Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna příjmení

Od: army666* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Rád bych si zmenil příjmení jelikož máma s tátou a ségry majá jiné příjmení než já.

Vzniklo to tak že se máma rozvedla a znova vdala.

Našel jsem si podrobnosti i jak postupovat. Formulář jsem taky našel. ZDE mzv.cz/...

Je tam část " Odůvodnění žádosti:"potřeboval bych jestli by někdo naspal toto odůvodnění aby bylo srozumilené i pro naše "nejchytřejší"úředníky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Co napsat "rodinné důvody"? Nebo se poptejte přímo na úřadě, co se tam v tomto případě píše.*frajer*

army666*
hodnocení

Rodinné důvody to mi připadá jako omluvenka do školy. *smich*

marenka*

Počkej a už jsi plnoletý?

army666*
hodnocení

ANO už mi 18 bylo.

myse*

napis tam z rodinných důvodů - celá rodina se jmenuje ***** a já bych se chtěl jmenovat stejně.

neměl by to být problém, je to formalita, stojí to 1000kč, pak je potřeba vyměnit všechny doklady.

army666*
hodnocení

Takže když si změnim příjmení a budu měnit i adresu trvalého bydliště tak vyřídit nové doklady (i techničák k autu?). A změnit smlouvy? Např. v práci a na pronájem bytu. a změnit to prostě všude kde mě to napadne

marenka*

Přesně tak, je to jako po svatbě. Řidičák, techničák, občanka, banka, telefonní operátor, zdravotní pojišťovna atd..Všude kde máš jméno. No a potvrzení o změně nějakou dobu nosit u sebe, kvůli poště, kdyby někdo něco poslal na staré jméno.

army666*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]