Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budím se hrozně brzy

Od: jilian odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, poslední dva měsíce se budím hrozně brzy ráno. Chodím spát kolem 10. jelikož jsem večer dost unavená a usínám hned. Jenže kolem 3. hodiny ranní se vždycky budím na záchod a poté už moc spát nemohu, je to takový ten polo-spánek. A stejně mi vždycky vydrží do půl páté a pak už prostě nemohu usnout. Co byste mi prosím poradili, abych se nebudila každý den tak brzy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Večer už moc nepít, jít na záchod těsně před spaním, i když se člověku nechce. Na noc si zobnout melatonin, nemít v ložnici nic, co svítí. Zatemňovací závěsy, aby nešlo světlo z ulice. Pokud to nezabere, Trittico umí zázaky, může stačit i nejnižší dávkování.

hodnocení

1x

Já být Vámi vstanu. Budete mít klid a stihnete do rána tolik věcí...

hodnocení

1x

Vyšetření ve spánkové laboratoři, léky na úpravu spánku navečer /v současnosti se příliš nepoužívají návyková hypnotika, ale lehčí antidepresiva, která upravují spaní/.

doplněno 08.06.21 10:30:

Nespavost od stresu? Potom vyzkoušejte psychoterapii. @byvalapacientka dobře píše ;)

Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na terapie - VZP má mít od července nový příspěvek, teprve zveřejní. ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Možné online z domu.

Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta bývá delší od několika) přes žádanku od lékaře (např praktického nebo třeba od psychiatra). Bez žádanky se platí (mimo výše uvedené akce zdrav. pojišťoven, které jsou bez žádanky). Lékař v CDZ, Centrum duševního zdraví, Vám také napíše žádanku k psycholožce.

hodnocení

1x
Jak je na tom Vaše psychika? Nejste z něčeho rozrušená, nervózní,netrpíte depresivními stavy? Spánek hodně souvisí s psychikou.

sametka
hodnocení

1x

Mám úplně stejný problém, ale předchozí odpovědi mi připadají jak hraběcí rady. No tak ležím a čtu si od 3. do půl páté a pak se věnuju domácím pracem. Celý den nestojí za moc, večer po 22. padnu. Rozhodně cítím, že těch 5 hodin spánku je málo. Kdo to nezažil, nepochopí, natož aby poradil.

Já to zažila. Rok jsem trpěla šílenou nespavosti. U mě spojené s depresí. Stačilo nasadit vhodnou medikaci a chodit na psychoterapii a spánek se upravil.

hodnocení

0x

Já si myslím, že vysvětlení je mnoho. Tady nabízím tři: cs.wikipedia.org/.... Když je to pravidelné, pak může stát za úvahu i toto: hobbystranky.cz/... Snažila jsem s najít i noční hodiny, kdy se budí jednotlivé orgány a svou funkcí probouzejí hlavu. Ale už se mi nechce, mám jinou práci v plánu. Pohledejte v biologických hodinách

Tady, hezky podané

Biologické+hodiny.pps 2.77 MB

Tak to se nepovedlo.

fram
hodnocení

0x

Zdá se, že vám teď stačí 5 hodin spánku. Pokud je nepřerušovaný a usínáte dobře, nemusí to být špatně. Moje doporučení je: nenutit se ráno usnout, vstát s tímto kuropěním, velmi zvolna, a začít denní činnost. Rána jsou pěkná, poklidná, se světlem brzy. Tak je využijte.

liska5
hodnocení

0x

Pokud jste důchodce, tak máte možná už splněno.

Je potřeba u zdravotních problémů uvádět věk!

zajagreva
hodnocení

0x
Pokud se necítíte dlouhodobě špatně (bolesti různých části těla, orgánů, psychická náročnost, deprese a stresy) a jste vyspalá, tak Vám ten spánek nejspíš stačí. Samozřejmě ještě můžete mít nějakou poruchu, kterou nepocítíte, ale pokud se cítíte dobře, pak je to asi v pořádku. Já spím už několik let 4-5 hodin denně a jsem v pohodě, ale mám to opačně - chodím spát po půlnoci. Takové ty studie a názory, že spánek by měl být minimálně tolik a tolik hodin, jsem už přešla, zkrátka moje tělo a duše to nevyžaduje.
Zkuste si dát pár minut před spaním sklenku vína nebo pivo, jako takový test :)

asd1
hodnocení

0x

Pít během dopoledne a navečer už moc ne, abys na záchod nemusela... A jinak když nejde znovu zabrat tak nejlíp to využít , normálně vstát a něco dělat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]