Nejste přihlášen/a.
A to si ještě vemte, že "experti" nevylučují, že očkovaní lidé nemohou být nakažliví pro neočkované. Říkali to ftelevizi na ČT.
Takže podle "ekspertů" se budou muset očkovat fšichni a furt nejlíp dvakrát ročně podzim zima, pač ti neočkovaní jsou ohrožení tak jako tak.
Ale je to jenom dočasné. A jednotka dočasnosti je jeden furt.
Já mám pocit, že říkali, že protilátky po prodělaném covidu i vakcíně docela rychle klesají. Po půlroce tuším zůstane jen 10% a že už je víceméně jisté, že na podzim začne další kolo očkování. Také jsem někde slyšela, že těm, co covid prodělali, stačí jen jedna dávka vakcíny a tuším za 3 měsíce. Takových informací je teď moc a člověk se v tom nevyzná. Myslím, že u Vás nejvíc napoví kvalitní test, aby bylo jasné, jak na tom jste a kdy se očkovat.
Já se jako majitelka autoimunitního onemocnění (RS) očkování zatím bráním. I přes moje diagnózy RS a astma jsem zdravý a velice aktivní člověk, moje diagnózy nijak nepociťuji a absolutně v ničem mě neomezují. Nechci, aby mě vakcína proti koronaviru posadila na invalidní vozík. Navíc jsem to už měla, skoro bezpříznakově, vážně nevědět nic o covidu, jdu normálně do práce, ani zvýšenou teplotu jsem neměla, jen trochu únava a ztráta čichu. I 5 měsíců po velice mírných příznacích mám protilátky hodnocené jako vyšší hladina protilátek. A tak si říkám, proč se zrovna já mám očkovat kvůli nemoci a dráždit svůj pomatený imunitní systém, když ta nemoc vlastně nemoc skoro ani nebyla a nijak mě nepoškodila, třeba RTG plic mám před covidem i po covidu a změny žádné.
Před dvěma lety jsem měla jít na očkování proti tetanu, ale doktorka řekla nene, nejdřív vám uděláme protilátky, ať váš imunitní systém zbytečně nedrážníme, kdyby byly vysoké. No a vysoké byly, takže očkování odloženo. A najednou doktoři otočili a bez zjišťování protilátek z jejich strany by mě chtěli očkovot vakcínou, u které se neví a ani nemůže vědět, co to se mnou udělá za 5 let? Třeba u vakcíny FSME je psáno, že může iniciovat nástup RS. To není můj výmysl, to je psáno na SÚKLu. No a nenaočkovala já jsem se FSME abych nedostala tu obávanou klíšťovou encefalitidu? No jasně že naočkovala, asi 5 let před první atakou.
@totak Rozdíl mezi hoaxem a pravdou je cca pár měsíců. Na to už jsi mohl přijít.
Příklad:
Rok 2020, Covid Pas = HOAX
Rok 2021, bez očkování vás nepustíme ani na záchod.
Pointa, milá pb, je v tom, že nikdo z nás nemá křišťálovou kouli pro věštění. Já nemohu vědět, zda mi očkování něco nevyvolá a Vy nemůžete vědět, zda se po druhém covidu postavíte na nohy. Švagr je zdravotník, člověk přes 30, silný a zdravý byl. Na podzim prodělal bez příznaků, z lednového útoku se vzpamatovává dodnes a dochází k odborníkům. Babičce je skoro 90 a má cca 30 let lupus. Přesto už je týdny po druhé dávce a je ráda. Vše je individuální. A je dobře věřit raději svým lékařům, než anonymům na diskuzních fórech
No nevím. Kamarádka mého mladšího kolegy po naočkování oslepla. Vzhledem k tomu že je to mladá holka (cca 25 let?) je to velmi smutné. Měla sice potíže se zrakem, sice korónu nikdy neměla, ale bohužel měla nějakou skrytou alergii na některou z těch sraček ze kterých je vakcína ukuchtěna a ta vyvolala alergickou reakci.. O té alergii nevěděla ani ona, ani nikdo jiný. No takže může do kina, do divadla - akorát z toho nic neuvidí...
A to se vyplatí Horste...
Acylpyrin a Paralen už jsou tady s námi x-desítek let a snad každý člověk v této zemi už ví jestli ho může nebo nemůže.
