Nejste přihlášen/a.
Vzpomínám. Před spoustou let se konala v TV nějaká pěvecká zahraniční soutěž a jedna z populárních zpěvaček vystupovala v hezkých šatech, ale bosá. V české dívky to hned okoukaly. Viděla jsem pak bosé ženy po městě. Po chodnících, kde kdekdo předtím plivnul, smrknul a kdejaký pejsek něco utrousil, se pohybovaly ženy bosky. Nejhorší asi muselo být zajít někam na veřejná WC. Vím, že občas "plavou."
Naštěstí ta móda rychle odešla. Za současného takřka březnového počasí to stejně nemá smysl. Koleduješ si nanejvýš o pořádnou angínu. Snesly by se naopak i sněhule.
Chodit bosky je zdravé, to ano, ale někde v přírodě, v lese, po louce. Po městě bych tak nikdy nešla, vidím před sebou, co všechno už na těch chodnících bylo a je. Byla jsem nedávno zvána na turistický výšlap bosky. 15 km bez bot. Nějaká novinka. Myslím, že bych to dala. Ale bylo to minulou sobotu a v té zimě by šel bos jedině tak blázen. Jaga.
Ta zpěvačka se jmenuje Sandie Shaw cs.wikipedia.org/... Také si vzpomínám, že to v 2. polovině 60. let byla taková móda, chodit po ulici bez bot. Novináři to tenkrát komentovali slovy: ortopedové se radují, hygienici pláčou. Existují různé módní vlny, ale čím jsou hloupější, tím rychleji zapadnou. Ještě nedávno to byla kšandy (nebo jejich imitace) spuštěné dolů, nyní již ustupující džíny s děravými nohavicemi atd. Včera jsem potkal dívčinu, která měla jednu botu bílou, druhou černou. Úžasné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.