Dobry den, nevim do jake kategorie priradit snad nevadi zde. Nejspis jsem naletela podvodnici co prodava knizky bohuzel jsem na to prisla po odeslani platby, ktera uz odesla, co ted mam delat? Prisla jsem na to tak ze fotky co posila jsou z netu, mela bych zajit na policii dostanu penize zpet? Tohle se mi jeste nestalo a nevim jak reagovat ziju jeste s mamou a te to fakt rikat nechci proto se otacim na vas.
Pri sume 369 je to mala skoda, nema vyznam riesit, ani trestny cin to nebude. Situaciu meni len to, ak by oklamala viac ludi a suma by scitala, potom by to bolo pre policiu zaujimave.
Řeš až ti to opravdu nepošle. Prachy ti banka z účtu odečte hned, ale na jiný účet je připíše klidně za dva dny. Pak to poslat klidně další den dva tři, poštou to může jít i týden Takže panice propadej koncem příštího týdne.
Fotky z webu nic neznamenaj.
lea
Moje banka vetsinou pripise hned po odeslani, pani mi ted ani neodpovida
asd1
Kdybych neměl prachy na účtě tak bych ti to taky jen oznámil a dál neodpovídal. Jestli myslíš že někdo bude každých 10 minut koukat na účet jestli to tam už je a psát ti o tom zprávu tak to fakt ne...
Zavolejte do banky, jestli může transakci stornovat. Když jsem odeslala omylem peníze na jiný účet (okamžitou platbou), zavolala jsem do banky a peníze mi přišly zpět. A lidi, banka nemusí byt stejná, ale pokud mezi sebou mají okamžité platby, které můžete zaškrtnout při transakci, tak to chodí během sekund.. Ale volala jsem hnedka, nevim, jestli u vás to půjde.
Pani mi odpovedela jen ze platba ji neprisla ze ma banka asi odstavku, jenze me hned odesla z uctu tim padem by ji mela mit a proto toho lituji ze ma banka odesila hned, rikala ze balicek odesle jeste dnes po obdrzeni pladby bohuzel pozdeji jsem nasla fotky co posilala na netu a nevim co ted delat jedna se sice "jen" o 369,- ale i to je pro me dost jelikoz stale studuji a tak nevím zda zajit na policii a pokusit se platbu vymahat nebo to nema cenu
Medzi bankami (ak su rozne) moze platba trvat jeden az dva dni, podla toho, kedy ju zadate.
Podla 4 cislicoveho kodu vasej a jej banky sa to odhadnut. Nemusi ist este nutne o podvod. Pockajte tyzden a pocas tej doby priebezne komunukajtu s predavajucou, ci uz ma platbu a ziadajte podacie cislo. Overte si este raz, ci ste zadali spravne cislo uctu.
lea
Cislo uctu je spravne vse slo spravne poprosila jsem pani o potvrzeni odeslani bohuzel si ani zatim nezobrazila ale uz jen to ze fotky byly z netu a moc ted nekomunikuje tak mam strach ze se neozve co pak?
leeta
Nevím, co si o tom myslet celkově, ale mohu potvrdit, že to, že vám vaše banka odepsala peníze z účtu okamžitě, v žádném případě neznamená, že ve stejnou dobu je bude mít na účtě ta paní. Já přeposílám často peníze mezi 2 účty různých bank a přesto, že platba z jednoho účtu je odečtena hned, na druhý účet přijde většinou až ten další den. Jedině, že by se jednalo o nějakou speciální expresní platbu, nebo že by byly oba účty u stejné banky. Co má ta paní za banku a jakou banku máte vy?
A jaká byla udána dodací doba?Jak je to dlouho, co jste odeslala peníze?
Někteří internetoví prodejci posílají zboží ne každý den, ale třeba 1x týdně a víc zásilek,je to jistá prodleva. A peníze? Může se stát , že prodejce nedokáže platbu přiřadit k objednávce a zase bude mít zásilka zpoždění.
lea
Je to kniha kterou pani uvedla na facebook-marketplace tudiz platbu by si urcite priradit zvladla, bohuzel jeji ucet nevypadal podezrele a takze tak nejak. Neverim ze knihu opravdu posle to by mi napsala ze zasilku pripravuje k odeslani nebo tak napsala mi jen ze ji platba zatim nedorazila a o hodinu pozdeji na prosbu o potvrzeni o odeslani uz neodpovedela, rikala ze by gvldala odeslat jeste dnes
asd1
Mmch. jako podvodnice zatim vypadáš spíš ty - prodávajíc prachy na účtě nemá, kupující tvrdí že je zaplaceno a ať to honem pošle. Taky může poslat a prachy nepřijdou
Sorry , ale pořád vidíte chybu na prodávající ale na všechny otázky odpovědět neumíte nebo nechcete?
lea
Pani rekl ze platbu odesle hned po odeslani jenze se tak nestalo nereaguje domluvila jsem se s jinou pani zda by ji napsala o to same... Pani ji to samozrejme nabidla a chtela penize, pak jsem zjistila ze pani je v reseni u policie mam i cislo jednani a zajdu na policii taky pry okradla uz dost lidi takze pardon ze zrovna vam jsem neodepsala hned snazila jsem se zjistit jak to je
Zatím je to podezřelé, když paní napsala, že banka má odstávku.To je asi blbost. Tak ještě nějaký den počkejte a pak paní, když se bude zase vykrucovat, pohrozte, že se obrátíte na policii. Klidně bych tam i šla, že se jdete poradit, možná je to bude zajímat, určitě vás nevyhodí. Může být těch případů více.
lea
Nasla jsem nekolik lidi ktere podvedla se stejnym uctem pujdu na policii pry je to uz v reseni nejakou dobu
Já taky někdy stáhnu obrázky zboží co prodávám z netu. Proč bych to fotil, když to můžu stáhnout. Čekejte a za pár dní jí napište. Nebo mi do zpráv napište, můžu na to kouknout. Obchoduju už desítky let.
lea
Nasla jsem pani uvedenou za podvodnici ptala jsem se pani co ji uvedla zda by zo mohla byt ona potvrdila mi ze se vydava za vice lidi ma nekolik uctu a podvedla uz hodne lidi pry je to v reseni s policii mam i cislo jednani, budu ji muset navstivit take
asd1
Ano připoj se k případu už z principu aby jí to neprošlo. Ale ty prachy moc nečekej, pokud neni úplně blbá tak "nic nemá" a nedožene jí ani exekuce. A někam za ní jezdit kvůli pár stovkám se nevyplatí, jak cestovné tak i ztráta času tě bude stát mnohem víc.
Můžeš zkusit platbu bloknout u banky, může pomoct policie...
lea
Bobuzel na banku jsem se obratila prvni ted uz s tim nic ne adela muze maximalne po 4 dnech poslat upozornění nebo spise spravu aby pani penize poslala zpet, ji ak se omlouvam ze nejsem videt jako autor nejsem na stejnem zařízení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.