Chci vyzvat zamestnavatele kvuli zadosti o rentu z duvodu prac.urazu nevite jak ma takovy text uredne a solidne vypadat? Nikdr sem nenasel zadny vzor .diky za rady
Já bych si napřed ujasnil, co to renta vlastně vůbec je.
malirmario*
Dekuji za odpoved ale ja potrebuji sestavit pisemnou zadost... jasno mam ! Jen chci tim dopisem udelat 1 krok ! A chci at je dopis radne sestaven. Takze mate nejaky vzor? Dekuji
Taky vzor z principu neexistuje, lebo chcete nezmysel. Nastudujte si zakony o socialnom poisteni platne v CR alebo navstivte pravnika na toto specializovaneho.
Představujete si to moc jednoduše. Aby to mělo nějakou formu měl byste se obrátit na právníka. Vzhledem k tomu, že jste na ÚP, tak můžete zajít za právníkem přímo na úřadu. Sám od sebe můžete bývalému zaměstnavateli napsat cokoliv, ale věřte, že se budou snažit vykroutit.
Já XY žádám tímto o náhradu za ztrátu výdělku podle paragrafu 271b.
Můžete tam napsat i omáčku okolo / proč vlastně žádáte / . Do záhlaví uveďte hlavně datum, aby pak nedošlo k tomu, že jste prošvihl dobu po kterou si lze žádat.
malirmario*
Ano ! Skvele takovou to větu jsem presne potreboval . Dekuji mooc.
My máme jasno , ale vy to nechcete pochopit.Jinak,máte tu dvě rady .Žádný vzor na to co chcete neexeistuje nevím o tom, že by firma dávala rentu zaměstnanci po PÚ§! Možnátak renta pokud byste měl ve firmě podíl-pak by Vám vypláceli rentu.
Pratele nejsem arog. Podle toho co vim tak mam narok na dorovnani platu po PÙ pri ztrate prac.mista , zarazen na Ù.prace bez moznosti sehnat prac.misto. takze firma je pojistena a bolestne a ztizene uz mame za sebou a ted mi jde dorovnani vydelku(renta) ... takze MUSIM TU ZADOST PODAT na firmu ktera to preda pojistovne! ...proto mne trapi jak to slohove sepsat aby to melo ,,vahu,, ...stale se mylim? Chci jento znenì... ale vsem moc diky ze aspon REAGUJETE ...je to skvele ...Pekny den vsem
A firma to neřeší? Měli by to řešit oni, jenže chápu, že se jim do toho nechce a tady žádný dopis nepomůže. Pokud to tak je, žádné psaní vám nepomůže. Já to řešil s inspektoratem práce a na úřadu práce. Pojišťovny tiskopisy mají, ale to musí vyplnit zaměstnavatel. A pokud jste musel skončit v práci, máte nárok na 12mes odstupné, ale pozor, je tam lhůta pro soudní spor do tří měsíců od skončení pracovního poměru.
No a ještě je tam nárok na dovolenou, jelikož ta se za dobu nemoci nekrátí, taktéž doplatek do průměrné mzdy v době nemocenské a bodové hodnocení za trvalé následky a bolestné snad máte.
Pratele ja si cennim vasich komentaru ... ale ja potrebuji jenom slusne zformulovany text ze ktereho se pochopi ze zadam o tuRENTU .. Aby vubec vedeli ze ja o teto ,,financni kompenzaci vim ! A ze ocekavam jejich spolupraci! Firma je slusna a ferova! Takze necekam zadny soud.proces! ...takze se zeptam naposled... je tu nekdo kdo mi pomuze vytvorit text pro tu mou firmu? Nekdo komu to jde ,,od pasu,, a ne jako ja! Kdy bych tam napsal maximalne: zdarec a nezapomente resit ten muj usly zisk(rentu),, Rozumime si? Prosiiim ...?zkuste mi nekdo takovou vetu slozit..dekuji...a klidne mi to pisnete treba na meil mario.777@seznam.cz Dekuji .. at se daří
Co teda chcete, ušlý zisk nebo ztrátu na výdělku? Co máte v papírech od KPL? Jestliže je zaměstnavatel solidní, tak mu to snad stačí říct a vy mu to jen podepíšete? I 12mes odstupné vám dal bez řečí?
Uz jsem z toho vseho popleteny... odstupne jsem dostal, bodove hodn. Dostal, ztizene spol.uplatneni dostal, a ted sem na prracaku beru invalid 1,(7700) ...tzn ze bych mel dostavat bud do minimalni mzdy !? Popr do prumerneho vydelku... takze jak se teda tomu rika? A tento rozdil bych mel dostavat dokud nenajdu praci ...diky za odpoved
Dosáhnete na ni vůbec? Od průměrné mzdy se odečítá min mzda pro invalidní důchodce, ta je dnes už stejná pro všechny a dále se odečte invalidní důchod. Rozdíl je renta. Ještě k tomu je nutná registrace na UP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.