Nejste přihlášen/a.
Očkování je správné a tedy i naprosto bezpečné. Protože kdyby bezpečné nebylo a mělo by mít zdravotní následky, tak by se jistě neočkovalo. Eksperti to potvrdí. Takže se nech bez obav naočkovat a hned do montovny.
Riskovat pár dnů "rýmičky" je podle mě lepší verze než covidový zápal plic nebo trombózy...
Preventivně bych si vzal dva dny dovolený pokud to jde. Když mi nic nebude tak třeba výlet nebo něco budovat a když jo tak postel... Holt imunitní systém to nakopne, musí začít fungovat a má to svoje projevy...
Moje osoba manželka i sin se snachou jsme získali vakcinaci na jeden den.Po očkování ani jeden z nás neměl fyzické problémy .A pokud jsem sledoval i další známé,tak po očkování se dá vysledovat jen jeden případ bolestivosti v oblasti vpichu vakciny po dobu týdne.O nějakých vážnějších projevech jsem neslyšel.
JABRAKA
U nás v práci, po tom co pár lidí mělo nějký problémy, bylo domluveno, že kdo jde na očko, tak si pak může vzít rekonvalescenční volno. Většina toho využila. Kupodivu ti starší / nad 60 let / měli menší problémy než ti mladší.
To je individuální... většina mých známých měla nulovou či minimální reakci. Pár jich mělo silnější projevy (teplota, zimnice). Většinou ti, kteří covid prodělali relativně nedávno před očkováním.
Já třeba neměl reakci prakticky žádnou. Na očkování jsem si odskočil z práce na propustku a po něm se do ní zase vrátil a v práci pokračoval.
Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. Takže na dovolené byste se musela dohodnout s ním pokud se obáváte případných následků po očkování. Jsou lidé kteří očkování snesou dobře, jdou po něm i pracovat a nic jim není. A pak jsou lidé kterým se třeba točí hlava, cítí únavu, mají zimnici..Nikdo předem neví jak bude reagovat on.
Počítal jsem s očkováním a práci si domluvil z domu do konce týdne. V úterý mne ráno očkovali, odpoledne mne začaly bolet zuby. Večer už jsem měl dva prášky na bolest. V noci bolest ruky, trnutí v prstech, další prášek. Dnes ráno jsem jak po flámu. Bolí mne celé tělo, zuby, páteř. Moc bych si přál, aby to do pátku odeznělo.
Nutno říct, že mám dlouhodobé potíže s imunitou.
Pokud bych neměl práci u PC, rozhodně bych si nachystal min. 2 dny volna.
to je jak mámy loňské očkování na chřipku...sice chřipku nechytla ale po očkování tu proležela 14dní kdy nemohla pořádně nic...tak si pak jeden říká jestli to má vlastně smysl...
Absolutní většina lidí ten den, co byla očkována první dávkou, neměla žádné příznaky! Hodně jsme si to vzájemně sdělovali v rodině a s přáteli. Pokud se u někoho objevily, tak nejčastěji jako únava a spavost zhruba 24 hod od aplikace vakciny. Já u první dávky vůbec nic. To jsem sedla na kolo a docela daleko jsem jela... To až u druhé dávky jsem pocítila onu spavost, ale až druhý den večer. Myslím, že jste zbytečně vyděšený. Odpočívat, to ano, ale plašit nemá smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.