení nosit sluneční brýle. Chci vám poradit, abyste tato doporučení dodržoval. Rodičů známý, starý morous, oči nevykapával ani neošetřoval mastičkou (že mu je to nepříjemné), a jak měl oči "nasucho", neustálým mnutím si nadělal na povrchu čoček škrábance, které jsou neodstranitelné a velmi mu při koukání vadí. A ty sluneční brýle chrání oční sítnice před přímým světlem. Ida
Niekto to nemá bolesti,niekto áno. Ja som mal dva dni dosť veľké rezanie očí. Inak laserová operácia pre korekciu dioptrii je len kozmetická operácia. Najprv oko musí byť stabilizované dioptricky,aby sa dalo operovať. Ja som nemusel nosiť okuliare 17 rokov,niekto už ich nosí aj po 10 rokoch. Laser sa dá použiť asi dvakrát za život. Rozhodnutie je na vás.
Já byl na laserové operaci očí asi ve dvaceti. Měl jsem kolem 5 dioptrií na dálku. Dnes je mi 37 a až letos trochu horší, ale na blízko i když na počítač je nepotřebuji a při čtení mi zatím stačí najít vhodnou vzdálenost. Zatím. Operace obou očí byla najednou a co si pamatuju bylo to v pohodě a jen asi dva dny zavázané oči a pak už pohoda. Počáteční investice sice vyšší, ale zase za ty roky bych dal mnohem víc za brýle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.