Nejste přihlášen/a.
Inspiraci jsem většinou sbíral na cestujlevne.com, levneletenky.org nebo honzovyletenky.cz. Letenky samotné jsem pak kupoval přímo na stránkách dopravce. Po Evropě jsem asi nejčastěji využil Ryanair. V základní ceně je teď tuším jen malé příruční zavazadlo, při výběru nabídne různé tarify, já si bral Plus kde bylo velké zavazadlo do 20kg, rezervované sedadlo. Počítám, že většina dopravců to bude mít obdobné. Nejsem si jistý, jak je to v současnosti, ale také se pak bylo nutné odbavit online, což bylo zdarma, v případě odbavení na letišti se připlácelo. V plusovém tarifu to bylo možné udělat snad 30 dní dopředu, takže nebyl problém si vše nachystat ještě doma i na zpáteční cestu.
přes google, cenu si můžete zadat...do kolika peněz google.com/...
normální aerolinky si nepřipočítavají peníze za zavazadla, kufr cca do 20-25 kg je v ceně
nízkonákladové aerolinky /nejlevnější/ mají letenky za několik set korun, za zavazadla se platí navíc. Když je Vás více a stačí Vám jeden kufr, nejlevněji vyjde 2 letenky bez kufru a 1 letenka s kufrem. 2 lidé by měli pouze přiruční zavazadlo nebo žádné /podle podmínek aerolinek/, někde se připlácí i za menší zavazadlo navíc.
u nás v ČR jsou testy zdarma...jak zpátky nevím, bez očkování a bez cestovky se testy platí, u dětí ale nevím
aktuální informace najdete na webu Ministerstva zahraničí, trochu nepřehledné, no alespoň něco mzv.cz/...
Já mám zkušenost s kiwi.com/... . Třeba do Německa lze letět za pár stokorun, ale platí, že v čím větším předstihu si letenku rezervuješ, tím levnější je. Pro jistotu i 1/2 roku předem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.