Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakteriální infekce v zažívacím traktu

Od: bohusb odpovědí: 10 změna:

Již sedmý den mě trápí bolest žaludku, nechutenství, únava, nausea a bolest v krku, bez teplot. Třetí den užívám omeprazol, ale situace se moc nezlepšila.

Pravděpodobně mám žaludeční vředy, ale nevím důvod. Mám shaker do kterého si dávám protein, nějakou dobu jsem ho nemyl a dost poté zapáchal. Mohly se na něm teoreticky utvořit bakterie helicobacter pylori? Jinak si to nedokážem vysvětlit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Bakterií Helicobacter pyroli se nakazíte jedině od člověka, třeba špatně umytým nádobím, pitím z jedné sklenice, případně znečištěnou pitnou vodou v oblastech s nedostatečnou hygienou. Zkrátka tam, kde lidé kakají kdekoliv a nejlépe tam, kde i pijí, takže hlavně asijské státy. Tahle bakterie nevzikne jen tak z čista jasna, třeba jako plíseň, kdy spóry plísní jsou všude a stačí vhodné podmínky a vyroste.

hodnocení

3x
Já měla vleklé problémy se žaludkem. A od té doby,co užívám probiotika (piju kefír),je mi o hodně lépe. Pokud nesnesete kefír,zkuste jogurtove mléko a nebo se prodávají probiotika i v tabletách.

hodnocení

1x

zajděte si na gastro, jestli jste tam zatím nebyl. Moc pěkně natočená gastroskopie, požádejte si mall.tv/...

Natočené je to pěkně, ale taky si tazatel užije slušně invazivní a velice nepříjemný zákrok.;)

liska5
hodnocení

1x

V tom šejkru se mohlo pomnožit kde co, od plísní přes shigellu, listerii, po salmonelu. No fuj! Vymývejte to! Helicobacter máme v trávicím traktu všichni v malém množství. Absolutně se nevybije, a ani to nemá smysl. Zato se dokáže pomnožit do nežádoucího množství, které už škodí. A to tehdy, kdy mu svým nevyrovnaným a nevhodným stravováním, stresem, léky, kouřením, alkoholem, průmyyslově vyráběnými potravinami a špatnou hygienou přípravy jídla připravíme podmínky. Žaludeční vřed není vřed v pravém slova smyslu, jako furunkl na kůži. Je to místo, kde je narušená, vyleptaná ploška sliznice. Je třeba nastolit pravidelnou kvalitní výživu a zklidnit psychiku. Zřejmě něco děláte špatně. Chtělo by to dobrého nutričního neboli výživového poradce. Ony i ty proteiny samy o sobě mohly přispět. Jsou většinou z mléka a metabolity bílkovin zatěžují ledviny. A ledviny zase ovlivňují situaci v krku. Ostatně při nebo po angínách jsou někdy ledvinové komplikace. Víc pijte neslazené nápoje bez bublinek. Jestli můžete šťávy z hlávkového zelí a syrových brambor, žaludeční čaje.

hodnocení

1x

Kupte si v lékárně antacidum Maalox. Zklidňuje žaludek, bílá tekutina příjemné chuťi.

hodnocení

0x

Ako vzdy, rada znie, navstivte lekara. Samodiagnoza vredov a samoliecba inhibitorom protonovej pumpy nie je dobry napad.

bohusb
hodnocení

Taky že jsem ho kontaktoval. A to on mi doporučil omeprazol.

To je ine, v takom pripade musite pockat. Nemusite mat rovno vred, mozete mat len podrazdenu a narusenu sliznicu a to potrva aj mesiac, kym sa to da do poriadku. Objednal vas lekar na vysetrenie zaludka endoskopom?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]