Nejste přihlášen/a.
Možná je to hloupý dotaz, ale...
Jsem z malé vesničky a budu příští týden potřebovat poprvé prezenčně na zkoušky do školy do Prahy (jsem v prváku). Nikdy jsem však necestoval po Praze sám, vlastně po žádném větším městě. Mám problém s tramvajemi - nevím na jakou nasednout, kdy přestoupit. Jsem z toho nervozní. Vůbec si nejsem jistý. Potřeboval bych se dostat na stanici Lazarská.
Dříve jsem párkrát jel ke kamarádovi do Holešovic (teď už tam ale nebydlí, aby mi poradil), a tak jsem z hlavního nádraží jel metrem, vystoupil na Vltavské. Kamaráda jsem občas doprovázel k budově FF UK, takže jsme z Holešovic jeli tramvají č. 17 k FF UK a vystupovali na zastávce Staroměstská - to bych zvládl takto i teď. Jel bych ale tou linkou č. 17 dál na zastávku Národní divadlo. Pak ale, abych se dostal na Lazarskou, nevím, na jakou přestoupit. Vysvětlili byste mně to, prosím? Děkuji mockrát.
Na tu Lazarskou pojedete odkud?
Podívejte se tady mapy.cz/... - když si rozkliknete vpravo příslušné číslo tramvaje, otevře se jízdní řád. Nebo na dpp.cz/... .
Arnošte-zkusil bych třeba mapu Prahy (na gooogle mapy nebo mapy cz ) a najít si stanice které jsou třeba , další varianta je pid.cz (integrovaná pražská doprava) kde najdete vše co je třeba jako nepražský jsem tak vždy postupoval, tedy vždy ne v 76? toto nebylo , tak jsem hodinu chodil okolo dané adresy než mne jedna "babča " navedla, na papírové "navigaci" to nebylo , předtím př.VB -a pár místních mne chtělo hnát do jiné čtvrti!Toto až od "digitální doby"
Stáhni si off line mapu z mapy.cz. Snadno se zorientuješ. Jestli máš mobilní data, nainstaluj si IDOS. Po zadání odkud kam ti najde spojení všetně momentálního zpoždění. Po zapnutí GPS najde nejbližší zastávku. Jestli nemáš mobilní data, tak si nainstaluj MHD Tabule a stáhni si potřebné spojení off line.
Z Hlavního nádraží jede na Lazarskou přímá tramvaj, tzn. bez přestupu. Ale teď je tam na zastávce rozšvihaná silnice, asi opravují koleje, tak byste musel dojít přes park až na zastávku "Jindřišská". Až budete vědět přesný datum a čas čas příjezdu na Hlavní nádraží, tak si najděte spojení tady: spojeni.dpp.cz/... tam vám to ukáže spojení podle aktuální situace.
Nebo se tam dá dojít za 20 minut pěšky klidnou chůzí přes Václavské náměstí.
-> trasa chůze: mapy.cz/...
DOPORUČUJ VYZVEDNOUT SI po příjezdu do Prahy mapku o pražské integrované dopravě (PID), je zcela zdarma a je tam vše i o pásmech (potažmo ceně jízdenek): Toto vše v aktuální formě dostanete papírově: pid.cz/...
Tram č. 17, zastávka Národní divadlo: Od Nové scény ND na Národní třídě do Spálené, ta je kolmá na Lazarskou, jedou tramvaje č. 18, 22, TY do Lazarské NEZATOČÍ, pokračují na Karlovo nám (o 1 stanici byste přejel). Přímo do té ulice by měla jet tram. č. 9.
Infocentra o dopravě (s doporučovanými mapkami) jsou všude - v nádražích, v podchodech metra... Pohovoří s vámi popřípadě a poradí konkrétně...a upozorní na výluky, prodají správnou jízdenku.
Např.: Praha-hl.n.: Z nástupiště sejdete do podchodu a ocitnete se v nádražní hale. Ještě o patro níže (v nejnižším podlaží) naleznete ČD CENTRUM, kde se nachází INFOPŘEPÁŽKA ROPID-MHD. To je otevřeno od 8:00 do 18:30. V druhé části velké nádražní haly se nachází východy z nádraží a vstupy do stanice metra. U jednoho z jižních vstupů je umístěno další INFOCENTRUM MHD, které je otevřeno od 7 do 21 hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.