Nejste přihlášen/a.
Stud a strach z neznámého hrají hodně velkou roli a umí v počátcích sexuálního života připravit nejednu horkou či trapnou chvilku... Tedy trapně to připadá obvykle jen tomu koho se to týká, protože buď se tomu oba společně zasmějete, případně chápající (zkušenější) partner ví oč běží a absolutně nic si z toho nedělá. Svou roli sehrává také výchova a jak se k otázkám sexuality a intimností přistupovalo v rámci stávající rodiny.
Snad Tě uklidní, že každý jednou nějak začínal a každý si prožil své chvilky "hrůzy a obav". Krásné na to je, když člověk tyhle věci objevuje z lásky a s partnerem se kterým si navzájem důvěřují a mají pouto.
Takže v klidu a v pohodě, nenechat se do ničeho nutit a určitě si před dalšími kroky zjisti něco o antikoncepci a ve shodě s partnerem se na nějaké domluvte.
Je moc fajn, že máš ohleduplného partnera, který Tě nikam netlačí a má trpělivost. To se cení.
Mě by na partnerově místě spíš mrzelo, že jeho mužské chloubě říkáte banán. Banán je přece něco zcela jiného. Proč nepoužijete slovo penis nebo přirození? To není přece nic vulgárního. Banán, to by řekla asi tak Máňa z 1. A. Jaga.
@babajaga Sice jen hádám, ale myslím, že na výrazivu i studu a obavách autorky dotazu se podepsala výchova v rodině. Vsadil bych se, že byla poněkud puritánská. Ale není to žádný strašlivý hendikep, jen to chce získat sebedůvěru a citlivého, vnímavého a trpělivého partnera.
@leona Chápu co prožíváš. Důležité je, že to chápe partner a zaujal k tomu ten nejlepší přístup jaký jen mohl. Hlavně klid, nestresovat se, ono se to poddá, neboj.
Z čeho strach? Penis ještě nikdy nikoho nepokousal, což se nedá říct o vagínách. Penis je na omak velmi příjemný, jemný a hlaďoučký, jemnější než prdélka miminka. Zkrátka orgán hodný úcty a obdivu.
Napadá mě, jestli jste vůbec na sex psychicky vyzrálá či k sobě s přítelem chemicky pasujete, když se i po roce a půl tolik ostýcháte a musíte se přemáhat. Znáte vůbec nadrženost, orgasmus, jste vzrušená třeba při líbání? Mladá holka by vzrušením měla protéct přes kalhotky i džíny už při prvním polibku.
Přeju všem mužům, aby našli vášnivou ženu, která se nebude moct nabažit dokonalosti jejich těla a která po nich bude v posteli toužit. A je mi líto těch, kteří touhu ženy v posteli neznají a žena s nimi nesouloží proto, že ona chce a ona z toho má rozkoš. Je mi líto těch, kterým je bez touhy podrženo, ať si tedy nasouloží tolik, kolik potřebují, ale žena z toho nemá nic. Být muž a mít takovou milenku, jsem frustrovaná.
Dobrý den. Pokud v sobě máte psychický blok, pak zkusit odborníka - psychologa. Jinak i přístup Vašeho partnera je trochu divný (i když se může třeba někomu zdát být ohleduplný) Chodíte spolu rok a půl a on říká, že mu to nevadí? Láska je touha a ta překoná i počáteční ostych. U vás je asi jiný problém - nejiskří to mezi vámi dostatečně. Jisté je, že nemá smysl nutit se do něčeho co vlasně ani nechcete. Popřemýšlejte o tom..Názory mohou být různé.
Asi si dokážu představit jak vám je. Taky jsem byla stydlín. Nakonec došlo ke "všemu" až v 21 letech a to ještě s mužem, kterej byl známost z diskotéky cca na třetím rande. Nejvíc asi pomohlo to, že byl o dost starší a jak jsem poznala časem i dost zkušenej. Mmch. dnes mu je k šedesátce a už sice neloví tolik co zamlada, ale furt je to "okresní bejk" .
Takže za mne to chce spíš někoho zkušenějšího se kterým bude hoooodně fungovat chemie. Myslím si, že s tímto klukem to spíš funguje po psychické stránce.
Také jde o to, jestli je to jenom ostych se ho dotýkat nebo nějaký blok. To by bylo horší, neboť je mu už 19 a určitě netouží jenom po dotycích, ale hlavně po sexu. Asi ale nemá ani jedno. Musí vás tedy hodně milovat, když už takto rok a půl čeká. Tak to zkuste překonat, aby jste ho nakonec neztratila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.