Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakaz mobilů na táboře

Od: dobry odpovědí: 14 změna:
Syn jede na skautský tábor, v informacich stoji : Nedavejte, prosim detem mobily. Mohou mobil poradatele tabora zakazat? Coz kdyz budem chtit zjistit, jak se synovi vede?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

13x

Ano, mohou.Jistě dostanete kontak na vedoucího, pořadatele táboru a u něj se můžete informovat jak se synovi vede. Zvláště pokud je to skautský tabor, je logické, že děti budou bez mobilu.

Pokud vám tohle nevyhovuje, přihlaste syna na tábor, kde je mobil povolen.

Napriklad na tabor pre synov zavislych na mobile. Taky maly detox od mobilu je len prospesny.

hodnocení

11x

Když budete chtít vědět. jak se synovi vede, tak napíšete DOPIS, nebo on napíše dopis Vám.

Je ovšem velmi pravděpodobné, že si na vás ani nevzpomene.

Život vážně lze žít i bez MT (alespoň ten týden či dva zcela určitě).

hodnocení

8x

Samozřejmě že mohou. Pravidla určuje organizátor. A organizátor má určitě podchycené i spojení s táborem pro jakékoliv situace.

Mobil nemá na táboře (pokud na ně není přímo zaměřen) a obzvlášť skautském co dělat. Odvádí pozornost dětí od věcí, kterým by se měly věnovat.

Vy když jste byl/a na táboře, tak jste sebou měl/a mobil? Za mého dětství se z táborů posílaly dopisy a pohledy.

krtek6
hodnocení

8x

Přesně takový rodiče jako jste Vy, na táboře "milujeme"...u nás doposud platila výzva formou doporučení, aby se nedávaly dětem mobily, velká finanční hotovost, drahé věci a rodiče, aby nenavštěvovali děcka na táboře.

z výchovného hlediska je to špatně

a) děcko se má osamostatnit

b) má se naučit schopno řešit problémy samo

c) má se odpoutat od závislosti na rodičích

d) ruší to táborový program

e) vzniká závist a stesk u malých špuntů

Bohužel kvůli takovým jsme to letos nákazali a všeci aj smůlu. Funguje to jak ve škole. Najdu, zabavím, vrátím po táboře rodičům do ruk

A když budete chtít jak se děcku vede, tak od toho slouží písemná korespondence...jako všude jinde...evidentně nemáte vůbec tušení o čem tábor je...

liska5

Zažila jsem, že si rodiče odvezli svého desetiletého synka během prvního týdne pobytu na táboře. Napsal hned po příjezdu, že se mu stýská, a matka to neunesla.. Moc dobrý tábor to byl, jela jsem tam několikrát... On pak už nikdy na tábor nejel, ale všude se zmiňoval, jaká je to na táborech hrůza. Já bych to nepřežila mít doma takovou bábovku. Takhle mu zadělali rodiče na problémy v životě.

hodnocení

7x

Pokud nemáte ve vedení tábora důvěru, dítě tam neposílejte.

Pokud ano, akceptujte jejich podmínky. Oni sami ví jak probíhá tábor s dětmi, které (obvzláště je-li to poprvé) každý večer pobrekávají do telefonu, že chtějí jít domů, že byla hnusná večeře a mají hlad atd.
Chápu, že máte obavy, ale je to pro ně škola života, přesně tohle je připraví na reálný život kdy se budou muset spolehnout na sebe a na své kamarády.
Věřte, že kdyby se cokoliv špatného dělo, vedoucí Vám zavolají.

hodnocení

5x

Na skautském táboře obvykle není jak dobíjet, takže telefon je po dvou dnech k nepotřebě. Nehledě na to, že mnohdy ani nebývá signál.

Synovi se na táboře bude vést skvěle, tím si buďte jistá. A kdyby bylo zle, zavolá vám vedoucí.

liska5
hodnocení

5x

Však může napsat. Nebo si zavoláte na vedení tábora. Kdyby byly problémy, oni Vás osloví sami.

Začínala jsem v r. 1957 na táboře, který neměl telefon. Muselo se do vsi do JZD, jinak měl ve vsi jeden telefon lékař, druhý byl doma u hasiče. Na akutní problémy bylo auto. Na zprávy rodičům jsme měli možnost dát do auta koresponďák nebo dopis s předepsanou adresou od rodičů. Řidič to hodil v obci do schránky, když jel pro chleba. Dopisy z táborů máme ještě schované. Boží počtení! A jak jsme u večerního nástupu dostávali pod vlajkou dopisy od rodičů!

hodnocení

4x

Tak zavolate veducemu a ten vam to povie. Kedysi boli tabory a neboli mobily a vsetci zili spokojne.

hodnocení

1x

Traveni casu osobniho volna na skautskych taborech:

1990 - 1999 - vyrezavani, pousteni lodicek, klidne hry okolo taboriste, hrani na kytaru, psani dopisu, trenink finske stezky atd...

1998 - 2009 - sezeni za stanem a hrani magicu a draciho doupete

2007 - ... - cumeni do mobilu

jp

Byla jsem na táboře v r. 1963, taky jsem neměla mobil a přežila jsem. Nebuďte hysterická. Představte si, že byly doby, kdy nebyly mobily a nikomu nechyběly.

hodnocení

0x

jestli to z právního hlediska mohou zakázat nebo mohou maximálně tak doporučit to nevím a nikdy jsem to nezjišťovala. ale u skautských akcí mi to přijde vcelku normální, vždyť ani na výpravy si děti neměly brát mobily (alespoň u nás) *nevi* ale tedy napadá mě k tomu jenom otázka - kde budou spát? skautské tábory bývají často ve stanech, děti nemívají volný přístup k zásuvkám s elektřinou, takže mobil se tak jako tak brzy vybije. jinak pokud jsme chtěli zjistit, jak se dítěti vede, tak jsme měli telefony na vedoucího a předem daný čas, ve kterém jsme mohli volat (= kdy nám telefon zvedal, neměl jiný program).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]