Za symbol štěstí se dá považovat čtyřlístek, podkova, prasátko, nebo i králičí packa. Jinak samozřejmě slon. Cit z netu.:
Slon : Sloni patří k majestátním symbolům, které mají pro mnoho kultur už po staletí zásadní význam. Sloni mají pozitivní symbolický význam po celém světě – považují se za symboly štěstí, moudrosti nebo dlouhověkosti. Amulet slona je navíc odvěký symbol štěstí a harmonie. Obzvláště pokud má slon zvednutý chobot.
Fakt? Tak to jsem nevěděla, bůžka nemám, ale možná vyrobím z hlíny, tak si o něm musím přečíst, jak je to s těmi světovými stranami.
witch*
Jasnačka. Je třeba tyto předměty doma správně umístit. Záleží taky po čem toužíte. Jestli po lásce a štěstí, materiálních věcech nebo zdraví atd. Ono když je umístíte jinam než máte, vzhledem k Vašemu přání, tak se to míjí účinkem nebo Vám pošle to co nechcete. To je jako někdo tu radil slona pro štěstí tuším? Ale už nenapíšou, že by slon měl mít chobot nahoru např. denik.cz/...
To je zajímavé, tak díky za info. Ganéšu mám ráda, každoročně si tahám pro příští rok tři karty z Nanebevzatých Mistrů a 2 x už jsem ho vytáhla.
witch*
Já mám třeba karneol u dveří do bytu, protože je to tu jak průchoďák energií. Jsou spíš pozitivní, ale s některými jsem se tu dobře necítila. Musela jsem "to" i nahlas odvolat, protože se mi v tu chvíli udělalo fakt zle, ale i skoro v mrákotach jsem za sebe stihla hodit špetku soli. Jinak Ganéša mi přijde takový univerzum. Je vhodná nejspíš na vše pozitivní, plodnost, bohatství, moudrost, spravedlnost, učenlivost, ochrana.. super je také čínský drak nebo i ten Budha.., mamka už má ode mě výstavku slonů, každej jinej, ale všichni s chobotem vzhůru. Jeden je bílej s mandalou, druhej zlatej - krásně zdobenej, černej se zlatou korunkou, další je od živého k nerozeznání (jen se pohnout),...
Já mám svoji symboliku, jeden prastarý strom tu v přírodě. Mám ho v několika provedeních na šňůrku na krk. Největší je cínový, má silný kmen, vyrůstá na solidních kořenech a ve větvích má 5 červených plodů. To jsou jako moje děti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.