Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakovaně na ÚP

Od: gps* odpovědí: 5 změna:

Mám takovou složitější otázku. Můj pracovní poměr skončil 5.1.2010, potom jsem byl 3 měsíce na ÚP. Začal jsem podnikat, ale jelikož se to nevyplácí tak bych zkončil a zatím šel znova na ÚP. A teď by mě zajímalo z čeho se mi bude počítat opdpora. Běžně se počítá z příjmu posledního čtvrtletí, jenže já jsem podnikal a DP jsem samozřejmě ještě nepodával. Bude se mi to tedy počítat z té podpory? nebo znova z posledního zaměstnání?

Pokud někdo ví tak prosím poraďte

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohous23*
hodnocení

3x

Možná budu psát blbosti ale mám dojem, že nárok na podporu má ten ,co odpracoval min 1 rok nebo ten co byl na UP a alespoň 6 měsíců pracoval. Ale měl by si mít nárok na min 2 měsíce podpory z minulého zaměstnání ,jelikož si vyčerpal jen 3 měsíce podpůrčí doby v nezaměstnanosti z 5 měsíců možných. Pokud ti je přes 50 let tak možná i více.

Držim palce.

hodnocení

0x

Podpora se počítá z vyměřovacích základů, které jste přiznal pro odvod důchodového pojištění. Přečtěte si zákon č. 435/2004 o zaměstnanosti § 39 a další, dozvíte se, i jestli máte nárok na podporu.

business.center.cz/...

doplněno 10.06.10 18:37:

Vaše otázka není složitá, ale bylo by složité přepisovat znění zákona do srozumitelné formy a pokud možno nezapomenout na žádnou variantu, přičemž Vy žádné podrobnosti nezmiňujete, nebylo by se tedy čeho chytit.

gps*
hodnocení

Nechápu:

(2) Skutečnosti rozhodné pro přiznání a poskytování podpory v nezaměstnanosti je uchazeč o zaměstnání povinen doložit, a to například evidenčním listem důchodového pojištění, potvrzením o zaměstnání, potvrzením o výši průměrného výdělku, dokladem o výkonu jiné výdělečné činnosti, u osoby samostatně výdělečně činné potvrzením o době trvání účasti na důchodovém pojištění a o vyměřovacím základu pro pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti; změny těchto skutečností je povinen písemně oznámit úřadu práce nejpozději do 8 kalendářních dnů.

Prostě by se to mělo počítat z mého příjmu z podnikání , ale jaký příjem jsem měl se dovím až po podání daňového přiznání. a podle toho mi i dopočítají doplatek na zdravotním a sociálním pojištění... ale do té doby mám poslední doklad o výdělku z předchozího zaměstnání, které skončilo před půl rokem.

wojnar

Máte pravdu. Vše záleží na rozhodnutí ÚP. Buď budete dobírat podporu vypočtenou ze mzdy ve vašem posledním zaměstnání nebo budete dostávat podporu cca 3 000 Kč. Zkuste se zeptat na svém ÚP - děvčata vám určitě poradí.

gps*
hodnocení

hmm taky bych to tak viděl... dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]