Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
před 10 měsící jsem se rozešel s přítelkyní (Anička), se kterou jsem byl necelý rok. Je mi 30, jí 23. Já měl před ní desetiletý vztah. Skončil třičtvrtě roku předtím, než jsem poznal Aničku. Anička byla skvělá, chytrá, sečtělá a neskutečně hodná. Důvod rozchodu byt ten, že mě vylekala a později jsem zjistil, že jsem nebyl zotavený z předchozího dlouhého vztahu. Byl jsem uzavřený a s nízkým sebevědomím. Anička mluvila o dětech a o svatbě. Opilá mi třeba volala a naznačovala, že by se chtěla zasnoubit, děti, apod.. Udělala pár nevhodných maličkostí, které jsem si tenkrát nedokázal vysvětlit. Dnes vím, že mé vylekání spočívalo v emocionální uzavřenosti kvůli předchozímu zranění. Ale vím, že mě moc milovala. Já ji miloval také z celého srdce a dokonce od prvního dne, jenže se ve mně vzbudilo celkem dost pochybností. A moc jsem se bál, že bych jí mohl v budoucnu ublížit a to tak, že jsem jednou využil hádky a řekl jí, ať se sbalí. A byl konec. Nyní to je 10 měsíců. Od rozchodu jsem měsíc pil, poté jsem asi půl roku pracoval 7 dnů v týdnu a to tak extrémně, že jsem vstával v 6 do práce a okamžitě po práci jsem dělal jinou práci doma asi do 22:00 a to až do doby, kdy jsem prostě padl... (Předtím jsem váži 85kg, nyní mám73kg). Co jsem se skoro zhroutil a zastavil, začal jsem číst a myslet čím dál víc na Aničku, vlastně na ni myslím 24 hodin denně. Pořád ji moc miluji. Anička zřejmě někoho má.
Nyní je situace taková, že mám ve všem jasno, prostě jsem se probral. Další věc je, že vím, že mám stejné životní priority a sny, jako Anička. Máme strašně společného. Asi jsem se zbláznil, ale toužím si Aničku vzít za ženu a mít s ní děti. Tohle je to, co bych chtěl od života. Starat se o ni a o děti. Jsem dobře zajištěný a připravený. Když byla se mnou, už jsem dost pracoval, protože jsem měl sen, koupit si vysněné auto, dneska mám životní priority jiné...
Udělal jsem to, že jsem Aničce poslal dárkové poukazy na jedno místo a napsal jí k tomu, že jedniné, co mě naplňuje štěstím je vidět, jak je šťastná ona a že hluboce lituji, že nesu za chyby zodpovědnost. Tím jsem chtěl na čas komunikaci utnout, ale Anička napsala: ‘‘Proč teď?‘‘ Na čež já překvapen odepsal krátce, že přiznávám chybu, apod, ... Anička řekla, že neví, co tím sleduji a že podle ní už nemáme spolu co řešit.
Anička asi ani neví, že jsem se s ní rozešel, protože jsem ji miloval, abych jí později neublížil. Já jí nikdy ani neřekl, že ji miluji, právě kvůli tomu, kdyby to skončilo...
Nyní strašně toužím po tom, aby Anička alespoň věděla, že jsem ji vždy miloval a nepřestal a že sním o tom si ji vzít a mít rodinu.
Kamarád radí nic nepsat, dát si čas a čekat a pokusit se o kontakt později. Nemám páru jak. Toužím po tom vypsat jí všechny chyby, udělal jsem totiž i ve vztahu s ní pár sobeckých věcí... Pro Aničku bych obětoval cokoliv, peníze, dům, práci, auta, ... Měla by se se mno hjako princezna.
Vím, že jsem připravený bohužel pozdě. Dokonce jsem si strašně začal rozumnět s některými jejími kamarády a její sestrou. Sestra mi radila a má mě ráda, ale nemůžu ji obtěžovat. Mám prý čekat. Budu rád za názory.
Mějte se krásně a pamatujte, že neexistuje nic cennějšího, než člověk, který Vás má rád.
Budu rád za názor.
