Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsou prosím dostupné nějaké dotace pro začínající e-shop. Respektive se jedná o kamennou prodejnu, která zamýšlí expandovat do eCommerce.
Prodejna se zaměřuje zejména na prodej širokého sortimentu alternativních sladidel, dále v menší míře na jiné náhrady "konvenčních" potravin (zdravější varianta soli,...).
Součástí by měl být i marketing - propagace těchto výrobků na internetu.
Je možné získat nějakou dotaci?
Děkuji za odpověď
To to myslite tak, že by Vám měl stát přispět nějakou peněžní částkou, abyste si mohl otevřít internetový obchod? To se mi nezdá, proč by to dělali? To by šlo přece ze společných peněz nás všech, a proč bychom se měli podílet na otevření Vaší rodinné firmy? Ono to není zase až tak jednoduché s těmi dotacemi, a podle mne ten Váš projekt nesplňuje podmínky. Tady si něco o tom přečtěte. Takových internetových obchodů se stejným sortimentem je přece plno. Ale můžete si vzít půjčku u některé banky, nebo Vás může na začátku "dotovat"někdo z rodiny a pak mu to budete splácet.
Jsem už asi stará nebo naivní, ale myslím si, že pokud má člověk nějakou představu, měl by si nejprve našetřit na její realizaci, případně si vzít nějaký úvěr. Ačkoliv jsem zamlada žila v době, kdy bylo všechno státní, soukromé podnikání neexistovalo, připadá mi velice zvláštní žádat o sponzorování. Pokud chci něco dělat, měla bych se o to zasloužit sama. Bude to pro mě, budu z toho žít. Nyní se, vzhledem k pandemii, staly různé dotace takřka módní záležitostí. A kdo je nemá, jako by nebyl.
Jinak, se sladidly, solemi apod. jste přišel už dost s křížkem po funuse. Je hodně prodejen se zdravou výživou, v nedalekém městečku hned tři. A ta sladidla a zdravé potraviny se nabízejí ve všech. Málokdy tam vidím zákazníka, když jdu kolem. A další nabídka je ve všech lékárnách. A ty máme čtyři.
Zato bychom uvítali ševce, tedy opraváře obuvi, tašek apod. Starý odešel do důchodu a mladí ševci prostě nejsou. Také sklenář už dlouho ve městě chybí. A čalouník. Každý chce být jen lobbistou, blogerem, youtuberem, manažerem... Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.