@ja1 - nějak Vám ten Váš příběh nevěřím. Kde se ta kamarádka dostala k očkování, když je mladší 25 let? Ano vím, jsou profese a lidé se zdravotními problémy, kteří se očkují přednostně. Byla ten případ? Jakou vakcínou byla očkovaná? Proč nefiguruje nikde v žádném přehledu nežádoucích účinků na očkování v ČR? Pokus dobrý, ale neúspěšný...
Když odmítačům očkování se říká "antivaxeři, tak těm, co se očkují, se říká "vaxeři"? Být vaxer je cool, co? Si to cpete všude na instagram s #Iamvaxer #Iamcool...
Totak: Mně je to jedno. Věříte tak věříte, nevěříte tak nevěříte. Si podejte co chcete.
Navíc nejsem proti očkování ani ho nikomu nechci rozmlouvat. Každého věc.
On Vás někdo nutí k očkování? To se nesmí!
Je to jen dobrovolné, pro ty, co to chtějí, nebo musejí z nařízení vedení firmy.
Nenutí, to jsem rád, že to víte, taky Vás nikdo nenutí k jiným věcem a děláte je...Je na každém, jak se rozhodne, co bude podporovat a co nenávidět. Zkrátka svobodná vůle každého člověka.
Většina lidí po celém světě se nechá očkovat, ta menšina nemusí.
@nox Na pořad, samozřejmě velice potichu, se dostává jednání o novele zákona o veřejném zdraví. Když si ji normální člověk přečte, tak je mu jasné, že se vládě dostává do rukou totalitní nástroj, kterým může omezovat pohyb osob a zavádět další restrikce jen na základě obav z potenciální epidemie. Takže vlastně kdykoli si usmyslí. To je hrozné.
mojejméno.
Myslím ze jsme to použila správně
Samozřejmě vše co sdělíte, napíšete, je vše správně. Vždy z Vašeho pohledu. Jiný se na to může koukati i jinak.
Přeji krásný den.
Nic není povinné. Nikdo nemůže tlačit, nutit, abyste se dala píchnout.
Že Vám bude systém znepříjemňovat život, je víc než jasné.
Záleží na Vás, jak budete silná. Znám lidi, kteří chodí do práce, v práci i z práce bez očkování ale i náhubků. Prostě revolta. Testy mají plivací, to musel na žádost všech pracovníků podnik zařídit.
Takže záleží, co si kdo vydupe.
Jestli chcete k moři, či zábavou, to už je jiná. To už se bude muset člověk podřídit, anebo sedět doma, či jít do lesa za humny.
@mojejmeno - Vládní propaganda vás oficiálně nikdy nutit nebude (jakože vyloženě nucení na sílu) do věcí jako je očkování. Není považováno za nucení, když vám řeknou, že vám nevezmou dítě do školy, když nebude očkováné na COVID. Je to jejich podmínka, vy žijete v tomto státě, tak si říkají, že to "budete muset dodržovat", a když pak budete chtít dát dítě do školy, tak si budete moci vybrat, buď ho dáte do státní, kde se tyto šaškárny dít budou, nebo do nějaké (soukromé), kterou si najdete, kde se tyto šaškárny oficiálně dějí, ale neoficiálně nepraktikují.
To samé s omezeným vstupem někam - podmíněným očkováním. Oni vás nenutí někam nechodit, oni řeknou podmíky, za kterých můžet do divadla/sauny/bazénu/kina. Pak je na vás, jestli zvolíte takovou a takovou firmu, která tuto vládní hru - propagandu hraje, nebo nějakou, která to hraje jen "na oko", ale oficiálně je to stejné jako to bylo dříve.
To je ta tragédie, že se lidi ,,očkují,, ne kvůli zdraví, ale kvůli tomu, aby mohli žít normální život. A dělali průzkum mezi mladými a ti to všichni takhle řekli.
A on normální život bude snad na průkazku, na telefon, na čip, na znamení šelmy? Očkovaní se budou bát neočkovaných a neočkovaní se bojí očkovaných.
Všechno nafoukli. Všechna úmrtí byla na covid. Lékaři se měli všichni postavit proti této manipulaci. Těch pár bylo umlčeno a nedostali prostor a navíc je nařkli, že šíří dezinformace. Žádná diskuze. Jak bylo naplánováno, tak se jede.
