Nejste přihlášen/a.
zdravim vaas,trapi me jedna vec,ted už asi 2-3 mesice se necitim psychicky dopbre,vsecko na me padá..je mi 30,bydlim s pritelem v najmu,vykládám mu ze jsem unavená furt.asi psychika,mam to naroné v práci atd...hodne stresu, a jsem prste fakt vycerpana. pritel to asi nechape pac je vzdy v pohode apohodlný...trapim se a nevim jak co s tim,proč mi nerozumi? vzdycky jen to bude dobrý atd..ale ono to trvá už dlouho a porád sme unavená hrozne i kdyz mam volno,jsem jak mrtvola:/ on nechape že jsem unavená psychicky..nevim jak mu to jinak vysvetlit aby me pochopil a pomohl mi vic...dekuju z Rdy
Zdravím. Pokud máte psychické problémy, řešte je s odborníkem - psychologem. Ten Vás pochopí a pomůže když budete spolupracvat a bude chtít svůj problém řešit. Co se týče přítele - ne každý je schopen pochopit psychicky nemocného a vyčerpaného člověka tak jak by potřeboval. Je to náročné pro obě dvě strany.
Partner není odborník. Nedokáže správně reagovat. Můžete u Vás začínat např únavová deprese, únavový syndrom, syndrom vyčeprání atd...
Určitě řešte s odborníkem - psycholog, popřípadě konzultace u psychiatra. V CDZ (Centrum duševního zdraví v každém větším městě) se nečeká. Objednací lhůty na konzultaci k psychiatrovi jsou krátké.
Vybrat si nejlépe ženu psycholožku, se kterou by se Vám dobře povídalo.
Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na terapie - ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Může probíhat online z domu. V nabídce seznamu jsou také lékaři MUDr. s psychoterapeutickým výcvikem, někteří psychiatři.
Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta bývá delší od několika) přes žádanku od lékaře (např praktického nebo třeba od psychiatra). Bez žádanky se platí (mimo výše uvedené akce zdrav. pojišťoven, které jsou bez žádanky). Lékař v CDZ Vám také napíše žádanku k psycholožce.
Dobrý den, nechte se vyšetřit u doktora a doma předložte nález, kterým svou chorobu doložíte - to už by mohl přítel pochopit. Zdravím!
Jsem na tom podobně, jen je mi o skoro 20 let víc. V práci hroznej stres a kolikrát se ještě ani doma nedokážu uvolnit. Někdy mám pocit, že jsem chodící mrtvola. Navíc to počasí co teď je mi nepřispívá. Raději ať je 30 st. Nevím jak to přesně popsat, ale příšerně mě vyčerpává ten neustálej studenej vítr.
Moje tělo si řeklo stop a už jsem 14 dní na neschopence. Začala mne zničehonic bolet noha, tak, že jsem nebyla schopna chůze a jen jsem kulhala. V práci téměř pořád chodím nebo stojím, takže jsem tam fungovat nemohla. Takže teď chodím po doktorech a na rehabiltace.
Nicméně i když už jsem doma 2 týdny, tak nejsem schopná se na nic dlouho soustředit. Dřív jsem milovala čtení a teď se mi u postele válí dvě knihy a práší se na ně. Mám stažených asi 20 filmů a zatím jsem viděla jen dva. Jediný co kvituju je, že jsem dosyta vyspaná.
Dokážu si opravdu živě představit jak vám je. Mmch. četla jste si po sobě co jste psala? Já musím vše kontrolovat, protože když píšu jen to co mi probíhá hlavou, tak dělám stejný chyby. Chybí mi písmenka, nebo je pletu atd.
Už jsem o tom říkala i doktorce. Doporučila mi Magnézium a pak Vitango. Zatím beru jen to magnézko, protože na to co mne teď trápí mám plno jiných léků.
Poradit vám nedokážu, ale zkuste jít k doktorovi a požádat jen o týdenní neschopenku nebo si vemte dovolenou. Třeba vám pomůže, že se pořádně vyspíte.
Držím vám pěsti ať jste brzo v pořádku.
ditto, liska5 má pravdu. Mám v okolí 2 takové případy, jedna přítelkyně to uměla s popocí doktorů úspěšně vyřešit, druhá, kamarádka na tom je mnohem hůř a je dlouhodobě v péči psychiatrů, což ale zdaleka ještě nebude váš případ. Ale mohl bych vás s oběma spojit aby jste to, tedy zkušenosti, co s tím, mohla zkonzultovat. Pokud napíšete vnitřní poštou nebo přímo na jak123@centrum.cz, napíši víc, sem se to nehodí. Jen to nenechte rozvinout, bude se to asi zhoršovat. Přítel, který je bez problémů to těžko pochopí, nemějte mu to za zlé. Přeji vám, ať se vám daří a jste zase šťastná!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.