Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neděle a řev cirkulárky

Od: hajcmann odpovědí: 28 změna:

Prosím o radu, nebo zkušenost, zda li je nějaký zákon na to, že soused vytáhne cirkulárku i v neděli ráno (cca 8hod.) a řeže dříví pod vašima oknama (cca 8m od našeho domu).? Děkuji za odpověd.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Je takový zákon. Jmenuje se Starý zákon. A ten, kdo pracuje v den odpočinutí Hospodina, bude usmrcen ..

05.06.21 16:24

*smich*

Ten Starý zákon někdy dodržuji po celý týden.

Nejíte vepřové?

hodnocení

7x
No, ve vedlejší obci si lufťáci prosadili, že o víkendu bude platit zákaz používání zahradní techniky. Domácí byli samozřejmě proti, ovšem jak praví moudré přísloví, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Neb na víkend přijeli lufťáci a začali sami řezat dřevo a startovat sekačky. Ostatně jako vždy předtím. Tak domácí na ně vyběhli a po čase tento nesmyslný zákaz zase zrušili.

jp
hodnocení

4x

V 8 hod. už je bílý den, na co má soused čekat? Až bude poledne, vedro a až se sovy a flamendři ráčí vyspinkat?

joudic*
tady se vyhlaskou v nedeli nesmi nic a sobota je omezena

ridick
hodnocení

3x

Každá obec má svou vyhlášku. U nás se nesmí hlučet v neděli a státních svátcích. Bydlím v okolí Ostravy. Nejlíp uděláte dotazem na obecním uřadě.

hodnocení

2x

Dobrý den.

Jen zamyšlení. Kdy to ti vesničané mají udělat, když celý týden jsou v zaměstnání ve městě, kde stejně sami nemají klid od ruchu města. Oni příjedou na víkend domů, aby si splnili nezbytné, co k životu na vesnicí potřebují a patří. Chalupáři si přijedou o víkendu na vesnici za vesnickým luftem odpočinout, ale také si sami posekat trávu a pod. Doporučoval bych vzájemné pochopení a ohleduplnost, že si jední potřebují oddychnout a druzí odpracovat co přes týden ne svojí vinou zameškali. K vesnici patří, že někde zabučí kráva, zakokrhá kohout, proběhne pes, zarachotí traktor,ozve se cilkulárka apod. Lidé na vesnici jsou si blízcí, setkávají se u ohně, u grilu, aby si popovídali třeba i zazpívali. Tak jim to nezáviďme. Komu se to nelíbí, nechť pobývá tam, kde jej neobtěžuje vesnický život.

Ještě jednou zdravím. -miro

host

miro: tak, tak. Svist cirkulárek chalupníků, kteří si chystají dříví na zimu není pro to, aby štval lufťáky, ale životní nutnost připravit si palivo, aby v zimě měli čím topit.

Zvuk cirkulárek, pil, rozbrušovaček a další dnešní domácí techniky (které lidé používají z nutnosti a ne kvůli tomu, aby dělali kravál) k bydlení na vsi patří stejně jako kokrhání kohoutů, štěkot psů když někdo jde, nebo i bez důvodu, a další zvuky života na vsi.

U nás v Praze máme zas kravál z vybrakovaných výfuků jistě děsně rychlých a designových motocyklů a automobilů ..

id
hodnocení

1x

Nedělní zákon neznám. Jen se zeptám, má soused možnost řezat v jiné dny?

Byl jste za sousedem třeba s dotazem, že si v neděli chcete přispat do 9.00 hodin. Nemohl by řezat později?

jp

Já myslím, že soused neřeže každou neděli, ale jen ojediněle a jiný soused se hned shání po vyhlášce.

hodnocení

1x

Mě pomohly špunty do uší,ale to jsem bydlela v paneláku, jsem ráda, že bydlím na vesnici a rámus je tu jen o víkendu :)

jiofa
hodnocení

1x

Zákonem ničeho stejně nezmůžete, když to mají někteří v hlavě vygumovaný. Ono jim ani totiž nedojde, že dělají v tuto dobu něco co je veskrze pro nejbližší okolí nepříjemné a budí to dojem schválnosti, což je často pravdou. Teď tu jeden strunovkou od 8 hodin lítá po zahradě a přitom ho vidím v týdnu vysedávat hodiny nečinně a čumět do blba. Jiný vyjede se sekačkou v sobotu v šest večer, když se sejdeme k posezení na zahradě. Inženýr v důchodu, celý dny se nudí. Někteří mají v povaze druhé, mírně řečeno naštvat. Je ale zapotřebí se sousedy vycházet v dobrém, přestože si člověk myslí své. PS. Kdo chce, tak si vždy najde čas ve vhodnou dobu a kdo nechce, hledá výmluvy. Babajaga: Naprostý souhlas s vámi.

hodnocení

0x

Zkus zjistit, zda ve vaší obci neplatí protihluková vyhláška. U nás platí, že žádný hluk v neděli a o svátcích a od pondělí do soboty od 20 do 22 hodin. Při nedodržení hrozí několika tisícová pokuta. Než si občané na to zvykli, tak někteří po příjezdu policie pokuty platili. Teď máme klid.