Člověk už nic neznamená, ztratil hodnotu. Nikdy nebyla použita nevyzkoušená ,,vakcína,, která nemá atributy, aby se takhle nazývala.
-----------
Ješte je jedna možnost, anzionka - děti Vám seberou, protože rodiče budou nezodpovědní a dají na výchovu těm poslušným, kteří budou loajální státní očkovací a převýchovní mašinérii.
Tady to vysvětluje pan Hájek - jde na to sice od Feriho, ale má to smysl. Test poslušnosti a loajality. Je to stejné jako práce pod Bruselskou korouhví, nebo pod Aspen institutem.
Svlékneš se na iniciační akci, budeš poslušen i v budoucnu.
Výňatek:
Fakticky jde především o "test loajality". Ti, kteří jsou zdraví a nepatří ani do "ohrožených skupin", přistupují na známou hru: Nechají očkovat sebe – a dokonce i své děti – za "nabídku souhlasu". Má navenek korupční podobu "výhod"relativně normálního života, ale především jde o akt podvolení. Očkovaný tím jedná velmi podobně jako studenti přinucení svléknout se při bojovce. Ani jim to přece nenařizovali. Toliko jim nabídli "plusové body".
-----------------------------
Jakoby ,,očkování,, není návrat k normálu, jak si mnozí myslí.
@cutora - Děti si sebrat nenechám, a kdybych nenašla žádnou školu, která by nebyla zapletená do této státní propagandy, tak budu děti učit doma a pak je nechám online distančně jednou za rok přezkoušet ve škole. Jinak se samozřejmě děti budou bez podmínek, zákazů, náhubků, a podobných nesmyslů hojně a často socializovat se svými vrstevníky a ostatními lidmi.
Jinak státní propaganda je vždy navržená tak, aby v ní byly skulinky, jak to obejít. Přece by nejvyšší činitelé neodsouhlasili něco, co by nešlo "nějak obechcat", aby tím byli omezení i oni.
Ve výsledku to znamená prostě se pružně přizpůsobovat všem výmyslům. Nějaké podmínky pro vstup do bazénů? Vykoupu se v rybníku nebo v řece. Nějaké omezení při vstupu do sauny? Budu se otužovat v zimě a na podzim ve vodě v přírodě. Nedá se tancovat uvnitř v tanečních klubech? Bude se tančit venku mimo oči těch, kterým by to mohlo vadit. Do restaurace s podmíkami? Uvařím doma, levněji, kvalitněji a zdravěji. Děti chtějí do zábavního parku, kde jsou podmínky? Připravím jim bojovou hru s úkoly v lese... Apod.
Správně arizonko.
Očkovaný může odložit roušku v uzavřených prostorech - nemůže
Očkovaný může si přestat desinfikovat ruce - nemůže
Očkovaní se můžou shromažďovat - nemůžou
Očkovaný nemůže znovu onemocnět - může
Očkovaný může dostat těžký průběh - neměl by,
Očkovaný nemůže nikoho nakazit - může
Očkovaný se dokonce může stát superpřenašečem.
Očkovaný může do zahraničí na dovolenou, ale může se tam nakazit a může to přivést a může nakazit další.
Neočkovaný nemůže do zahraničí na dovolenou, protoře by se tam nakazil a mohl by to přivést a mohl by nakazit další.
Migranti taky musí mít covid pasy a být očkovaní a nebo testovaní a nebo to platí jen pro nás - na to nikdo nedokáže odpovědět.
Tak k čemu je to očkování.
Hezký seznam, ale otázka je proč je tak dlouhý.
Povolit očkovaným chodit bez roušky, znamená, že by je automaticky přestali nosit i neočkovaní. Policajti by pak meměli šanci to honit. Takže to není o tom, že by nemohli, ale stát si tak šetří práci.
To že očkovaný může covid dostat nepopírám, ALE..Výsledky z Ameriky, kde je největší populace očkovaných ukazují, že jde o 1,5 promile očkovaných. Přičemž promořenost u nás (co by neočkované populace) se odhaduje na cca 40% a to je docela podstatný rozdíl .
