Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezení testů zdarma v červnu

Od: kondas odpovědí: 15 změna:
Bylo možné v měsíci květnu chodit na antigenní testy každý 3 den,zároveň stejně tak měl test platnost 72h.Nyní už jen 4x v měsíci.Když jako důchodce chodím na obědy každý den do místní jídelny,tak mi to nevýjde na každý den jako v předchozím měsíci.To znamená že si budu muset ze svého důchodu navíc za to povolení vstupu dovnitř ze svého doplácet.Chodil jsem zadarmo přes pojišťovnu do testovacího centra pravidelně.To vidím asi tak,do poloviny týdne mohu si sednout a druhou polovinu nosit jídlo už sebou domů.Ješte zbývají zadarmo 2x PCR testy,ale to kvůli obědu mi kamarád řekl,že to je blbost a navíc zdlouhavý proces než dostanu výsledek.To chodí lidi kteří cestují do zahraničí. Myslíte si,že opravdu všichni to striktně dodržují tak jak já a nepřetahují starý test třeba o 2 dny déle než má platnost,pokuď jde o restauraci a cukrárny? Platit to navíc ze svého už důchodcům leze do rozpočtu.
doplněno 03.06.21 06:46: Pokuď bych chodil na antigenní testy,tak jak jsem byl zvyklý každý 3 den.,nemohl by mne potom domů přijít nějaký papír k úhradě od VZP,když bych víc jak 4x v měsíci překročil limit nebo ty 2 PCR testy nevyužil a místo nich šel na antigenní?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím jak ostatní, ale třeba můj táta jžádné testy neřeší, je očkovaný - očkování je zdarma.

Docela souhlasím s myšlenkou, že odpírači očkování mají nést určitou finanční spopluúčast

asiemil

Já bych trasoval hlavně očkované,kteří budou chodit bez testu a příznaku a dával jim k úhradě léčení lídí co nakazí.

petrwoods
Trasovat očkované? Pobavilo. Máte to asi trochu popletené, že?
nox®

Řekl bych, že nemá. Očkování nezajistí 100% bezinfekčnost. Pokud tedy stát zvýhodňuje očkované tím, že jim umožňuje návrat z rizikových zemí bez testu a po rizikovém člověku, který očkovaný není požaduje a ještě si za ně bude muset platit...

jenda22
Kdo se otira o popirace ockovani by mel byt zbaven svepravnosti. Mozek uz nema tak k cemu ma obcansky prukaz? Ockovany je mozny siritel viru a tim padem stejne nebezpecny jako kazdy jiny.

Tak jsem rád, že se v našich řadách objevili takoví profíci v oboru virologie a vakcinace ! *smich* Zajisté se tedy od Jendy dočkáme nástinu toho, jak vyřešit Covid jinak, než proočkováním. Dokonce si myslím, že by dotyčný mohl směle kandidivat do vedení WHO, protože, představte si, ani tato celosvětová organizace nezná jiné řešení, než očkování.

Tak Jendo - šup šup, mozek podle Vašeho mínění máte, tak se ukažte a poraďte - kterak zlikvidovat ten virus?

re4zon
Chyba neni v ockovani. Chyba je chovat se k ockovanym jako neinfekcnim. V tom je ten problem. Jako motivace fajn, jako ochrana sama sebe taky, ale naflusat to na ostatni jde porad.. jenze se nam tu rozmohl takovy nesvar, kazdy komu se neco nelibi je oznacen za "popirace" a mel by byt nejlepe verejne pranyrovan, ze? A mimochodem spolehlivost antigennich testu je velmi, velmi spatna..

cutora
hodnocení

1x

Musí být jiné řešení.

Začít si vařit sám. Uvaříte si na dva dny a ještě ušetříte.

Pokud to neumíte, tak ... Nemáte možnost si obědy nechat dovážet?

Od města, od služeb domova důchodců, charita, soukromé firmy. U nás Praha - východ jsou tři možnosti, proto radím takto.

A další možnost byla výdej jídla přes okénko - nelze zavést i z jídelny u Vás? Hledejte ještě nějaké jiné řešení.

Je to tragédie se nechávat neustále testovat, ničit si zdraví, vyhazovat peníze z kapes nás všech i vlastní.

Nenechte do sebe píchat kdoví jaký jed. Všechno vyjde časem najevo.

aeronet.cz/...

kondas
hodnocení

Umím si doma uvařit teplé jídlo,ale jako vdovec se cítím doma osamělý a tak rád chodím mezi lidi,abych nebyl doma mezi 4 stěnami,to není dobré na psychiku.Potřebuji si též s někým popovídat.Na očkování stále čekám,protože moje obvodní lékařka nemá dostatečné zásoby,tak mne po několikáté už posunula termín a tam jsem registrováný u ní už od března a na vakcínu od Astra Zeneca stále čekám.
cutora

Běžte na seznamku a poznávejte lidi ze svého okolí. Kamarádství, flirt. Nelze zůstávat jenom u starých známých.

Nesmíte se odradit a nebát se seznamovat. Já už mám takhle tři kamarády.

Přijedou na oběd, pokecáme a strávíme fajn odpoledne, procházky.

Možná mám výhodu, že mužů je více, velký převis, ale jdu i do mladších. Člověk se má na co těšit. On se ten věkový rozdíl v našem věku už ztrácí. Hlavně společné vzpomínky na dobu minulou.

A chápu Vás, člověk musí přes den prohodit pár slov, mám kočku ale ta nenahradí.

hodnocení

1x

Pokud byste se objednal do očkovacího centra, tak jste již minimálně měsíc naočkovaný druhou dávkou a máte po starostech.

Tak nečekejte na obvoďačku..

kondas
hodnocení

Jde zrušit registrace u obvodní doktorky a nově se přihlásit do očkovacího centra, kde bych asi zřejmě nemusel tak dlouho čekat?

id

Ano, napřed se objednejte v očkovacím centru a pak dejte na vědomí obvoďačce, že rezervaci u ní rušíte.

olas
hodnocení

0x

Dámy a pánové, tady už přeci dávno nejde o zdraví. Z očkování se udělala vstupenka do hospody a na dovolenou. Očkovaný člověk se může nadále nakazit, nemoc šířit, tak proč nemusí chodit na test?

jm
Podle vyjádření erudovaných očkování druhou dávkou zvyšuje odolnost organismu až na 95%. Onemocnění na 95% při setkání s infekcí vůbec nevzniká. Proto očkovaný člověk má tyto výhody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]