Platí to pro provoz : a) sekačky na trávu, b) křovinořezu, c) kotoučové a motorové pily, d) brusky, e) rozbrušovačky, f) pneumatického kladiva, g) kompresoru, h) vrtačky, i) střelné zbraně, pokud je používána k rekreačním, sportovním, výcvikovým či zájmovým účelům, j) zábavní pyrotechniky.

*palec2*

joudic*
tady mame taky vyhlasku, lidi sice sekaji i tak, ale maji vetsinou elektricke, aspon ti okolo.

hodnocení

0x
Noční klid do 6:00, 6:01 zapinam stroje nečekám až se lehkoživky vyspí, když byly léta že bylo +35 ve stínu sekl sem trávu u baráku i před šestou.
nickys

Jiste pane onleduplny, mate pravdu. Karma je zdarma, nezapomente.

joudic*
tak abyste se pak jednou nedivil hhh, jak pise nickys..., takovi jako vy chodi pak spinkat pred 22h, kdy u "lehkozivek" teprv zacina legrace a trva az do 3-4h.
Tady to zije za posledni roky, a vymenili se majitele nekolika domu a jedni jsou velmi hlucni, porad prijizdi kamaradi, hraje muzika a rozleha se smich, jsou ode me dost daleko, ale jejich prime sousedy lituju. A dle jejich vozoveho parku nemyslim, ze nejak pomuzou pokuty od policie.

ra 20z

No tak to máte štěstí, že nejste můj soused, já bych vás došla kopnout do pr a dala bych vám pěknou sprchu z hadice, aby se vám rozbřesklo. To vaše nazývání lidí lehkoživkama o vás mnohé napoví.

Nehledě na to, že jste si dal podobný nick jako ra252, který je tady na poraně řadu let. Úmysl?

Mí sousedi jak paří do rána tak i řežou dřevo v neděli, nej ideálnější soused kterého vidíte jen jednou za čas.
Přes týden musím být od do někde abych si vydělal na živobytí a jen o víkendu můžu něco rozpracovat a abych to stihl tak nemůžu čekat az se všichni kolem mne vyspinkají, a až se vyspí dříve či později nastartují sekačky nebo motorky a ani v neděli klid prostě nebude.

Já vím, že je to těžké a omlouvám se, že jsem na vás tak vyjela. V každé situaci bude někdo spokojený a někdo holt trpět.

pb®
A to je rozumné, ve vedrech posekat ráno, aby trávník přes den pěkně proschnul a dostal tzv. na prdel. Kdepak, ve vedrech se seká ale i zalévá trávník večer, zamezí se tak zbytečnému odparu vody.

hodnocení

0x

Záleží na tom, jak si to která obec udělá. A taky zda jsou lidé ochotni poslechnout.

Sousední městys: přímo je ve vyhlášce úřadu uvedeno, že V NEDĚLI ODPOLEDNE bude klid. A věřte, nebo ne, lidé si na to dávají pozor a dodržují.

U nás to starosta podle nich okoukl. Ale nenařídil v neděli odpoledne přímo klid, ale jen DOPORUČIL. A to je, jako by nic neřekl. Takže ty normální rodiny si posekají a pořežou třeba v sobotu, nebo ve všední dny dle možností. Proč dělat naschvály, když ten hluk není v neděli odpoledne žádaný? Ovšem je pár těch druhých, které musí v neděli odpoledne rámusit. Někdo to možná dělá i naschvál. Je to prostě už v lidech. Někdo dodržuje, jiný provokuje. Jaga.

Třeba přes týden skrze práci není čas a navíc popráci je z toho jeden KO tak kdy jindy než v sobotu a neděli?

hodnocení

0x

Na to žádnej zákon není. Je noční klid, 22 - 6. A je jedno kterej je to den, takže jestli to dělá třeba i v tu neděli po 6 tak máte smůlu. Mě taky vadí různý věci ale nic neříkám protože si pouštím docela nahlas muziku. Když si ji pustím (teď mám otevřený furt ventilky) tak sousedi útíkaj domů. Já to nemám nahlas, musím to ale i na sobě cítít (ten tlak).

hodnocení

0x
U nás panelák vedle něj hřiště betonové a na něm hrají olaši fotbal, větší kravál jsem neslyšel, Přijedou mercedesy a BMW z celé Ostravy,nevyberete si.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cirkulárka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]