Nejste přihlášen/a.
Z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách
§ 28 Práva pacienta
(3) Pacient má při poskytování zdravotních služeb dále právo
e) na
3. přítomnost osoby blízké nebo osoby určené pacientem,
a to v souladu s jinými právními předpisy a vnitřním řádem, a nenaruší-li přítomnost těchto osob poskytnutí zdravotních služeb; to neplatí, jde-li o osoby ve výkonu vazby, trestu odnětí svobody nebo zabezpečovací detence; tím není dotčen § 47 odst. 1 písm. b),
Může. Nevím, jestli ho pustí přimo do ordinace, to asi záleží na okolnostech - jak hodně daný člověk doprovod potřebuje (jestli je třeba nějaký duševně nemocný apod.). Ale celé očkování u mě trvalo asi tak minutu, což myslím sám zvládne až na naprosté výjimky každý.
Průběh byl čekárna/chodba, v ní vyplnění papírů (že jste zdravá, že souhlasíte s riziky očkování), potom vás zavolají do ordinace, mě se doktorka jen zeptala, jestli jsem někdy měla alergickou reakci po očkování, potom injekce (trvá asi 5 vteřin i s nalepením náplasti), odchod do druhé čekárny, 15 minut tam zůstat a sama odcházíte, už se nikde nehlásíte. Alespoň tak to bylo u nás. U nás mohl doprovod kamkoli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.