Nejste přihlášen/a.
Jeden kód na prokázání něčeho, co nelze garantovat. A je samozřejmě jen čirá náhoda, že na covid pas mají být co nejdřív navázané i kompletní osobní informace a biometrické údaje, a v některých chytrých hlavách bují idea propojení s elektronickými platbami, kdy se covid pasem bude dát i platit. Pokud by se takhle podařilo zasíťova jednotným nadnárodním pasem celou populaci, umožní to jednak dokonalý přehled o lidech, co dělají a kde se pohybují, a jednak libovolné zablokování jednotlivce v jeho běžném životě.
Už to nemusí být očkování, třeba souhlas s nějakým nařízením, a dokud oficiálně písemně nekývnu bude můj "green pass" v červené zóně, a ikam mě nikdo nepustí. Na tohle se dá navázat cokoliv, v okamžiku kdy bude existovat jednotný pas který určuje celý můj život, kam smím a co můžu dělat (není problém podmínit platným pasem třeba úvěr nebo přístup ke vzdělání, podívejte se do Číny, s nedostatečným sociálním skórem nedostanete práci ani úvěr, dítě se nedostane na školu, nebo si ani nekoupíte lístek na vlak), a všichni ho budou uznávat jako ultimátní autoritu, muže si na to kdokoliv nalepit cokoliv. Třeba co lajkujete na sociálních sítích.
A pro ty, co začnou zase mlít o aeronetu a hoaxech - před půl rokem byl covid pas označován za konspirační teorii, a hele dnes. Tato tiše se plížící tyranie je největší možná hrozba, vydržte a nepodvolte se, nepřijímejte covid pasy, když nebude dostatek uživatelů systém pasů neuspěje.
Pane Aleši Urválku, Vy tak zkušený cestovatel a nevíte, že to funguje?
Jistě že to můžete mít vytisknuté na papíře, klidně i zalaminátovat, vyfotit jako fotku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.