Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jak plánujete řešit případné drobné balíčky z Čičiny, které se opozdily a přijdou až po celní výjimce? Protože jsem nechtěl, aby mi balíčky za pitomý dolar přicházely po jednom s přirážkou České pošty 150..200 Kč, tak jsem odvolal svoji plnou moc k celnímu zastupování. Volal jsem na poštu, co mohu odělat pro to, aby takový balíček ideálně hodili do koše. Oni zatím atké přesně neví, jak to bude reálně po 30.6. vypadat, ale o koše ho pochopitelně hodit nemohou, pokud si ho nevyzvednu, pošlou ho zpět odesílateli. Na můj dotaz, kdo zbude platit to poštovné zpět, mi odpověděli, že nikdo. Což mi taky není moc jasné. V každém případě to chci vyřešit cestou, která mě nebude nic navíc stát, krom toho, že o balíček přijdu, s tím počítám.
1. To je vec nariadenia pre celu EU, plati to rovnako pre CR aj SR, posta s tym nic nema.
2. Nemusi vas zastupovat colne Ceska posta, ak viete colne prehlasenie podat sam. Na SK urobili nejaky zjednoduseny web, kde si viete sam balik preclit, ale potrebujete OP s cipom, aby ste komunkovali so statnou spravou takym sposobom.
3. Zmena predpisov od 1.7 je vseobecne znama, mali ste objednavat tak, aby vam to doslo vcas.
a já bych jim z celého srdce přál, aby se jim někde v té Prahé nebo kde to sbíraj to místo zahltilo tady těma balíčkama co si nikdo kvůli clu a dph nepřevezme a upřímně, aby se tam z toho třeba posrali...protože pak zjistí, že ten jejich nápad nebyl terno, ale průser a budou lobovat u vlády, aby tu kravinu zase zrušila.. jak tu zaznělo..u balíčku za 1 dollar je větší mzdová zátěž ouřady, kterej to musí proclít a zdanit než kdyby to pustili slepě a volně dál
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.