Nejste přihlášen/a.
Vyšetření ve spánkové laboratoři, léky na úpravu spánku navečer /v současnosti se příliš nepoužívají návyková hypnotika, ale lehčí antidepresiva, která upravují spaní/.
Nespavost od stresu? Potom vyzkoušejte psychoterapii. @byvalapacientka dobře píše
Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na terapie - VZP má mít od července nový příspěvek, teprve zveřejní. ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Možné online z domu.
Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta bývá delší od několika) přes žádanku od lékaře (např praktického nebo třeba od psychiatra). Bez žádanky se platí (mimo výše uvedené akce zdrav. pojišťoven, které jsou bez žádanky). Lékař v CDZ, Centrum duševního zdraví, Vám také napíše žádanku k psycholožce.
Mám úplně stejný problém, ale předchozí odpovědi mi připadají jak hraběcí rady. No tak ležím a čtu si od 3. do půl páté a pak se věnuju domácím pracem. Celý den nestojí za moc, večer po 22. padnu. Rozhodně cítím, že těch 5 hodin spánku je málo. Kdo to nezažil, nepochopí, natož aby poradil.
Já si myslím, že vysvětlení je mnoho. Tady nabízím tři: cs.wikipedia.org/.... Když je to pravidelné, pak může stát za úvahu i toto: hobbystranky.cz/... Snažila jsem s najít i noční hodiny, kdy se budí jednotlivé orgány a svou funkcí probouzejí hlavu. Ale už se mi nechce, mám jinou práci v plánu. Pohledejte v biologických hodinách
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.