Nejste přihlášen/a.
Zajímá mne jaký je rozdil mezi antigenním a PCR testem na Covid-19 a k čemu je který dobrý a také jak se který provádí. Možná z něčího pohledu hloupá otázka, ale přiznávám se, že já to opravdu nevím.
- antigenní test,výtěr se provádí z nosních dírek šetrněji ,výsledek se dozvíte za 15 minut, dá se s ním jít do služeb cca 3 dny
- PCR test se provádí hlubokým výtěrem z nosních dírek,(vnučka z toho měla dlouho špatný pocit),výsledek se dozvíte za 24 hodin,dá se použít 7 dnů (kadeřnice,pedikůra,zahrádka restaurace apod)
Na oba je třeba se předem objednat naodběrních místech ( i když není-li fronta vezmou Vás i bez objednání)
jaraz: Děkují za odpověď. Před 2 týdny jsem potřeboval test kvůli holiči a udělali mi ho bez objednání a mají to uvedené přímo na stránkách, že testuji bez objednání. Na jiných místech kde jsem to zkoušel je třeba se předem objednat. Dělali mi to z konce nosu takže to asi byl antigenní test. Ptali se mne jestli to potřebuji i do zahraniči a tak nevím jestli pro zahraničí je ten test nějak jiný nebo pouze na to dávají jiné potvrzení. Toho testu který se provádí hluboko do nosu bych se trochu obával a nerad bych ho podstupoval, protože na hrabání se hlouběji v nose jsem dost citlivý a je to nepříjemné.
Asi záleží na tom, kde budou ten test dělat. Dokud nám v práci dělala antigenní test doktorka, tak se výtěr z dírek vůbec nelišil od PCR, jen výsledek byl do 15 minut na základě výsledku zabarvení test. proužku v testovacím setu. Teď máme z kraje nosu a je to šetrnější. A byl jsem už i na PCR, takže mohu porovnat.
Mám dojem, že ty testy se asi dělají podle toho jaké zrovna mají nakoupené nebo k dispozici nebo jaké jsou levnější a na šetrnost a co je příjemnější pro testované lidi se vůbec nehledí. Chce nebo potřebuje-li se někdo otestovat tak nemá na výběr a musí bohužel podstoupít to co je kde zrovna k dispozici.
A kde dávají na výběr jakým testem se chce nechat kdo otestovat? Já když jsem byl na testování tak se mne nikdo předtím neptal jakým testem chci být otestovaný. Příliš si nedovedu představit, že by někde měli k dispozici několik druhů testů na výběr a možnost vyhodnocovat asi každý jinak.
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.