Nejste přihlášen/a.
Moc ti sice nevěřím, ale pokud je to pravda, běž na Ospod a všechno jim řekni. Nebo zavolej na linku bezpečí a promluv si tam s nimi o tom. Já dostávám na syna 3000 měsíčně a má oblečení za několik tisíc měsíčně. Na Vánoce dokonce dostal mikinu co stála přes 2000. Takže tvoje výživa a oblékání by podle toho měly vypadat. Je to sice smutné udat vlastní matku, ale ona dělá chybu, ne ty.
Zdravím. Kdyby bylo vše jak tady píšeš, věřím, že by si táta zažádal o tebe do své péče. I za cenu toho, že bys změnila školu. Ve špatných hygienických podmínkách by Tě jistě nenechal. Ty by sis vážně přála, aby se o vaši rodinu začala zajímat sociálka a byla jsi mámě odebrána z péče? Ale jdi..Puberta holt dělá divy, viď?
Vypadáš, že jste na tom doopravdy špatně? Od tatínka máš měsíčně 16 tisíc. Maminka do Tebe jistě také nějaké peníze dá a můžeš si žít jako prase v žitě.
Jsem o hodně starší, než Ty. Dnes už se to asi nedělá, ale dříve se oblečení dědilo. Po starších sourozencích, sestřenicích...Vyrostla jsem v tom. Mamka a babička mi pokaždé darované věci vyzkoušely, upravily a já v tom vyrážela do školy. A na běhání venku? Kostkované košile, stará trička a tepláky po bratranci. A nebyli jsme žádné socky, takhle to praktikovaly všechny rodiny.
Dokonce si vzpomínám, jak po smrti dědečka mamka po něm přivezla pánský tmavomodrý vlněný oblek. Našla ho tam na půdě. Dala mi ho přešít u vesnické švadleny na dívčí. Nebyla to žádná paráda, to uznám, ale nosila jsem ho hodně. Protože nebylo na výběr. Rodiče přestavovali jsme rodinný domek, zaváděli vodu, budovali koupelnu a WC a tak byli rádi za všechno, co na nás 2 holky dostali.
Dneska jsou děti velice rozcapené a neskromné. Všechno chtějí hned a bez jakýchkoliv zásluh. Potřebovala bys měsíc či dva nosit to, co jsem nosila já. Bylo to čisté, bez děr, ale bylo vidět, že už to prostě není nové. A vyrostla jsem v tom ve zdraví. Dneska mládež neví, co by.
Důležitější je, jaká jsi uvnitř, jak se chováš, jak se učíš...jak vycházíš s rodiči, než to, že máš na sobě poslední módu. Nebuď povrchní. Až si budeš sama vydělávat, jistě si koupíš, co srdce ráčí. A nebo možná změníš názor. Jaga.
Nepoznám, jestli je pravda všechno co jsi napsala, ale výživné 16000 od otce + úměrný příspěvek matky by ti umožňoval žití na poměrně vysoké noze. Matka přispívá také svou péčí, bydlením apod. Ale tvoje výživné nesmí být příspěvkem na šetření na výstavbu nemovitosti, na druhé straně není určeno pouze na tvoji útratu, opravdu to není tvoje kapesné. To bys měla řešit s tátou. A řešení přestupu na jinou školu by taky nemělo být problémem. I když...poslední 2 roky na stávající škole bys u mámy taky asi přežila. Bohužel /nebo možná bohudík!/ do 18 musíš poslouchat toho, komu jsi byla svěřena do péče. Tak ať se na tebe usměje štěstí!
@amelie - je mi 13 let a v tomhle věku už potřebuji nějak vypadat
Když to tak nutně potřebujete, co se zkusit domluvit s otcem, aby vám občas nějaký hadřík pořídil on? Třeba jako dárek k svátku, narozeniním, Vánocům...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.