Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drobné balíčky z Čičiny po 30.6.2021

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,jak plánujete řešit případné drobné balíčky z Čičiny, které se opozdily a přijdou až po celní výjimce? Protože jsem nechtěl, aby mi balíčky za pitomý dolar přicházely po jednom s přirážkou České pošty 150..200 Kč, tak jsem odvolal svoji plnou moc k celnímu zastupování. Volal jsem na poštu, co mohu odělat pro to, aby takový balíček ideálně hodili do koše. Oni zatím atké přesně neví, jak to bude reálně po 30.6. vypadat, ale o koše ho pochopitelně hodit nemohou, pokud si ho nevyzvednu, pošlou ho zpět odesílateli. Na můj dotaz, kdo zbude platit to poštovné zpět, mi odpověděli, že nikdo. Což mi taky není moc jasné. V každém případě to chci vyřešit cestou, která mě nebude nic navíc stát, krom toho, že o balíček přijdu, s tím počítám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1. To je vec nariadenia pre celu EU, plati to rovnako pre CR aj SR, posta s tym nic nema.

2. Nemusi vas zastupovat colne Ceska posta, ak viete colne prehlasenie podat sam. Na SK urobili nejaky zjednoduseny web, kde si viete sam balik preclit, ale potrebujete OP s cipom, aby ste komunkovali so statnou spravou takym sposobom.

3. Zmena predpisov od 1.7 je vseobecne znama, mali ste objednavat tak, aby vam to doslo vcas.

motak
09.06.21 14:51
hodnocení

0x
hodnocení

První problém je už to, že k velké části zásilek z aliexpressu prodejce nedodá platné identifikační číslo zásilky. Často jsem ani doma při dodání stejného zboží od více prodejců nebyl schopen identifikovat, od kterého z prodejců balíček držím v ruce, protože čísla na balíčku na ta poslaná prodejcem vůbec neseděla. Podobně některé zásilky šly přes nějakou polskou dopravní společnost, která v ČR využívala Zásilkovnu, a ani tam jsem nebyl schopen z nich dostat označení zásilky, protože si ji ti Poláci přeznačili, takže nebylo možné zjistit, které zboží mi leží v drogerii ve vedlejší dědině zavírající v 16. hod, kam jsem se neměl sanci dostat, protože pracuji ve městě 25 km daleko.

krtek6
hodnocení

0x

a já bych jim z celého srdce přál, aby se jim někde v té Prahé nebo kde to sbíraj to místo zahltilo tady těma balíčkama co si nikdo kvůli clu a dph nepřevezme a upřímně, aby se tam z toho třeba posrali...protože pak zjistí, že ten jejich nápad nebyl terno, ale průser a budou lobovat u vlády, aby tu kravinu zase zrušila..:-D jak tu zaznělo..u balíčku za 1 dollar je větší mzdová zátěž ouřady, kterej to musí proclít a zdanit než kdyby to pustili slepě a volně dál ;)

jngff
Proboha opravdu si myslíte, že celní předpisy může ovlivnit Česká pošta? Prosím vás, dovzdělejte se, celní předpisy jsou celounijní a Česká republika má v Unii malý vliv a Česká pošta pak naprosto žádný. *alene*
hodnocení

Není problém se clem a dph, clo se vétsinou neplatí a ta dph u drobností člověku žíly netrhá. Problém je, že balíček za dolar už nepřijde s poštovným zdarma, ale připlatí se např. ČP za vyřízení cla a přeposlání snad 150 Kč, což tyto drobné zásilky zcela zabíjí. Mluvilo se dřív o tom, že se tomu prodejní servery přizpůsobí a umožní zaplatit daň už při koupi. Pak by to snad mohlo fungovat jako dřív, ale zatím jsem nepostřehl, že by se to takto rozběhlo. Samozřejmě už dlouho existují i sklady v EU, ale tam není tak široký sortiment a postovné nebývá zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]