Dobrý den, stala se mi nepříjemná věc. Jsem samozivitelka s 2mi dětmi.15kvetna tohohle roku jsem podepsala nájemní smlouvu,při podpisu smlouvy jsem složila kauci 18 tisíc a 8850kc nájem za polovinu května.17.5.jsem se pristehovala, 25.5.porodila druhou dceru. Červnový nájem mi zaplatila charita. Majitel si nepřeje, abych pobirala dávky od socialky a zrušila si trvalý pobyt. Sdělil mi,že se mám vystěhovat. Otázka zní, jestli mi socialka proplati červnový nájem a za červenec co bude placený z kauce. Mohu pak tyto peníze použit na nové bydlení? Nemám peníze na další kauci a nájem na nový pronájem.
Dobrý den, zdá se, že Váš problém je větší, než uvádíte - spor se současným pronajímatelem, nové bydlení, zřejmě i výživné, finance, péče o děti apod. a to zde snadno nevyřešíme (neznáme všechny doklady či náj. smlouvu). Na "sociálku"si můžete zavolat a budete to vědět hned, ale možná by pro Vás bylo lepší řešení v bezplatné poradně (viz odkaz), kterou si najdete dle místa pobytu a tam řešit vše najednou. Zdravím!
laurinka7895 - má Vaše situace nějaký vývoj nebo vše skončilo založením dotazu?
doplněno 14.06.21 09:02:
laurinka7895 - děkuji Vám za reakci. Zdá se, že si umíte poradit sama a tu OP nepotřebujete. Tak hodně štěstí.
laurinka7895
Dobrý den situace se vyvíjí tak že se budu stěhovat mám na to 2 měsíce... Mezitím se zjistilo že budu pobírat mateřskou tak že se dávky prodlouží místo 3 let na 4.. Fajn zpráva pro mě... A jinak socialka o majiteli už ví a má být na cerno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.