Nejste přihlášen/a.
Na mail samozřejmě do spamu kam denně nechodím mi přišlo:
Odesílatel shodný s příjemcem a předmětem
Hackeři získali přístup k tvému zařízení. Přečti si zavčas podrobné informace!
že mě sleduje přes kameru a že choulostivé videa dá na sociální sítě pokud nesponzoruji jeho BTC peněženku.
Samozřejmě, že jsem na to nereagoval, protože navíc žádnou kameru na PC nemám a na takové stránky nechodím.
Vzhledem k tomu, že mám několik mailových adres ale jenom jednu využívám pro internetové objednávky.
A během 1 dne to přišlo asi 5x a pak nic.
Na to používá asi nějakého robota na rozesílání.
Takže ze serveru mailu adresu, protože na ty ostatní nic nechodí.
zajímá mě - to "ukradne" nějakému obchodníkovi nebo kde ji vezme?
A číslo BTC co tam uvádí je pravé a platné?
Po internetu se v určitých kruzích pohybují databáze vyhackovaných emailových adres. Nějaký syčák si ji koupí, nastaví robota na tyto koupené adresy a pak na ně rozesílá připravený text. A čeká jaký jouda se na to chytne.
Je to podobné, jako když cikorky čekají na trhu na joudu se "skořápkama". Kdo se chytí, toho oberou. A když protestuje, tak ho ztlučou.
Možností je víc. Zadejte si svoji mailovou adresu do google a možná se budete divit. Vděčným zdrojem jsou také senioři přeposílající řetězové maily, když takovou nevinnou prezentaci obrázků chorvatské přírody pošle někdo 20ti kamarádům a oni se chovají podobně, pak ten mail někde někdo odchytne a má stovky funkčních adres. Navíc jsou to adresy lidí, kteří o IT mnoho nevědí a nechají se snadno nachytat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.