Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dilema. Měl jsem spořák od Rajfky s 3% úrokem. Jinak bych si rajfku nezaložil. Ale celkem jsem si na ni zvykl i když jsem měl pár poznámek k využívání aplikace. Nakonec jsem si založil Airbank, který jsem si chtěl založit dřív ale motivovala mě ta odměna 500Kč co dávají. A zatím mám dobré zkušenosti, co se týče připsání odměny a komunikace. Jediný problém který jsem nevěděl a přišel jsem na něj až když jsem měl účet, tak že to bonusové úročení se vztahuje na další měsíc. To znamená že za červen by se mi peníze neuročily.
To mě trochu přesvědčilo zustat u rajfky, protože mám student účet, kde jim stačí 3 platby za měsíc a vždy se jedná o ten daný měsíc ve kterém se platby provedou, to se úročí. Jenže, tak arogantní jednání jako u Rajfky jsem nezažil. Poslal jsem si peníze v pátek kolem poledne, bankéřka mi tvrdila, že na airbanku budou druhý den ráno - bylo mi jasný, že v sobotu ráno je nemožné aby peníze přišly. Když jsem byl rušit účet tak mi žádnou alternativu nenabídli. Když jsem volal o víkendu, že chci to zrušení účtu stornovat zatím, tak borec z infolinky mi řekl, že to tam připíše. V pondělí jsem se dozvěděl, že nepřipsal nic a že musím napsat bankéřce. Napsal jsem bankéřce už trochu arogantní dopis, nedostal jsem žádnou odpověď a v IB se mi bankéř přehodil na nějakýho chlapa. Zkušenost nic moc.
Zajímají mě Vaše zkušenosti. Vím, že airbanka byla o dost lepší, taky se stihli pohoršit. Ale příjde mi zatím, že to není takový nezájem jako od RB. Zvažuju že nakonec zruším oboje a nechám si peníze na jednom účtu u jedné banky Creditas, která mě vytočila na začátku ale jinak zatím dobrý.
Jinak to není reklama na nic a na nikoho, ale já už jsem těch učtu založil tolik, že jsem se rozhodl že to musím pozrušovat a nechat si dvě banky se kterýma budu spokojen.
Air bank mám jako primární banku. A líbí se mi, že nabízí i ona odměnu 500,- za založení běžného účtu pro nové klienty po vzoru ostatních bank. Výhoda je zdarma vedený účet se všemi základnimi funkcemi. A nebo za měsiční poplatek 100,- Kč. To, ale nevyužívám.
Další výhoda, je že banka spolupracuje s obchodníky a při placení kartou (nebo na E-shopu) můžete získat odměnu ve formě tzn. "Cashbacku".
Příklad: Albert nabízí 5% z nákupu zpět z celého nákupu. Což je super. A proto ji využívám na platby u těchto obchodníků.
Druhou primární banku mám Mbank. Kdy jsem při zakládání + za doporučení získal už 1650 Kč jako bonus k běžnému účtu.
Také se dívím na ostatní banky, kde by se dalo něco, co oni nabízejí pro sebe využít a ušetřit. Jinak mám účet jeden u Air Bank a druhý u Hellou bank, kde byl (aspoň donedávna) nejvyšší úrok na S. Ú. bez vázanosti, bez poplatku a peníze kdykoliv po ruce, což je za mně super.
Kdyby jste náhodou našel nějaký výhodný účet (Běžný, spořící, stavební, terminovaný,...) tak jsem s ním klidně. Založení účtu novým klientem jsou provázány výhodami, které díky malé finanční gramotnosti národa jsou často nevyužity a propadají ve prospěch bank a pojišťoven.
Ano, souhlasím. Než cokoli uzavřu, proč tu jsi podmínky získaní odměny a podmínky zrušení účtu, abych si v budoucnu nenaletěl.
Např. SBERBANKA nabízela novým klientům 1234 Kč za převedení účtu k nim. V podmínkách nadále bylo, že odměna za převedení účtu bude vyplacená mezi 3 - 4 měsícem od podepsání smlouvy o účtě. Dále bylo podmínkou, že účet musí uživatel aktvině využívat. (přesně nevim, ale mám pocit, že minimálně 5 plateb v měsící muselo proběhnout)
Je-likož pro mně účet u nich nemá další přidanou hodnotu, je pro mně zbytečné si ho zakládat jen kvůli odměně.
Na tohle jsem přišel, když jsem si podrobně pročítal podmínky akce.
Na závěr. Souhlasím, že je dobré pročítat podmínky a nenechat se zlákat jen na reklamu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.