Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co může být příčinou změny v chování člověka?

Od: zlata97 odpovědí: 4 změna:
Jeden můj spolužák ze základky byl strašně chytrý, měl samé jedničky, vyhrával olympiády... Potom šel na gympl, kde byl v prvním ročníku taky premiantem. Vše se začalo měnit potom ke konci gymplu. Přestával být tak důsledný, puntičkářský, spolehlivý, perfektně připravený, jak jsem ho znala. Uzavíral se do sebe. Začal dostávat špatné známky, včetně pětek, a nakonec byl rád, že udělal gympl. Maturitu však udělal až na druhý pokus, před jeho druhým pokusem jsem ho nahodou potkala, byl takový skleslý, vůbec si nevěřil, nervy se klepal. Velky rozdíl než jak jsem ho znala z dřívějška. Byl přijat na VŠ, když jsem ho potkala ve městě, tak ale povídal, že ho to nebaví a že neví, kam jinam by chtěl. Navíc mi připadal takový lehce opilý, a to se právě o něm (bydlíme na maloměstě) povídá, že i přes den, když někam jde, je opilý, že se motá, je takový nemotorný. Znám i jeho rodiče, nejsou na něho nějak zlí, ale mrzí je, že se ve škole tak zhoršil a že se tomu nevěnuje, že mu dávají jeste jednu šanci a pak bude muset jít někam pracovat, něco dělat, že takhle to dál nepůjde. Co může být příčinou jeho zhoršení chování, že kašle na školu? Dříve u něho nepředstavitelné...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Alkohol, drogy, zdravotní problémy. Těch příčn může být hodně..Někdy člověka změní i rozchod s partnerem kterého měl rád..

doplněno 28.05.21 20:44:

A ještě mne napadla šikana.

kicune*
hodnocení

2x

Těžko říct. Těch příčin může být celá řada. nebo i kombinace příčin. Může jít i o psychické problémy, které s věkem stoupají na povrch. Tady musí zafungovat jeho nejbližší. Jestli je s ním něco špatně, musí to zjistit jeho rodiče, příbuzní, kteří ho znají a kterým se svěří. Musí ho přesvědčit o tom, že sdílený problém je snesitelnější, než nesdílený. A že tak rychleji odezní.

liska5
hodnocení

1x

To může být cokoliv od situace v rodině, přes nějakou psychickou poruchu, zamilování až po závislost. Zažila jsem dívku po klíšťové encefalitidě. Obrovské zhoršení *poctar*

Jednoho jsem si všimla, že velmi nadaní žáci se zprvu nemusí učit, jde jim to samo, ale až po určitou mez. Když pak nastane těžké učivo a oni zvyklí se neučit najednou narazí, tak chytnou pár pětek, což je docela vykolejí. Tak se často markantně zhorší a uzavřou do sebe a klidně to mohou zapít lihovinou, aby ten propad nějak ustáli.. V tu dobu je předjedou ti, co byli zvyklí se systematicky učit na každou hodinu, což jim podkope sebevědomí. Neříkám, že je to tento případ, ale na gymplu jsem toto zaregistrovala.

dd
hodnocení

0x

Mohl se rozejít s dívkou a mohlo ho to tak zasáhnout, že ho už nic nebaví, na vše kašle. Nebo ho mohla odmítnou nějaká dívka, která se mu líbila. A nebo mohl na sebe najít nějakou chybu, třeba na vzhledu. Může si myslet, že je to katastrofa a trápí se tím. Takový člověk se pak uzavře do sebe a když ho ještě nikdo nepodepře, nepomůže, dá se na alkohol a je v háji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]