Nejste přihlášen/a.
Rok po endodocii měl začal strašně bolet zub co mi praskla častečně korunka.Ślo to do u ucha a hlavy i pod oko i do čelisti. Celkově hodně zle.plus neuro problémy. Brala jsem atb ty zabrala tak napůl. Bylo to hrozné. Nebyla jsem schopná bězných činností. Teď jsem měsíc po druhém čištění a vše bylo ok kde mi to dělali na jiné klinice , protože na té původní mě odmítli , že podruhé to nedělají. Zase jsem to byla já. Ale hned po tom čištění to nepřešlo musela jsem mít jedny ATB kde to pak přešlo.Po měsíci jsem se cítila ve formě. Neměla jsem problém. Ale nechal půl staré korunky , která mě tam držela zepředu vzadu se to celé ulámalo tu tam dal novou vlastně z toho udělal plombu. Nechápu proč tam nechal půlku té straré korunky zepředu nevím co na té předchozí klinice používali za materiál ,ale hrozně se láme. A to stálo dost peněz. Mohl mi zepředu dát také tu plombu a né tam nechát půl té staré korunky. Třeba by se mi to nestalo , prožtoe ten starý zbytek te korunky praskl z té předchozí kliniky a ošdtípnul se od zdola nahoru byl tam vyvinut silný tlak na zkus od toho chleba a zub začal bolet. A mám i tlak v tváři. Stalo se to ve středu to mě to ještě nebolelo a byl tam už takový tlak nebolestivý. Vezmou mě až v pondělí ,ale oni nevědí , že mě to začalo bolet. Mám jsem tam jít v pondělí na spravení.. Nevím co mi s tím budou dělat podle mě se tam dělá zánět to poznám, spíš už ho tam mám.. Na RTG nic vidět nebude , protože ani předtím nebylo. Podle mě při tom čištění tam mohlo něco zůstat když jsem po tom brala ATB. Ale už to nebylo tak bolestivé jako když mě to čistili poprvé, což je známka že to vyčistili lépe než předtím Jenže jak se to teď hnulo tak ten zánět co tam zůstal se znovu vybudil nebo jak se mi to odštípnulo tak se tam něco dostalo. Jenže když bych to chtěla vyčistit tak mi to hned neudělají . Do toho se nikomu moc nechce. Ale já to potřebuju , protže kdyb se mi to neurazilo od toho chleba tak by to nebolelo vůbec, protože už to bylo v pořádku. Co mám prosím dělat jsem bezradná. Zub bolí a jsem nějak hodně ospalá a motá se mi hlava a jsem malátnější z toho. O zub nechci přijít jeden mi už chybí.Prosím poradte
Co Vám máme poradit? Komunikujte se zubařem! Ptejte se ho, proč to řešil tímto způsobem a jak chce postupovat. Vy se snažte o dobrou zubní hygienu a hlavně být celkově v kondici. Zdravý životní styl a pestrá zdravá strava pomáhá na veškeré záněty v těle, i ty zubní. Po ATB berte probiotika. Víc nelze radit, vždyť ani nevíme, jestli jste babička nebo studentka?
nejsem ani studentka ani babička věk se mi blíží ke 40ti. Já v tom zubu neměla ani kaz pouze to bylo hodně citlivé na studené 2 a půl roku. Na zubním mi říkali že tam nic nevidí. Až potom to začalo bolet a nepřešlo naopak se to čím dál více stupňovalo. Dokonce jsem z toho i omdlela jak mě bylo zle.Nepřála bych to nikomu.Bez ATB bych to absolutně nevydržela. Po nich se to přestalo aspoň stupňovat. Je to spodní stolička 6 vlevo.
Koukněte se na internetu na souvislosti zubů s orgány. Stává se, že zub nevykazuje žádnou změnu, ale bolí, nebo se těsně u něj vytvoří bolák v dásni. Znamená to, že do něj "vystřeluje" problém určitého orgánu. Žlučník, ledviny, plíce, střeva..mají svůj zub. Na ten orgán se pak zaměřte. Aspoň dietou, pitným režimem, přírodními doplňky.
Překlep v číslovce v nicku nejde opravit, ale jsem to já Liška5. /Proto jsem zrůžověla./
Dolní stolička ukazuje na střevo. To je sídlem imunity. ATB sice krátce pomohla, ale zároveň narušila rovnováhu střevní mikroflory. Ta třeba vyrábí vitamíny řady B. Takže se dát na očistu střeva. Něco si o tom přečťete. Vynechte průmyslově vyráběné potraviny, výrazně omezte sladkosti i slazené nápoje, bílou mouku, uzeniny, paštiky, kečupy, chipsy, čokoládky, na čas uberte i maso, pokud ho máte denně, a mléčné výrobky.
Střevu prospívají kroupy, klíčky, veškerá zelenina, listový salát, kyselé zelí, kefír, ryby, zelená petržel, vločky, cereálie, mandle /přes noc namočit/, paprika, jablka, meloun, ananas, avocado, sušené švestky, borůvky...I ten B komplex si dejte na pár týdnů. A hodně pijte! Při té změňě se budou vyplavovat z těla nežádoucí látky, což se může po čase projevit na pár dní třeba únavou a zhoršením zubních problémů. Tomu se říká odléčovací reakce..Urychlíte ji , když budete mezi jídly pít čistou vodu se lžičkou jablečného octa.
Já být vámi, tak jdu na pohotovost a zub si nechám vytrhnout. Takový lapálie by mi za jeden zub nestály. Pokud by to byl přední, tak neřeknu, ale šestka? Já mám vlastní šestku jen jednu. Sedmičky mám pryč všechny a osmičky nemám ani založený. A žiju i jím i s touto bídou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.