Ahoj, jezdím často pracovně po republice, někdy i s potřebou ubytování (i na celý týden). Byla výjimka, že pro služební cesty bylo možné ubytování v hotelích, stačilo mít potvrzení od zaměstnavatele. Jak je to nyní, když se otevírají hotely "všem"? Bohužel jsem v aktuálních opatřeních nic o této výjimce nenašel. Znamená to, že abych mohl být ubytován, musím několikrát týdně na test? Doteď jsem se nechával pravidelně testovat jednou týdně v pátek, jenže to by znamenalo, že mě dnes večer již nikde neubytují. Je tu někdo, kdo se v tom orientuje a dokáže mi přesně odpovědět? Případně kde bych onu výjimku stále našel? Díky.
Provoz je podmíněný dodržováním několika pravidel. Při příjezdu se klienti budou muset prokázat negativním PCR nebo antigenním testem na koronavirus ne starším než 48 hodin. Při pobytu nad sedm dní bude třeba podstoupit další test.
Ubytovat se budou smět i hosté s certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19. Ubytovaní klienti budou smět být obsluhováni v hotelových restauracích, a to v čase od 6.00 do 21.59. Zakázáno bude občerstvení podávat formou samoobslužných švédských stolů."
Ano, však píšu, že jsem to četl. Jen mi přijde naprosto nelogické, že pro ubytování kvůli zaměstnání se podmínky naopak zpřísnily a ptám se, zda ta výjimka náhodou není uvedena ještě někde jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.