Nejste přihlášen/a.
Bude vadit na výletě, když naleju víno nebo destilát do feldflašky? Skleněnou nechci, může se rozbít. Kamarád mi řekl, že alkohol v polní lahvi memá být, protože je z hliníku. Myslím, že nemá pravdu, ptám se pro jistotu. Budu to mít jak se říká pro strýčka Příhodu.
Alkohol a voda s hliníkem nereaguje, takže vodka a podobné destiláty tam mohou. Tam, kde jsou přítomny kyseliny (víno, limonády) ne. Ty hliník nepatrně rozpouštějí a tak se hliník dostává do těla, což škodlivé je. Do feldflašky bych nejraději dal to, na co je určená, tedy vodu. Nějaký ten šnaps bych nosil v jedné nebo dvou skleněných placaticích v náprsních kapsách nebo v baťůžku.Tam se hned tak nerozbijí.
Já myslím, že jedej den pít víno z hliníkové flašky není žádné velké zdravotní riziko, spíš jde o to, že ta flaška asi uvnitř zčerná, takže si ji zničíte a pak taky ten hliník může ovlivni chuť vína. No a pít teplé víno s hliníkové flašky asi taky nebude zrovna zážitek pro someliéra.
Tu skleněnou ne, je těžká a rozbitná, ale dělají se placatice cestovní nerez malé, lehce prohnuté do náprsní kapsy šroubovací s minikalíškem. Z čutory by mi víno teda nechutnalo, ta je na vodu.
liska5 - No jo, na kořalku nemá chybu. Ale pít z toho víno ? To si nějak neumím představit. Nehledě na relativně nepatrný obsah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.