Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sledování filmu s titulky při řízení?

Od: elida odpovědí: 20 změna:

Zdravím,

každy večer jezdím domů ze zaměstnání linkovým autobusem a jeden z řidičů sleduje při řízení filmy, které si pouští na notebooku postavený vedle volantu. Často to jsou i filmy s titulky. Vidí to spoustu lidí, ale zřejmě jen mě to štve. Myslíte, že nemám důvod to někomu oznámit nebo alespoň tomu řidiči něco říct? Známé, které jezdí ze zaměstnání se mnou řikají, ať to nechám plavat, ale já si myslím, že profesionální řidič, který má za cestující zodpovědnost, by si něco takového dovolit neměl.

Děkuji za názory

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

normálně bych vzal foták, vyfotil jak ho upozornuji, zaklopím noutbuk a důrazně mu řeknu:

"toto bylo naposlady, jinak přijdete o práci. Jestli nevěříte, klidně si pusttě film znova, dokud tento stav dokumentuji."

Pak si jako vítěz sednu na sedadlo a poděkuji cestujícím za podporu.

ar*

Milane souhlas a dobrá , jen jábych navrhoval místo foto, kameru. Přeci jenom pohyblivé obrázky se zvukem jsou výmluvnější.

Petře, jasně, souhlas. Jen jsem to špatně napsal, páč můj foťák umí i video.

Díky za doplnění. 1*

hodnocení

1x

A kdyby byl opilý, to byste taky nereagoval? *cert*A jestli bude bourat, vaše známé budou první kdo na obrazovce Novy budou křičet, co ten všivák řidič dělal. *sok*

alf*
hodnocení

1x

Žalovat se nemá, ale hlásit se to musí.

fidonet*
hodnocení

1x

Nevím, kolik máte odřízených hodin za autobusem, ale považuji to za totální kravinu! Takové informace neregistrovaných lidí, jako je elida, považuji za smyšlené a trapné. Navic je to blbost, aby NB držel na panelové desce. Osobně jsem si tam vozil autorádio, později přehrávač DVD, aby bylo ve velnu co dělat, ale za jízdy by to muselo být hodně přikurtované, aby to vůbec nespadlo a nerozbilo se. Znám pár řidičů, co si tam vozí malý přenostný TV, cca 15 cm, ale mají to jen jako kulisu na zvuk, než aby na to za jízdy koukali.

doplněno 10.06.10 10:54:

asi si myslíte, že ten řidič se nudí, vid´te, ale jezdit na linkovém autobusu, kde máte co 3 minuty zastávku a kolem 500 aut a 1000 lidí tak nevěřím tomu co vubec píšete. Tohle si nedovolí ani kamion na rovné dalnici. Možná vUSA, kde máte volné s¨cesty a savanu. Asi moc koukáte na filmy.

Navíc to světší o vaší píp, debilitě, když s takovým řidičem jezdíte a ohrožujete svůj život. Zkrátka tomu vůbec nevěřím, jen se musíte někde vykecat nebo si ulevit, protože vás někdo naštval.

Podejte důkazy. Den, číslo autobusu, čas, směr jízdy, nejlepe důkaz, atačí i fotka z mobilu.

V opačném případě jsou to lži a pomluvy ...

doplněno 10.06.10 10:56:

Já si klidně jako registrovaný dovolím napsat, že vidím jak naši řidiči MHD v ostravě kouří za jízdy, baví se, jedí, nebo lítají po Rudné ulici 110 kmh. Ale pokud je nechci udat, nechávám si to pro sebe, pokud mě to štve tak zavolám na dispečing nebo policii. Ale svěřovat se na poradte.cz?

elida
hodnocení

Zdravím,

nevím, proč bych si něco takového vymýšlela a nechápu proč bych se touto cestou měla vykecat, protože mě někdo naštval, jen mě zajímaly názory ostatních lidí. Nemyslím, že to svědčí o mé píp debilitě, lepší než šlapat pár kilometrů pěšky, navíc tento řidič nejezdí pravidelně.

Na tuto stránku jsem si šla pro názor, až budu chtít někoho udávat, jako že zatím nechci, důkazy dodám.

Jinak nesleduje klasický notebook, ale takovou tu zmenšenou verzi.

