Nejste přihlášen/a.
Ve tříde máme jednoho spolužáka, co propadl, problém je v tom že si oblíbil a to mi znepříjemňovat život. Ve škole mi vymýšlí různé přezdívky, dnes seděl zamnou a bavil se tim že se mi pokoušel psát na ruku, mluví na mě atp. Já nevím co stím dělat, dříve jsem měl podobný problémy ale aučil jsem se tyhle problémy řešit ale nevím co sním mám dělat.. Poradíte? Rady jako dát mu do řepy neberu, prát se umím ale on je vcelku velikej
Martine, a co kdybysme se zamysleli nad bojovým uměním? Já mluvím hlavně o psychologii boje, kde ty nejdeš svojí silou proti úderu protivníka, ale využiješ jeho síly, setrvačnosti jeho úderu ve svůj prospěch. Neumím to zcela jasně popsat, ale přestav si situaci. Někdo tě chce praštit a tak dá všechnu sílu a energii do ruky, kterou vede proti tobě. Ty, když na obranu půjdeš proti té ruce, srazíš se s ní ve chvíli, kdy má největší energii. Pak právě "vyhraje" ten silnější. Ale ty, když té jeho ruce uhneš, ba dokonce jí ještě za letu chytneš a postrčíš jejím směrem, tak si ten člověk natluče sám, jeho tělo poletí za svojí vlastní rukou, protože do ní vložil veškerou energii.
Takže kdyby mě pozdravil, já bych ho pozdravia taky. Radostněji, nahlas.
Kdyby na mě o hodině začal mluvit, tak já bych se naopak otočila, a nahlas řekla "co potřebuješ?" (v tu chvíli zpozorní profesorka a ty se můžeš profesorce omluvit, že rušíš, ale spolužák od tebe chtěl něco patrně velmi důležitého, protože byl neodbytný)
Dělej mu to samé, ale o hodně víc.
nevím kolik ti je,do který třidy chodíš,možná by stálo za to říct to rodičům.myslím že je to furt lepší než se trápit a chodit do školy s nechutí.Ted škola končí,budou prázdniny a uvidíš po prázdninách jak to bude.On si asi myslí že se ho bojíš proto se cítí být silný v řečech.No,pokud máš staršího bráchu tak to by ti pomohlo,stačilo kdyby s ním promluvil on.Vím že se nechceš prát ale řekni mu aby ti dal pokoj-ale o samotě.!Pak napiš jak to pokračuje.
Je to asi strašné trápení a bez úniku. Zkus mu říct, ale beze svědků, ať toho nechá, nevšímá si tě, dá ti pokoj a vyškrtne tě ze svého života. Beze svědků proto, že by se styděl, zahanbil bys ho a on by musel obhajovat svou velikost před děckama. A pohlídej si, aby někdo nebyl ani v doslechu. A klidně mu řekni, že ho nemáš rád a za kamaráda ho nechceš. Že nechceš problémy, proto mu to říkáš beze svědků. Ne proto, že máš strach. Strach rozhodně na sobě nedej znát!
Držím ti palec.
Proti takovým magorům je těžký boj.
Srovnej si v hlavě dvě věci a prozrad nám je:
1/ jsi silnější než on, nebo aspoń tak , aby si přece jen musel dát pozor?
2/ jsi ve třídě dlouhé léta, co spolužáci? Mají Tě rádi, budou stát za Tebou?
k bodu jedna : Stačí mu me dát jednu pořádnou facku, ale opravdu takovou, aby si ji pamatoval. Nic víc, a to třeba uprostřed vyučování, ale nejprve bych si o tom promluvil s učitelem.
k bodu dvě: jednodušší cesta, a už to tu padlo : Pokud máš ve třídě dobré kamarády, kteří se Ti nebudou smát, tak mu projev veřejně lásku. Na uvítanou mu dej jako by pusu, řikej mu před třídou, že ho taky miluješ a ber ho často za ruku. Věř tomu , že že brzy toho nechá. U nas byl taky jeden podobný příklad. Dotyčný mu před plnou halou dospelých lidí ( kteří ho znali) odpověděl, že si ho sice váží, ale nesmí se zlobil, ale že respektuje jeho orientaci na muže, ale ale že už je zadyný s jednou ženou.
Pak ještě existuje varianta číslo tři : jak on k tobě, tak ty k němu, ale to musíš vyhovovat bodu jedna a nebát se ho.
Varianta, že toho nechá, pokud nebudeš reagovat, většinou na spolužáky nezabírá. Ale zkus i tuhle ...
Určitě jsi chytrý kluk, chytřejší než tvůj spolužák, a on to ví, vycítí to, a vadí mu to, proto se může projevovat tím, že tě stále něčím obtěžuje. Myslím si, že je lepší zkusit to po dobrém, než nějaké rvačky, na to zřejmě čeká, je to asi jeho styl. Ale určitě je to velice otravné, takto denně, jeho obtěžování snášet.
Taky, se mi moc líbí nápad inžinyrky, a to, jak dále to rozvedl fidonet. Neznám rekce z pohledu mužského, ale z mého pohledu by to mohlo zabrat. Může to být dokonce pravda. PT /stařenka/
1) Silnější bude ale síla není vše, že Jen je mě těžký vyprovokovat k násilí.
