Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o názor. V úterý mám nastoupit do nové práce. Smlouvu podepsanou ještě nemám. V posledních týdnech se ale objevila nabídka, která mě co se obsahu práce i dalších věcí týče láká mnohem více. Je mi ale hloupé na poslední chvíli odmítnout co bylo dohodnuto, zvláště když majitel firmy je můj známý. Nějak nevím jak to vyřešit. Díky za Váš názor, zkušenost..
Jak už jsem tu kdysi psal. Myslíte si, že ten původní zaměstnavatel by byl taky tak ohleduplný a nevěděl jak vám říct, že si našel někoho jiného? Nebyl. Je to váš život. Vyřiďte to brzy a slušně. Jestli je rozumný, tak to pochopí.
Dobrý den. Určitě nejste první ani poslední komu se toto stalo. Zítra zavolejte, omluvte se, že nenastoupíte, že jste dostal lepší nabídku která Vám bude více vyhovovat. Tak aby si našli jiného uchazeče. Každý má právo si vybrat lepší práci, lepší podmínky.
Aby jste nepřebral. Už několika kolegům v práci se stalo, že nastoupili, za dna dny nebo týden dostali jinou nabídku, odešli a za měsíc byli potupně zpět.
Možná svého známého zklamete a přijdete o něj. Zvažte ovzduší v kolektivu, není nad to, těšit se do práce mezi své známé, se kterým se cítíte dobře a rozumíte si.
Máte dobře zmapované prostředí v nové práci, jaká je tam nálada a vztahy mezi kolegy?
V dnešní době si vyberte zaměstnání, které Vám nabízí perspektivu a dlouhodobou zaměstnavatelnost.
Pokud známý nabídl místo Vám, jenom proto, abyste nebyl bez práce, tak mu to zase až tak vadit nebude. Pokud už s Vámi počítal, tak to bude horší, ruce mu budou chvíli chybět, než sežene náhradu.
Škoda, že je to všechno na poslední chvíli. Váš známý bude muset shánět jiného pracovníka a času už vůbec nemá nazbyt. Kdyby tam byl mezičas 14 dní, bylo by to lepší. Ale co naděláte.
Přesto bych mu to slušně vysvětlila, poděkovala mu za to, že Vám chtěl poskytnout příležitost. Ale že se vše nakonec vyvrbilo jinak.
Jděte prostě tam, kde si myslíte, že budete spokojenější, lepší práce, více peněz. Když Vám to vyjde, tak tam hlavně vydržte. Nebylo by nic nepříjemnějšího, než skončit a znovu žádat známého o místo tam, kde jste předchozí práci odmítl. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.