Dík za názor

fidonet*

Při Tvém IQ, pokud cestuješ s někým kdo ohrožuje Tvůj život, tak je to jen "mě naštval? " . U nás by ho vytáhli ven a zavolali policii.

Takže znova: Bud´jsi chabého rozumu, že Tě někdo ohrožuje na životě a tebe to JEN štve, nebo lžeš.

Netvrdím, že lžeš, ale stát se to mi, ihned vystoupím, volám Policii a dál s ním nejedu.

Ale Ty přece nelžeš, ty s ním jezdíš jen denně, a kdykoli Tě může zabít ( takový střet s protijedoucím Náklad´ákem, Tě jistě pobaví ), a jen jsi naštvaná? Bud´jednej nebo nebreč.

To je jako bych věděl, že vedle někdo zabíjí člověka a ja napsal jen mě to štve? A když to dělá denně tak me to jen štve více?

Tak se o tom tady nerozepisuj a informuj Policii a zaměstnavatele oného řidiče,

Můžeš nám tady veřejně napsat město, číslo linky autobusu a popřípadě další podrobnosti? SPZ není potřeba, jen datum a čas události a číslo linky. Dohledat oného řidiče , mi tady zabere ( zařídit to) cca 10 minut. A to nebudu ani volat policii ...

p.s. NB , malý NB je furt NB. I kdyby sledoval COKOLI má to ze zákona zakázané a ještě zpřísněné provozními řády.

p.s.s. navíc pokud nejezdí denně tak tím tuplem se ho zbavte! Ty jsi někde z vesnice vid´? Vy ten svět moc neřešíte ...Nebo si neuvědomujete že smrt je otazkou půlvteřiny?

elida
hodnocení

Tím autobusem necestuji jen já a jak jsem psala, nikdo to neřeší. Ale máte pravdu, že něco by se s tím dělat mělo. Btw, (pominu fakt, že jste urazil lidi z vesnice) jsem z Plzně...

fidonet*

Neurazil, ve městě se mi fakt nestavá aby v nepřehledné zatáčce staly uprostřed cesty dvě maminky s kočárkama a bavily se o blbostech ...

Sice poznají kozu od kozla ale trolejbus od tramvaje ne ( osobní zkušenost s 16 letou dívkou )

Děti z vesnic se absolutně nechytají v porovnání se stejně starými dětmi v městě.

Není to 100% pokrytí populace, ale značně přesahující průměry.

Tím nic nemám proti vesnicím .. Děti ve městech by se zase mohli učit slušným mravům a chovaní. Lide jsou otevřenější, upřímější a srdečnější.

Tažká věc má dvě strany : lepší i horší.

Plzeň není to jižní čechy, kde počet obyvatel je součtem nižší než v Praze? Nemáte takové instinkty jako měštští lidé, ale máte zase jiné které Vám mohou závidět. A zas to neplatí na každého a zas platí , že vše má dvě strany.

Takže uražka v tom být neměla, jen říkám co si myslím, a neskrývám se za neregistrovaný nick ..

Pokud se vám líbí poradte.cz a chodíte se, zaregistrujte se.

p.s. stále jste nám nenapsala tu linku kde se tak děje, a kdy.

p.s.s. jela jste někdy podle navigace? To je složité co? A ted´si představte, že nám říkáte, že někdo sleduje filmy s titulkami ...

elida
hodnocení

Neporozuměla jsem vaší větě o Plzni a jižních Čechách. Plzeň je v západních Čechách a je to 4. největší město v ČR, takže s instinkty a městskými lidmi se běžte bodnout. Nikdy jsem nenapsala, že se mi poradte.cz líbí. Přišla jsem sem pro názor a ne abych někoho bonzovala, takže nemám potřebu psát linku, ani vám nic dokazovat. Nebo to tu funguje tak, že když se mi třeba nedopečou řízky a budu chtít v rubrice o vaření radu proč se nepovedly, musím je vyfotit a ukázat, že to tak opravdu je? Ostatní by si mohli myslet, že mě někdo naštval a potřebuju se vykacat, že? Asi ne...

martia

fidonet ty jsi fakt zakomplexované hovado co si tady řeší sve mindráky tím že si vylejvá zlost na ostatních opravdu nechápu

pu®

Šmankote fidonet, co Vám poslední dobou přeletělo přes nos? *sok* Mě by teda existence takového píp řidiče naprosto nepřekvapila - a je fakt, že než do autobusu nasednete, těžko víte, co má řidič na palubní desce...

