Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěla bych se zeptat jak říct rodičům že jsem bisexuálka. Je mi 12 a zijstila jsem to v 10, řekla jsem to už svím kamarádkám a ty s tím jsou vpohodě, ale nevím jak to mám říct rodičům... Chci jim to říct hlavně proto, že už to v sobě nemůžu udržet, prostě bych chtěla nějaké oblečení s lgbt nebo bi vlajku nebo třeba náramek nebo alespoň podporu, ale nevím jak jim to mám říct.. prosím poraďte mi.
děkuji. A.H.
Dobrý den, nejsem si jistý, že to o sobě v tomto věku můžete tak s jistotou tvrdit, protože možná ani nevíte, co to slovo přesně znamená. Navíc v tomto věku je na jasné určení sex. orientace brzo, resp. jste ve vývoji a vše může být později jinak. Mám dojem, že se Vám jen líbí LGBT tématika a chtěla byste k nim patřit, resp. nějak se vymezit vůči většině a užívat si to, že jste zajímavá (asi jako dříve se dal někdo k "pankáčům", "máničkám" nebo "skinum"). Např. ten náramek si snad můžete koupit sama z kapesného a potom, dle reakce rodičů, si o tom můžete doma popovídat. Většina lidí nemá potřebu svou sex. orientaci dávat veřejně najevo, tak s tím zatím počkejte. Zdravím!
Hele, Anyy, napiš nám, co je dle tebe bisexuálka a LBGT. Tvýmy slovy, bez odkazů na wiki a kopírování... Já v desíti tak možná věděl, co je kluk a co je holka, o homosexualitě nic... Fakt mě to zajímá, vím, že dneska děcka dospívají dříve, ale že by až tak?
Hm, mám osmiletou vnučku. Ty v tom máš jasno od desíti, takže jestli na mě za dva roky vybalí něco takového, skončím v tu dobu na této poradně, protože ji zastřelím... Nějak ti nevěřím..
Bisexuálka/bisexuál znamená být na holky i na kluky a LGBTQ+ je komunita lidí kteří jsou něco jiného než straight třeba pan, trans, gay, asexual, nonbinary atd...
Děláte si zde srandičky, ale nikdo z nás neví, co to děcko prožívá a jaký z toho může mít v hlavě zmatek. Někdy to vede až k tragickým koncům, tak přibrzděte.
Bene, možná máte pravdu ,jenže já jsem toho názoru, že desetileté dítě nemá mít přístup k informacím, na základě kterých určí svou sexuální orientaci včetně LBGT. Proto si myslím, že je tady něco špatně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.