Nejste přihlášen/a.
kupte si za cca 70,- mastnou gázu, a bude to v pohodě, ta se jednak nepřilepí a je hojivá..pak mazat domácím sádlem..
V lékárně mají zásypy nebo takové jemné jakoby molitanové polštářky na tyto rány, obsahují fibrin, který se sám o sobě tvoří na hojících se ranách /strup/. Pak by bylo dobré to tím poprášit.
Jestli to už neteče a zasychá, taky jsem pro to sušit. Případně ještě poprášit práškovou desinfekcí ALFASILVER se stříbrem, ve spreji. Jizva tam bude nějaká a bude se zmenšovat a blednout. Až bude zavřená a suchá, je dobré ji mazat měsíčkovou mastí. Jednou budete hledat, kde že ta jizva je.
To snad každý má nějakou tu památku na nějakou svou neopatrnost. Já několik a žiju, a vdala jsem se, a nejednou
Doporučila bych, pokud jizva vznikne, mazat Contratubexem. Na rychlejší a lepší hojení Hemagel.
Jako o každou jinou jizvu. Po zhojení masírovat, mazat domácím nesoleným sádlem nebo mastmi určenými na jizvy a nejlépe nevystavovat slunci, pokud to jinak nejde, pak mazat krémem s vysokým UV faktorem. Je dost možné, že jizva nebude, přesto některé poranění (hlubší škrábnutí, spáleniny) je vidět na kůži klidně i dva roky, než zcela zmizí. Hlavní pravidlo je poraněnou kůži neopalovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.