Očkovaný nemůže nikoho nakazit - může+Očkovaný se dokonce může stát superpřenašečem. Myslím, že kdyby to byla pravda, tak si nikdo nedovolí vydat pokyn aby se očkovaní mohli přestat testovat v práci, protože to by byla politická sebevražda. Takže asi naši politici vědí víc než řekli.
@totak -
Povolit očkovaným chodit bez roušky, znamená, že by je automaticky přestali nosit i neočkovaní. Policajti by pak meměli šanci to honit. Takže to není o tom, že by nemohli, ale stát si tak šetří práci. OZNAČIT NAOČKOVANÉ TETOVÁNÍM NA ČELE, KDE BY BYLA VYOBRAZENÁ INJEKČNÍ STŘÍKAČKA. KDO BY JI NEMĚL, TAK ŠUP S NÍM DO NĚJAKÉHO GHETA.
To že očkovaný může covid dostat nepopírám, ALE..Výsledky z Ameriky, kde je největší populace očkovaných ukazují, že jde o 1,5 promile očkovaných. Přičemž promořenost u nás (co by neočkované populace) se odhaduje na cca 40% a to je docela podstatný rozdíl. V AMERICE JE TAKOVÝ ZÁJEM O OČKOVÁNÍ, ŽE TAM DĚLAJÍ LOTERII (NAOČKUJTE SE A JEDEN Z VÁS TEN DEN VYHRAJE NĚKOLIK MILIONŮ DOLARŮ) A V KALIFORNII VÁM DÁVAJÍ SLEVY V RESTAURACÍCH, KDYŽ BUDETE STÁLE NOSIT UVNITŘ NÁHUBEK.
Očkovaný nemůže nikoho nakazit - může+Očkovaný se dokonce může stát superpřenašečem. Myslím, že kdyby to byla pravda, tak si nikdo nedovolí vydat pokyn aby se očkovaní mohli přestat testovat v práci, protože to by byla politická sebevražda. Takže asi naši politici vědí víc než řekli. TI, CO JSOU OČKOVANÍ, SE NEMUSÍ TESTOVAT V PRÁCI. JO, NO, JO, ABY SE NÁHODOU NEPŘIŠLO NA TO, ŽE OČKOVÁNÍ VŮBEC NEFUNGUJE. zdroj: mpo.cz/...
Je to jako s koncentrákama za války. Stačí prostě jen mediální masáž. Proč by jinak tisíce lidí jely dobytčákama dobrovolně na smrt, kdy je hlídalo jen pár vojáků, které by mohly utlouct čepicema? Protože jim nebylo řečeno, že jedou na smrt, pochopitelně. Jen se jeli "dočasně internovat". Prostě jsi byl žid, tak jsi byl podčlověk. Dnes, abys nebyl podčlověk, tak dobrovolně přistoupíš na očkování. Ne kvůli epidemii (ta tady technicky vzato vůbec není), ale pro to ABYS MOHL NORMÁLNĚ ŽÍT. Je to absurdní. Kdo se nechává očkovat jen kvůli tomu, dělá špatnou věc, která ubližuje lidem.
Za smrt lidí v koncentrácích nebyli zodpovědní vojáci nebo dozorci. Ti "dělali jen svou práci". Za ni byla zodpovědná ta souhlasící či mlčící většina zmanipulovaných ovcí.
Pokud se někdo pohoršuje nad tím, že srovnávám válku a současnou situaci, dělám to z úcty k tehdejším lidem, aby se něco takového už neopakovalo. Ale tehdy taky lidi do poslední chvíle nevěřili, než jim byly ukázány hromady mrtvol, že se děje něco špatného. A přitom to začalo docela nevinně, jako například oběžníky na odevzdání vůdčího listu (řidičáku) pod hrozbou pokuty.
Otec Ota byl obchodním cestujícím a syn Pavel se vyučil obchodním příručím. Ota k výkonu svého povolání potřeboval automobil, řidičskou zkoušku absolvoval v roce 1931, Pavel mohl vůdčí list obdržet až po dosažení 18 let věku a vůdčí list, jak byl v předválečném Československu nazýván řidičský průkaz, obdržel v červenci roku 1938. Začátkem ledna 1941 vydalo protektorátního ministerstva vnitra oběžník, podle kterého museli Židé odevzdat svá řidičská oprávnění. Ota jej bohužel nestihl odevzdat včas, onemocněl chřipkou, a byla mu vyměřena pokuta 50 protektorátních korun.
