Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozí mi otěhotnění?

Od: melisa odpovědí: 6 změna:

Ahoj, s přítelem jsem měla nechráněný sex a asi za 4 až 5 hodin po tomto aktu jsem si vzala Pilulku Pro (abych neotěhotněla). Jenže teď mám mít menstruaci a nemám (zatím 1 den zpoždění)... a zjistila jsem, že k nechráněnému styku došlo během mé ovulace. Začínám mít obavy, že ta pilulka nezabrala. Nevím co dělat. Poradíte mi, prosím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Každý nechráněný styk může vést k těhotenství. To bys měla ve svém věku vědět. Stejně jako to, že "pilulka po" není antikoncepce a tu si nějak vyřešit... ideálně před stykem. Pilulka po není žádný bonbon, ale hormonální bomba, která může dost rozhodit tělo.

palpa675
Hormonální bomba to je pro ženy po třicítce... Mladším to tolik neublíží

@palpa675 Máte k tomuto tvrzení nějaké důkazy či odbornou studii? Dost pochybuji. Pilulky po obsahují násobně vyšší dávky hormonů, než klasická hormonální antikoncepce. S tělem to zamává bez ohledu na to, zda je mu patnáct nebo třicet.

aunir
hodnocení

2x

Zdravím,

tzv. "pilulka po" může rozhodit cyklus, krom toho, tělo není stroj a je úplně normální, že menstruace přichází o den, dva později. Test si udělejte, pokud menstruaci nedostanete vůbec. A je možné, že teď po požití pilulky po budete mít menstruaci jinou, než jste zvyklá - delší, silnější... Není to lentilka, je to dost svinstvo.

A neodpustím si - Proč se s partnerem milujete bez ochrany, když víte, že si dítě nemůžete dovolit? Pokud nemůžete brát hormonální antikoncepci, tak existují kondomy, pesary, vaginální globule, ev. tělísko... Pokud jste dospělá (věk nepíšete), tak byste měla mít rozum.

melisa
hodnocení

Dobrý den, jsem vysokoškolačka, němeli jsme zrovna u sebe ochranu a tak jsme měli přerušovaný sex, jenže... Jsem si naprosto vědoma své chyby. To, že jsem dovolila ten přerušovaný sex, byl z toho důvodu, že jsem svému partnerovi věřila, že se nic nestane (prý to tak měl se svou předchozí přítelkyní pořád a nikdy neotěhotněla). Může za to má naivita. Naprosto chápu Vaše rozhořčení, protože já sama jsem vždycky byla zastáncem toho, že každý přece přemýšlí a aby došlo k tomuto nedopustí... Paradox, nakonec se to stalo mně. Ani nevíte, jak se stydím a jak jsem na sebe naštavná.

aunir

Přerušovaný sex není účinná forma ochrana, to byste jako snad vzdělaná žena měla vědět. Nějaké "partnerovi věřím" je co se týče přerušované soulože naprosto liché, následky coby žena ponesete jenom a jenom vy, ať už v podobě nervů, rozházeného cyklu, nebo (nechtěného) těhotenství.

Pokud se normálně chráníte kondomem a nemáte ho v danou chvíli u sebe, nechte si zajít chuť, za případný následky ten "jeden šuk" nestojí. Nestyďte se a spíš doufejte, že ta "pilulka po" zabrala. A radši se podívejte do příbalového létaku té konkrétní pilulky, je možné, že vám bude zle, bude vás bolet hlava a jak jsem zmínila, je možné, že teď budete mít menstruaci rozházenou... Jak píšu v předchozím příspěvku a jak píše i @gotrekzagary, nouzová antikoncepce je dost silný tornádo hormonů. A samozřejmě pokud budete mít jakýkoli problémy, tak raději skočte ke svému gynekologovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]