Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháním brigádu kolem zdravotnictví od 15-ti let a nemám žádné zkušenosti. Stačí mi pouze něco opravdu malého v tomto okruhu. Prosím poradíte mi, kde hledat? Popřípadě jestli o něčem nevíte?
Děkuji moc - chromozom
Někdo z rodiny či známí by neměl kontakt či přímluvu na brigádu? Nikdo ve tvém okolí v tomhle oboru?
Nemocnice či pečovateské služby či hospic? Tam by stačila i pouhá účast se seniory, aby s nimi někdo mluvil a bavil je. Otázkou je, zda by zařízení bylo ochotno za to platit.
Co brigáda uklizečky v těchto zařízeních?
V nedalekém městě rád přivítal tamější domov důchodců mladá děvčata i chlapce jako společnost k seniorům. Chodili tam různě, podle toho, kdy měli čas. Starým lidem četli, vyprávěli si s nimi, s vozíčky je brali do pěkného parku, či dokonce i do města. Bylo to ovšem před covidem. Nevím, jak to funguje dnes.
Co je ale podstatné: bylo to neplacené. Od té mládeže to byl velice hezký postoj, staří lidé měli radost a příjemné zážitky. Občas tam chodili i mladí majitelé se svým zvířátkem. Lidé si pohladili pejska, zakrslého králíčka a bylo jim hned lépe. Protože někteří byli zvyklí na zvířátka celý život a teď jim chybí. Jaga.
Ony by za těmi stařečky měli chodit jejich děti a vnoučata. Tak je ti mladí vlastně suplovali. Ovšem na to, aby DD mohl platit společníky, předčítající, na to, myslím, žádný DD nemá dost financí. Jsou rádi, když zaplatí nutný personál.
Bohužel, dnes je na Novinkách článek, že velká očkovací centra budou fungovat zhruba jen do konce srpna. Zájemců ubývá, proto budou očkovat zřejmě už jen lékaři a malá očkovací centra. Některá chtějí zvát lidi na 1. očkování jen do 15. července, pak už ne, jenom dokončit očkování 2. dávkou.
Proto, pokud bys chtěla některé z těchto center oslovit, nezbývá už mnoho času. Jaga.
Jako brigádník jsem uklízela v nemocnici, když mi bylo 16 a 17, dnes je mi 20. Hlasím se na všeobecnou sestru. Dala mi tato zkušenost opravdu hodně. Viděla jsem práci sester a doktorů každý den, v jakém stresu a vynaložení pracují. Byla jsem na různých odděleních, jak už chirurgie, ortopedie, jip nebo operační sál.
Zkus se optat v nemocnici, je možné si dodělat i sanitářský kurz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.