Dnes se lidi nenahání do koncentráků. Ten se staví kolem nich a oni si to ještě chválí. Goebbels by dnes koukal, jak to měl tehdy snadno udělat.
Celkom by ma zaujimalo, ci su kovid antivaxeri aj proti inym ockovaniam? Ked ich pohryzie neznamy pes, odmietnu profylaxiu proti besnote?
Pripadne, ako si vysvetluju vyrazne znizenie detskej umrtnosti a zvysenie veku dozitia za poslednych povedzme 150 rokov?
Petere, Petere - Problém je v tom, že vidíš všechny lidi, kteří se nechtějí očkovat proti COVIDU, jako antivaxery.
1. Je rozdíl, když se očkuješ proti bakterii, například tetanus - přeočkování je 1 x za 10 až 15 let. Přeočkování na COVID je za několik týdnů/měsíců a bude se muset opakovat pravidelně každý rok, asi jako očkování proti chřipce. Tetanus (očkování) jsem měla naposledy před 10 - 15 lety a pokud nepůjdu na očkování, tak mě i bez očkování na tetanus pustí do divadla/ nebo na bazén. (COPAK TETANUS TI KAŽDÝ ROK ZMUTUJE A MUSÍŠ SE PŘEOČKOVÁVAT? NĚCO JAKO CHŘÍPKA?)
2. Když mě hryzne pes... Kolikrát za život člověka hryzne (lol toto slovo je u vás vtipný, asi jako "vytlačit A4")? A kolikrát za život se budeš muset přeočkovat na COVID.
3. Snížení dětské úmrtnosti? No, když se v současné době narodí "mrzáček", tak se o něj lékaři "postarají" a rodiče ho mají až do dospělosti na krku. Tj. můžeme oslavovat, jak máme dětskou úmrtnost velmi NÍZKOU, ale kvalita života mentálně i fyzicky retardovaného dítěte a jeho rodičů je fakt pecka. V minulosti by takové dítě prostě umřelo. Přirozený výběr se tomu říká. Zvýšení věku dožití? Opět máme různé driáky, díky kterým vlastně zaženeme rakoviny a hlavně kardiovaskulární choroby ! - bypass a moderní operace. Největší příčinou úmrtí v současné době jsou kardiovaskulární choroby, nikoliv chřipka, rýma nebo COVID.
Je rozdíl nenechat se očkovat na 100% smrtelnou vzteklinu a nechat se očkovat na coronavirus, který má smrtelnost pod 1% a nebezpečný je převážně pro dříve narozené ročníky. Mnozím tím projdou bez příznaků, s mírnými příznaky nebo to prostě vyléčí doma bez toho, aby je doktor viděl a nějak léčil.
Vy snad jste očkovaný na všechno? Já mám základní očkování z dětství. Nevidím důvod cpát do svých dětí kde co, rotaviry, pneumokoka, neštovice. Víte, proč se přestaly děti kolem roku 2010 očkovat na tuberkulózu? Protože dostávají koktejl všeho možného (toxin, virus, bakterie vše v jedné vakcíně) v podobě Hexavakcíny a tahle vakcína prý může za to, že se špatně hojila jizva po tuberkulóze, tak se od tuberkulózy upustilo. Do doby před Hexa nikod problém s jizvou neměl. Dříve se očkovalo postupně, na každou nemoc zvlášť, je to pro organismus šetrnější. Dnes se do novorozeňat napere 6 věcí najednou a často se očkují i děti nemocné, sama doktorka mi řekla, na konci rýmy se očkuje, to by se ty děti nenaočkovali vůbec. A pak se divíme, že dnešní děti běžně ve 3 letech nemluví a mají pleny, zatímco generace dnešních čtyřicátníků a starších běžně v roce komunikovala a ve dvou recitovala básničky a pleny neměl nikdo už v roce. A shazuje se to na lenost matek, které přes to, že mají automatické pračky a sušičky a jednorázové pleny se dětem nevěnují. Vážně? Také nám vrůstá počet dětí s poruchou autistického spektra, ADHD a jiných poruch.
@totak - Těmhle dětem taky rodiče vymysleli falešnou diagnózu, aby se s nima nemuseli učit, že...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.