Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Feldflaška a alkohol

Od: samson® odpovědí: 15 změna:

Bude vadit na výletě, když naleju víno nebo destilát do feldflašky? Skleněnou nechci, může se rozbít. Kamarád mi řekl, že alkohol v polní lahvi memá být, protože je z hliníku. Myslím, že nemá pravdu, ptám se pro jistotu. Budu to mít jak se říká pro strýčka Příhodu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Hliník nemá rád kyseliny, takže asi ten destilát.

kepler*
hodnocení

5x

Alkohol a voda s hliníkem nereaguje, takže vodka a podobné destiláty tam mohou. Tam, kde jsou přítomny kyseliny (víno, limonády) ne. Ty hliník nepatrně rozpouštějí a tak se hliník dostává do těla, což škodlivé je. Do feldflašky bych nejraději dal to, na co je určená, tedy vodu. Nějaký ten šnaps bych nosil v jedné nebo dvou skleněných placaticích v náprsních kapsách nebo v baťůžku.Tam se hned tak nerozbijí.

makk

Já myslím, že jedej den pít víno z hliníkové flašky není žádné velké zdravotní riziko, spíš jde o to, že ta flaška asi uvnitř zčerná, takže si ji zničíte a pak taky ten hliník může ovlivni chuť vína. No a pít teplé víno s hliníkové flašky asi taky nebude zrovna zážitek pro someliéra.

liska5

Tu skleněnou ne, je těžká a rozbitná, ale dělají se placatice cestovní nerez malé, lehce prohnuté do náprsní kapsy šroubovací s minikalíškem. Z čutory by mi víno teda nechutnalo, ta je na vodu.

liska5 - No jo, na kořalku nemá chybu. Ale pít z toho víno *zmateny*? To si nějak neumím představit. Nehledě na relativně nepatrný obsah.

liska5

Magdone, píšu o malé placatici na lihoviny. Víno bych do ní nelila ..Víno chce být na stopce s dávkou noblesy*zdravi*, tímhle ho akorát urazím*alene*

hodnocení

3x

"Budu to mít jak se říká pro strýčka Příhodu..."
"...Víno taky dlouho v tom nevydrží vypijem to"

Takže "strýček Příhoda" po 1. kilometru? ;)

10.06.21 11:37
hodnocení

Přiměřěně

hodnocení

2x

Já mám zkušenost z dálkových pochodů, že jsem si míchal asi 3/5 rumu, 2/5 kofoly a balíček hroznového cukru do toho. Když už jsem nemohl, tak jsem se napil a to bylo, jako by mě někdo nakopl.

hodnocení

Dík za radu, na vojně jsme v tom pašovali rum a nic nám není. Víno taky dlouho v tom nevydrží vypijem to. Půjdeme na turistické pochody a v jedné lahvi bude voda a v ostatních lahvích destilát nebo víno aby to neviděly. Bude na to šest chlapů takže těch pár loků nám nic neudělá. Dí za rady

jm
hodnocení

0x
Existuje plastová feldflaska
hodnocení

Plast ani náhodou, destilát do něj není vhodný. Budu to pít z feldflašky ČSLA, destilát aluminiu nevadí a nereaguje. Co jsem se najedl z ešusu z polní kuchyně. Dík za rady.

hodnocení

0x

Nevím proč stále musíme používat cizí slova. Proč feldflaška ,když je to ,byla to, oficiálně Polní láhev?

Víno je barbarství z jekékoliv lahve natož z polní!asi ani čučo bych do toho nedal!

Jedině pálenky nebo nejlépe RUMunský čaj!

hodnocení

0x
Řekl bych že dûvod je že Nasákne hodně divné chuti (nečistoty z dřívějška, které voda nerozpustí a neumyje)

hodnocení

0x
Tak jsem zase chytřejší. Feldflašku jsem opravdu neznal. Ani za dva roky na vojně jsem to neslyšel. Polní láhev, čutora, to jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]