Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik peněz je základní mateřská?

Od: lo odpovědí: 3 změna:
Krásný den. Je mi 23 let a nyní jsem dokončila bakalářské studium a zjistila jsem, ze jsem ve 4 měsíci těhotenství. Přítel je stejně starý, přes korunu přišel o dobře placenou práci s nyní má práci, kde bere 16 000 měsícně a z toho platí nájem - já nekupuji jídlo. Chtěla jsem se zeptat, zda se peníze na mateřské dovolené odvozují i od brigády? Nikdy jsem nebyla na HPP, ale díky studiu pouze na brigádě, kde di za měsíc vydelam 8-10 tisíc a chodím pravidelně, vlastně jiť od 15 let chodím na pravidelné brigády. Prosím, chtěla bych vědět kolik peněz je základ mateřské dovolené, když jsem nikdy nepracovala na hlavní pracovní poměr? Bojim se, že to finančně nezvladneme.. děkuji mockrát..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lo
hodnocení

Udělala jsem chybu - já kupuji jídlo a ostatní věci

hodnocení

0x

Z brigád vám asi mateřskou nikdo nedá a tak zřejmě dostanete rovnou rodičovský příspěvek což je 300.000,-což se vám rozpočítá do 3 let věku dítěte.Neteř si to rozvrhla po 10 tis. měsíčně na 2,5 roku. Jinak se můžete zeptat tady: Všechny takové informace lehce najdete na NETU ;)

Celková výše rodičovského příspěvku se zvýší od 1. 1. 2020 na 300 000 Kč,

MPSV ve spolupráci s Úřadem práce zajistí maximální podporu a poradenství pro rodiče. Zaměstnanci ÚP ČR jsou připraveni poskytnout všem příjemcům rodičovského příspěvku potřebné informace tak, aby věděli, jak mají postupovat. Na kontaktních pracovištích ÚP ČR se příchozí rodiče mohou obracet na informátory, kteří je nasměrují na příslušnou kancelář specializovanou na oblast rodičovského příspěvku. Rodičům je k dispozici také emailová adresa rodicak@uradprace.cz, kam se mohou se svými dotazy obracet.

zajagreva
hodnocení

0x
Musíte si zažádat o rodičovský příspěvek a ten je 300tisic. Jinak jeste můžete požádat o příspěvek na bydlení, pokud náklady domácnosti přesahují 30% vašeho čistého příjmu. (Nájem atd)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]