2) Psal jsem že jsem v prváku. Kolektiv v naší třídě je nic moc, jsou "proti sobe" cimz chci rict ze jeden den jsou spolu ale druhej den sou pěkný svině(bonzování..).. Pár kamarádů mám, myslím že většina by se postavila na jeho stranu(zbytek třídy)
3) Nevim, ja mam rad svuj klid, nevsimat si jinych a oni me zas.. To jsem zkousel a mel jsem jednu dobu klid.. Ja nevim, rekl mi treba něco o mojí sestře tak sem mu odvětil že to je debil a byl ticho ale to mi nepomuze v tom aby me nezdravil apod.
To je asi těžký,nevím co poradit snad to co ostatní-řekni mu že ti to vadí,Pak by mě zajímalo jak to dopadlo.Moje dcera zatím do školy nechodí ale ve školce měla podobný problém,neustále jí tam obtěžoval kluk-chodil za ní lochtal jí,tahal za vlasy atd.Radila jsem jí aby ho ignorovala ale bylo to horší,tak nezbylo než to říct učitelce a od té doby je klid.Držím palce a pak sem napiš jak jsi to vyřešil.
No zkusim do konce školy tu ignoraci.. Ono ten osel aby udělal fyziku aspon na 4, ma tam hodne mizernej prumer a mame docela narocnou ucitelku Mimochodem 16let a stredni prumyslovka prvni rocnik.
Byla by to veliká náhoda, ale to co popisuješ, se odehrává i ve třídě, do které chodí můj syn. (To mě napadlo podle té náročné fyzikářky.) Není to pražská SSPŠ? Syn měl ten samý problém, když nepomáhalo ignorování ani domluvy, dotyčného chytil pod krkem a postavil ke zdi. Přišel domů se šrámem na tváři, protože ho dotyčný poškrábal, ale od té doby má pokoj. Tak ten dotyčný obrací svoji pozornost na jiné, kteří zatím nemají tu odvahu bránit se fyzicky. Je to těžké. Asi bych se obrátila na třídní nebo vedení školy, protože to je šikana.
vážně jsem zvědavá jak dopadneš,protože vím,že chodit do školy s nechutí je hrozný.Mám doma sice holčičku která půjde v září do první třídy ale mám syna který už má školu za sebou a pamatuju si že měl ve škole problémy s polužákem a neřekl nám to.řekl mi to až jeho kamarád, chodil do deváté třídy asi se styděl nám to říct.Sice jsem to nevyřešila hned protože ve škole mi sice řelki že to dají do pořádku ale mladík dostal vstek že dostal vynadáno od učitelky a syna šikanoval ještě víc.Syn se nechtěl prát,asi se bál ten kluk byl větší.Tak nezbylo než poslat někoho jinýho.No a byl klid.Mladík dostal a pořádně a od té doby byl klid.Tak ti držím palce a moc ti přeju klid ve škole.
Můžeš vyzkoušet všechno co ti tu radí, ale na některé jedince nezabere vůbec nic. Můj syn (byl ještě tenkrát malý) si zažil ve škole svý, řešilo se to všemi možnými způsoby, (hlavně dlouho trvalo, než si učitelka uvědomila, že jde o vážný problém), až přišla na řadu policie. Tohle jediný zabralo. Pak se ještě občas nějaký ten problém objevil, ale už to nebylo tak hrozný.
Martiny,myslím že pokud ti nedá pokoj tak nezbyde než mu natlouct ale ne ve škole ale venku.A pokud ti bude hodně otravocat život pak by možná stálo za to přejít na jinou školu.
Tak se k němu přidala snad celá třída a já pocituju peklo. Co dělat? Asi půjdu do té druhé třídy, co myslíte?
Příklad z jiné průmyslovky. V jedné třídě si zasedli dva žáci na svého spolužáka. Nakonec se to dostalo k vedení školy, které to řešilo zalarmováním rodičů hříšníků a následně si dotyčné pozvali ke komisi, kde je dlouze vyslýchali a následně tuším vyloučili (tady si nejsem jistý o jaký konkrétní trest šlo, či za jakých podmínek). Pozor bych si dal na oznámení této věci pouze třídnímu učitely, obvykle neví, jak takovou věc řešit a snaží se problémům vyhnout (jsou raději když se děti šikanují navzájem, než aby šikanovali je samotné) a ve výsledku z vás pak může být akorát tak slaboch a práskač, proto bych to oznámil nejlépe vedení školy a chtěl znát konkrétní kroky, které plánují v dané veci podniknout. (Popřípadně zapojit školní inspekci či policii, z těch mají opravdu nahnáno i nejotrlejší učitelé a vedení školy)
Přikláním se ještě k radě Llordslayera, je to dávno, co syn chodil na základní školu, kde ho větší a silnější kluci také šikanovali. S třídní učitelkou se to neřešilo, ředitel byl také laxní, tak jsem se obrátila na školní inspekci. Bylo to poslední rok ve škole, ale řešili jsme to přestupem jen do jiné třídy na stejné škole, a byl klid. To je moje zkušenost. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.