Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde to ukradne a je to pravé

Od: slavo® odpovědí: 4 změna:

Na mail samozřejmě do spamu kam denně nechodím mi přišlo:

Odesílatel shodný s příjemcem a předmětem

Hackeři získali přístup k tvému zařízení. Přečti si zavčas podrobné informace!

že mě sleduje přes kameru a že choulostivé videa dá na sociální sítě pokud nesponzoruji jeho BTC peněženku.

Samozřejmě, že jsem na to nereagoval, protože navíc žádnou kameru na PC nemám a na takové stránky nechodím.

Vzhledem k tomu, že mám několik mailových adres ale jenom jednu využívám pro internetové objednávky.

A během 1 dne to přišlo asi 5x a pak nic.

Na to používá asi nějakého robota na rozesílání.

Takže ze serveru mailu adresu, protože na ty ostatní nic nechodí.

zajímá mě - to "ukradne" nějakému obchodníkovi nebo kde ji vezme?

A číslo BTC co tam uvádí je pravé a platné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"to ukradne nějakému obchodníkovi ..."

Neukradne, odkoupí. ;)

hodnocení

1x

Zber mailov ma rozne zdroje :

web stranky, kde vidno mail adresy diskuterov, rozne zoznamky a fora, robot to zbiera

ukradnute databazy zakaznikov od hacknutych firiem

podvodne sutaze, kde zadate mail a mozete nieco vyhrat

BTC konto je prave, ved ucelom podvodu je zarobit.

kicune*
hodnocení

0x

Po internetu se v určitých kruzích pohybují databáze vyhackovaných emailových adres. Nějaký syčák si ji koupí, nastaví robota na tyto koupené adresy a pak na ně rozesílá připravený text. A čeká jaký jouda se na to chytne.

Je to podobné, jako když cikorky čekají na trhu na joudu se "skořápkama". Kdo se chytí, toho oberou. A když protestuje, tak ho ztlučou.

makk
hodnocení

0x

Možností je víc. Zadejte si svoji mailovou adresu do google a možná se budete divit. Vděčným zdrojem jsou také senioři přeposílající řetězové maily, když takovou nevinnou prezentaci obrázků chorvatské přírody pošle někdo 20ti kamarádům a oni se chovají podobně, pak ten mail někde někdo odchytne a má stovky funkčních adres. Navíc jsou to adresy lidí, kteří o IT mnoho nevědí a nechají se snadno nachytat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]