Registrace zde sice mnohdy o něčem svědčí, ale také ne vždy... A jen pro názor si sem přece chodí hromady lidí *nevi*

K tazatelce - já bych na návrh pana Cukráře nervy neměla, i když přiznávám, že se mi veli zamlouvá *placni* Každopádně zdokumentovat by to chtělo a informovat dispečink/DP taky. Osobně to teda fakt nepokládám za bonzáctví - ten chlap má ve svých rukou životy mnoha lidí, nelze přece tolerovat, aby si s nimi zahrával. Sednout si za volant místo něj nemůžete, takže zbývá jen informovat vedení *nevi*

doplněno 10.06.10 12:20:

Fidonet, já jsem to asi špatně pochopila.. Myslela jsem, že paní jenom sjíždíte, co sem píše. Jinak samozřejmě - jak píši - zastávám názor, že řešit se to musí neprodleně, přesně - opět jak píši - proto, že má řidič v ruce mnoho životů. Tak se nenechte vytáčet a raději užívejte sluníčka ;) Krásný den, Pů *slunce*

fidonet*

pu : existence takového řidiče mě nepřekvapuje, ale názor, že se to nemusí řešit. Viděl jsem už stovku nabouraných autobusů, a pokud jde jen o plechy, tak to jsou jen peníze. Jenže mnohdy jde o život. Já si představit že s tou paní, jedou v autobuse i má děti, a ona vidí, že autobus je v ohrožení, a že za minutu můžou být mrtví všichni, a paní nalíše , že to nechce řešit, že ji to jen vadí ... držte mně, nebo se zblázním. Neříkam, aby někdo žaloval, že se řidič baví, že má hudbu, ale pokud dělá cokoli, čím ohrožuje můj život, tak to mě přece nemůže nechat klidným. Nebo Vás ano?

Omlouvám se za dnešní otevřenější reakce, ale život máme všichni jen jeden a to hodně křehký!

cyril*
hodnocení

0x

Zde aspoň názorně vidíte jak se veřejnosti lže. Stále dokola je omíláno, že jedině ženy jsou schopny dělat víc věcí najednou a tady máte důkaz opaku.

Ženy a Caesar.

hodnocení

0x

Takovej řidič by zasloužil nakopat do rozkroku a vyhodit z autobusu za jízdy. *zed*

Těď už vím proč byla vždycky v autobusech cedulka NEMLUVTE ZA JÍZDY S ŘIDIČEM . *smich*

Ale teď vážně. Jak už píšou přede mnou upozornit na nevhodnost jeho počínání. Zdůraznit možnost nehody a odpovědnost řidiče za pasažery. Ani se mi nechce věřit že si toto vůbec někdo dovolí. *stop**ee**plac**cert*

8976*
hodnocení

0x

TO JE ALE HOVADINA...

raadek*
Me dela problemy mluvene slovo v radiu natoz telefonovani a uz vubec si nedovedu predstavit sledovani televize. I kdyz se snazim, nemohu tomu uverit. R.
camelot*

Mozne je temer vse, je ale zaroven pravda, ze ridit autobus po silnicich a pri tom vsem koukat na film, zda se byt temer nemozne.. Nebudu tvrdit, ze tazatelka ma divoke predstavy, jen bych rad vedel, ktera linka to je.. Jezdim dalkovym autobusem denne, znam vice ridicu avsak jedineho, ktery by toto delal, vzdyt ma tolik soustredeni, ze by nemohl jeste shlizet filmy na monitoru. Pripoustim vsak, ze jsou useky cesty, kdy jedeme treba deset minut ve stejnem tempu bez odbocovani, to je ale deset minut a umite si predstavit, jak by mohl ridic koukat na cely film? Priznam se, ze ja ne a kdyz uz by se nasel takovy ridic, pak bych mu vysvetlil, ze takto dal ne, pa Camelot

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]