Nejste přihlášen/a.
Který, prosím, přístroj na domácí měření tlaku byste doporučovali koupit? Nechci nic z Lidlu, ale 1500,- Kč, což je prý minimum - aby nehrozilo riziko nepřesného měření - se mi zdá docela dost peněz... děkuji za rady, zda stačí přístroj za tisícovku?
Omron je záruka jakés takés kvality. Já mám dva, ten Omron a pak nějakou Čínu za cca 300.- a kupodivu ten čínský měří téměř shodné hodnoty jako Omron. Ale u těch levných to asi bude tak trochu sázka do loterie. Můžete mít štěstí, ale nemusíte. Hlavní je měřit tlak správně (v sedě, v klidu, manžeta na správném místě...).
Stačí obyčejný Omron M3. Mám ho odzkoušený, menil jsem ho mamince která používala Omron dnes již 30 let starý. V každém případě doporučuji pažní! M3 může být s adaptérem napájení a i bez. Pokud měříte jednou začas , tak je adaptér zbytečný...Je to takový základní... Bez X pamětí atd. Ale plně stačí... Pažní je méně choulostivý na měření. Zápěstní je velmi choulostivý na polohu ruky, která se musí dost přesně dodržet...
LIDLovský mi měří hodně nepřesně - koupil jsem ještě alza.cz/... a ten je výrazně lepší. Ale po častém používání se mi zase urvala pružinka u koncovky - takže je to nepoužitelný.
Zkuste třeba profinaradi.com/...
to je osvědčená značka - ale i tam může být zboží vadné.
Jo zdraví - jako krevní tlak? To nejjistější je klasika - rtuť. Pokud chcete elektronický, tak třeba různé FIT hodiniky mají spíše generátor náhodných čísel. Tlakoměr na ruku s automatem-baterkou, to je také jen "teoretický"a spíše než konkrétní jeden pokus měření jde o pravidelné měření a výkyvy.
Z těch dobrých mimo zmíněný Omron bych ještě přidal Hartmann jako dostatečný za třetinovou cenu.
Zdravím. Značku vám neporadím, ale vyberte spíš z těch na paži (ty na zápěstí jsou méně přesné a po pár měřeních musíte měnit baterie), a typ, který má napájení ze zásuvky + baterii, je-li potřeba na cestu. Ochotně vám poradí v lékárně. Ida
@kadylo, zda jste či nejste padlý na hlavu nám nemusíte sdělovat. Jsme poradna, proto stačí, napíšete-li tazateli radu - pokud máte takovou, která by mu mohla pomoct. Ida
Mechanický, s poslechem aliexpress.com/.... Ty nesmysly co lezou z elektronických tlakoměrů u lidí, kteří nejsou "obvyklí"jsou nepoužitelné.
Já vám pane navrhuji, místo koupě tlakoměru, změnit jídelníček, pokud se nezdravě stravujete ( polotovary např. z Hamé Babice) a především zvýšit pohybovou aktivitu. Pokud denně vysedáváte u PC, což se doufám neděje, ale pokud ano a jste již vyššího věku, tato pohybová neaktivita se na vysokém tlaku také projeví. Takže za mne, nic si nekupujte, pravidelně navštěvujte svého ošetřujícího lékaře, který vám jistě rád tlak změří a sportujte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.