Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaměstnanosti

Od: leja odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer chtěla by jsem se zeptat jak je to s podporou v nezaměstnanosti. Po škole jsem chodila půl roku do práce, kvůli zdravotním problémům jsem byla rok na neschopence. Už 2 měsíce pracuji akorat moje zaměstnání je náročné kvůli zdravotním problémům. Takže chci změnit práci, zatím hledám ale nic jsem nenašla. Přemýšlím ze by jsem sla chvíli na úřad práce než si něco najdu akorat nevím jestli mám nárok na podporu v nezaměstnanosti když jsem tak dlouho marodila. Děkuji moc za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Na podporu v nezaměstnanosti má nárok uchazeč o zaměstnání který za poslední 2 roky alespoň jeden rok pracoval ( bylo za něho odváděno důch.pojištění).Na ÚP se zaevidujte. Pokud nebudete mít na podporu nárok, stát za Vás (uchazeče o zaměstnání) bude hradit povinné zdravotní pojištění.

hodnocení

0x

Držela bych se známého přísloví: Lepší vrabec v hrsti...však víte.

Novou práci si tedy hledejte, proč ne?, ale současně zatím z té původní neodcházejte. Až novou práci najdete a budete mít jistotu, teprve pak konat. Jestli si myslíte, že ÚP Vám předloží tolik nabídek, že nebudete vědět, co si vybrat dřív, jste na omylu. Hledat budete muset stejně sama a přitom přijdete o současný výdělek. Byl by to krok do neznáma. Protože, co si myslíte, že by Vám dali za 8 měsíců práce? Když to napíšu slušně, tedy NIC.

Hledejte, najděte, pak teprve končete v té staré. Člověk potřebuje nějakou jistotu a o tu byste se sama předčasným odchodem připravila. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]