Martin
Zdravím. Nechte ji v klidu a nechte jí žít. Píšete, že byste pro ni obětoval vše...Vztah přece není o obětování se a čehokoliv jiného. Vztah je o komunikaci, důvěře, toleranci, kompromisech..Zamyslete se sám nad sebou, nad svým chováním, možná i vyhledejte nějakou odbornou pomoc – psychologa. Nevnucujte se a nenahánějte ji. Působíte na mne jako manipulátor a citový vyděrač který má dost problémů sám se sebou. Ale možná je to jen můj pocit z Vašeho psaní. Chtěl jste názor, tak jsem ho napsala. Neberte to ve zlém.
Svým jednáním jste ji nedal na výběr. Nemohla se rozhodnout sama za sebe. Vy jste rozhodl za oba dva. Říkáte, že jste se s ní rozešel pro její dobro. Ne, svým chováním jste ji zranil a ponížil. Pokud si žena od vztahu slibuje závazek a děti a Vy jí řeknete - zbal se a vypadni, pak jste to s ní rozhodně dobře nemyslel...Opět podotýkám, že je to jen můj názor a tak to cítím z Vašeho psaní já.
Máte částečně pravdu v tom, že tenkrát jsem měl se sebou dost problémů a nevěděl jsem to. Chraň bůh manipulátor snad nejsem a nenaháním ji, byl to pouze jeden kontak a asi poslední. Samozřejme vím, že vztah je hlavně o kominikaci, důvěře, apod. Chtěl jsem tím jen vyjádřit, že pro mě moc znamená...
Mám jen nějakou potřebu aby věděla, že jsem ji miloval a opustil jsem ji vlastně proto. Dnes mě moc mrzí, že jsem jí to tenkrát neřekl. Kdybych byl manipulátor, zřejmě bych neobětoval vztah pro její štěstí. Vím že si dnes protiřečím, ale dost bolí, že chceme oba úplně to stejné, což jsem si uvědomil pozdě. Tím nemyslím jen děti a svatbu, ale taky všechny společné zájmy...
Radši si nedělejte naději, že se k vám Anička vrátí. Ona to má asi už uzavřené a sám píšete, že už zřejmě není sama. Tak nemá cenu jí psát nějaké vyznání, že jí milujete. a nebo že jste jí miloval, to už je teď k ničemu toto jí říkat. Člověka to štve, že udělal chyby, třeba to bude pro vás ponaučením až budete mít novou holku. Teď jí zatím nemáte, tak vám přijde, že nastal konec světa. Také se mějte krásně.
Žádné chyby nerozebírej! Tím se nafouknou a opět budou otravovat vzduch. To je minulost, kterou nespravíš! Nic nepiš, nevolej! Těmi poukazy a komentářem k nim jsi řekl vše. Teď záleží na ní. Moc si iluze nedělej, každá by odešla, kdybys ji poslal pryč. Každá by váhala nad dárkovými poukazy, protože se chováš jako podivín. Už ta slohovka, cos napsal, nevypadá na zralého chlapa.
Připadá mit o celé jak nepovedená telenovela.
Nejvíc mě zarazilo, že Vám dívka telefonuje OPILÁ. Není nic horšího, než když žena začne chlastat. To se pak rodina rozpadne raz dva. A Vy jste se k ní posléze přidal. Na nedaleké samotě žila rodina, kde oba rodiče pili. Měli 2 syny - oba byli blbečci k politování. Pokud ona chce děti, Vy jí vyhovíte a přitom oba pijete, můžete se dočkat podobného.
Navíc nerozumím jedné věci. Aničky jste se vylekal, protože chtěla zasnoubení a děti. Proto jste ji vykázal od sebe a rozešel se s ní. A najednou píšete, že toužíte si vzít Aničku za ženu a mít s ní děti. Co tedy vlastně chcete? Kde je ta láska, když jste ji už jednou vyhodil? Ujasněte si své priority a podle toho jednejte. Ale myslím si, že návštěva u psychiatra či aspoň psychologa by neublížila ani Vám a možná ani Aničce. A podle toho pak jednat dál. Jaga.
Uvažte terapii. Mohla by Vám pomoci.
Vybrat si nejlépe muže psychoga Vašeho věku, se kterým by se Vám dobře povídalo.
Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na terapie - ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Možné online z domu.
Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta bývá delší od několika) přes žádanku od lékaře (např praktického nebo třeba od psychiatra). Bez žádanky se platí (mimo výše uvedené akce zdrav. pojišťoven, které jsou bez žádanky). Lékař v CDZ, Centrum duševního zdraví, Vám také napíše žádanku k psychologovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.