Nejste přihlášen/a.
Těžko říct. Těch příčin může být celá řada. nebo i kombinace příčin. Může jít i o psychické problémy, které s věkem stoupají na povrch. Tady musí zafungovat jeho nejbližší. Jestli je s ním něco špatně, musí to zjistit jeho rodiče, příbuzní, kteří ho znají a kterým se svěří. Musí ho přesvědčit o tom, že sdílený problém je snesitelnější, než nesdílený. A že tak rychleji odezní.
To může být cokoliv od situace v rodině, přes nějakou psychickou poruchu, zamilování až po závislost. Zažila jsem dívku po klíšťové encefalitidě. Obrovské zhoršení
Jednoho jsem si všimla, že velmi nadaní žáci se zprvu nemusí učit, jde jim to samo, ale až po určitou mez. Když pak nastane těžké učivo a oni zvyklí se neučit najednou narazí, tak chytnou pár pětek, což je docela vykolejí. Tak se často markantně zhorší a uzavřou do sebe a klidně to mohou zapít lihovinou, aby ten propad nějak ustáli.. V tu dobu je předjedou ti, co byli zvyklí se systematicky učit na každou hodinu, což jim podkope sebevědomí. Neříkám, že je to tento případ, ale na gymplu jsem toto zaregistrovala.
Mohl se rozejít s dívkou a mohlo ho to tak zasáhnout, že ho už nic nebaví, na vše kašle. Nebo ho mohla odmítnou nějaká dívka, která se mu líbila. A nebo mohl na sebe najít nějakou chybu, třeba na vzhledu. Může si myslet, že je to katastrofa a trápí se tím. Takový člověk se pak uzavře do sebe a když ho ještě nikdo nepodepře, nepomůže, dá se na alkohol a je v háji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.