Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaplatit v librach?

Od: thedoctor odpovědí: 7 změna:
Zdravim. Udelal jsem objednavku na jednom anglickém eshopu a mam od nich fakturu, kde mam zaplatit v librach. Jak co nejvyhodneji tuto platbu provest? Napadl me revolut, prevest tam prachy z CZK uctu, tam smenit na libry a pak provest prevod. Co mi doporucite vy? Platba pres banku by byla nejspis extra nevyhodna...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Platit kartou online je spravna odpoved.

thedoctor
hodnocení

Pokud takova moznost neni a mam jen predpis k uhrade?

Ak ma obchod cislo uctu niekde v GB banke, vedeny v librach, potom len najst CZ banku, ktora ma najnizsi poplatok za platbu mimo SEPA priestoru. Nemusite to platit zo svojho uctu, staci kamarat, ktory ma tu spravnu banku a dodatocne sa s nim vyrovnate.

Kolko libier tam idete platit?

Podla prikladu tu mbank.cz/... to bude okolo 250 CZK poplatku, co nie je nic hrozne.

thedoctor
hodnocení

Furt ale bude mit banka horsi kurz nez Revolut ze?

Revolut nepoznam, ak z neho viete tie libry poslat do GB, tak kludne chodte tou cestou.

zajagreva
Určitě revolut má na převody nejlepší kurz, co můžete dostat. A navíc, SEPA platby přes revolut trvají v řádu minut a ne dní jako u banky.
A peter, chci dodat, že mezi SEPA platbami je zařazena i Velká Británie, i když není v EU a eurozóně. Revolut bez poplatku, banky se můžou pomalu jít zahrabat.

danielak25*
hodnocení

0x

Doporučila bych na všechny zahraniční platby používat Revolut. Už s ním nějaký ten rok funguji i provádím SEPa platby a nenašla jsem zatím nic lepšího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]