Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpress 1.7.2021, příjezd do ČR nebo doručení?

Od: barca2901 odpovědí: 16 změna:
Ahojky :3 chtěla bych se zeptat, projížděla jsem již spoustu článků ohledně toho co se změní,ale nenarazila jsme furt na to pro mě zásadní.
Mám objednané balíčky a už jsou v ČR, když mi je doručí až v červenci (protože zdržují) budu za ně platit navíc?
Když přijdou balíčky do EU/ČR před červencem tak za ně připlácet nemusím?
Děkuji :*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ngfd
hodnocení

2x
Z logiky věci je rozhodující den, kdy dojde k celnimu řízení. Kdy zásilka překročila hranice a co v tu dobu platilo celniky nezajímá.

kare
hodnocení

0x
Změna přichází až 1.7.2021. (platba DPH na vše mimo EU, není rozhodující datum objednání, ale datum doručení).
Odpovědi jsou tedy:
Ano
Ano
barca2901
hodnocení

Moc děkuju
krtek6

Datum doručení je pěkná hovadina...protože pokud se někde v praze najde nějakej koumák, tak všechno tam nechá ležet třeba 3 měsíce a počká si až to začne platit a všechno zdaní

No ono je vůbec hovadina vymáhat daň za zboží, která bude nižší než plat úředníka který ji bude muset zpracovat, vyměřit a vymáhat ( to byl argument kvůli kterému dosud byla v platnosti ta výjimka). Bohužel na tom my dva nic nezměníme.
krtek6

to máš pravdu...ale tak já obecně objednávám vždycky z nejbližšího místa, nejen kvůli tomu clu, ale kvůli termínu doručení...bo když to pošlou z nějakýho španělska, holanska...tak je to do 14dní tady

Ze Španělska posílají? Měl jsem 3 zásilky ze Španělska. Nedošla ani jedna, všechny jsem úspěšně reklamoval.

To doručení ze Španělska mohu potvrdit - několik zásilek jsem už z tama měl, cca do týdne došly.

14 dní v rámci EU je stejně docela dost. Mobil ze Španělska přišel do týdne a naviják z Anglie (ještě před brexitem) za tři, obojí kupované na Ali.
krtek6

hele, neberte mě doslova...já měl třeba nejrychlejší dodávku z ALI někdy v březnu...v pátek objednáno a v pondělí doma..už nevím co to bylo...a z toho balíku věcí co jsem objednával mi přišel poslední až po 2 měsících 6 dní před vypršení lhůty na refund

hodnocení

0x

Já mám tři balíčky od 7.5. / objednáno v dubnu / v ČR a stále nic. Naopak mi včera došli věci objednaný 10.5. A koukala jsem, že 4 různý věci byli v jednom balíku.

Myslím si, že pokud věci dojdou až po 1.7. , tak se nic platit nebude.

jj, taky nám tak domů došla první zásilka. Různí obchodníci a došel jeden větší balíček a uvnitř více zase zabalených zásilek. Docela by mě zajímalo, kdo to takto konsoliduje.

Jinak na clení bude zásadní, kdy to dojde ke kontrole celníkům popř datum příletu. Datum objednání je nebude zajímat, protože z balíku nelze vyčíst.

Teď už začíná být akutní začít objednávat z evropských skladů, abyste se DPH vyhnula.

hodnocení

0x
Asi to bude o tom, kdy se to dostane do ruky uredníčkovi co na to do dneška bouchal razítko "bez cla". Taky mám strach, že se balíčky budou někde měsíc válet aby se pošta napakovala. Přitom mi Číňan psal že balíčky dorazily do cílové země.
krtek6

jj takhle mám teď 3 balíčky...tohle je výhoda..máš důkaz, že to leží x týdnů někde...mě dorazily balíčky 31.5. do prahy...dneska je 4.6.a furt leží

hodnocení

0x

Já jsem četla několikrát, že bude samozřejmě platit datum doručení zákazníkovi. Takže pokud k Vám fyzicky dorazí opravdu až po 1. 7., tak už se na zásilku bude vztahovat nový zákon. Ono se toho změnilo dost i dost v tom doručování od nich. Já už jsem teď 3 x po sobě dostala avízo emailem, že moje zásilka využívá výhody hromadného doručení. Vždycky je tam uvedeno jiné sledovací číslo, než u původní objednávky. A už dvakrát jsem dostala jeden balík, a v něm bylo třeba 5 různých objednávek, od pěti různých prodejců. Zrovna dnes mi zase přišel stejný email na další objednávky. Ale je to tam velmi přehledně a přesně uvedené, o kterou zásilku se konkrétně jedná. Schválně jsem vyfotila jak pak balík vypadá, a docela by mne zajímalo, kde se to vlastně grupuje. Jestli u nás na celnici, nebo jestli to takto seskupené do jednoho balíčku už přichází do ČR. A jestli se tohle dělá mimo naši zem, tak jak to pak budou u nás na celnici dělat, když budeme muset ke každému balíčku zvlášť platit. Ale v záhlaví je vidět logo České pošty, tak to asi pak dávají do jednoho balíku u nás. Akorát mne zaráží, že ten obal je vypadá stejně, jako z Číny.

Aliexpress 1.7.2021, příjezd do ČR nebo doručení?

Teď jsem dívala, kdy mi přišlo upozornění pro 6 různých objednávek, od různých prodejců. Bylo to 2.6. a je tam doslova napsáno, že tyto položky pod jedním sledovacím číslem dorazily do ČR, a budou brzy předány České poště, a budou mi nejbližších dnech doručeny. Tak jsem zvědavá, kdy je ve skutečnosti přivezou ke mně. Já jsem si už dávno všimla, že i když je u mé objednávky na stránce AliEpress napsáno, že balíček dorazil do země určení, tak že tomu tak ve skutečnosti není. Většinou ho najdu v Belgii, nebo Holandsku, když ho hledám přes doručovací číslo a použiji službu Track17. A pak to může ještě trvat i dvacet dní a víc, než mi je doručen domů. To už mám potvrzeno zkušeností a už jsem tady o tom i psala. Z toho jsem usoudila, že jakmile zásilka dorazí do Evropy, systém Aliexpressu to považuje za zem doručení a proto se u zásilky objeví ta informace, že je balíček v zemi destinace. Ale ve skutečnosti tam fyzicky není, a je v nějakém třídícím evropském depu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]