Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítá se kauce za byt do příspěvku na bydlení?

Od: juglans® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,prosím vás je možné zahrnout kauci do nákladů na bydlení v rámci příspěvku na bydlení?děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x

Dobrý den, příspěvek na bydlení je určen na nájemné. Kauce (jistota) je vratná, tak pochybuji, že ji lze zahrnout do příspěvku na bydlení (a následně třeba složitě příspěvek vracet státu po vrácení kauce zpět). Zdravím!

doplněno 23.05.21 17:44:

Nemáte zač.

hodnocení

Asi to tak bude Bene,logické to je.díky

111®
23.05.21 17:45
hodnocení

1x

nepočítá.

hodnocení

1x

Mně teda žádný příspěvek na bydlení nikdo nedává. Není něco špatně?

hodnocení

Ringo,já jsem si tenhle systém nevymyslela,že je spousta lidí,kteří by bez příspěvku prostě bydlet nemohli a přesto,že pracují,nebo jsou důchodci.Celý život jsem pracovala ted když jsem v invalidce,na kterou jsem si také celá leta platila s důchodového pojištění,přesto,na nájem z onoho důchodu nemám..Není tady něco blbě?

111®
A už jste žádal

@juglans Tak to se omlouvám. Invalidita je jediná pomoc kterou bych schvaloval. Nicméně pokud nepracujete, máte šanci se přestěhovat někam, kde je levnější bydlení. Ale chápu, že pokud je někdo někde zvyklej a má tam rodinu a přátele, je to těžké. Neberte to ve zlém, tak to nemyslím.

hodnocení

Ringo-Ono invalidita,nebo starobní důchodce,který zůstane na platby bytu sám,nebo lidi s malými dětmi,nedosahují příjmem na bydlení.Někdo proto ani děti nemá,vymřem po přeslici..Já jsem sehnala ten nejlevnější nájem v našem kraji a to za 8000 se vším,pochybuji,že bych sehnala levnější.sociální byty nejsou,tam je nájem levnější,když se dostane od města.K 8000kc +1500 elektriku -500 net,který potřebuje dcera kvůli škole,450kc mobil,nepočítám TKO a TV..a jsme na 10500kcMůj příjem je necelých 13000kc.Příspěvek na bydlení dle kalkulačky nám vychází 1860kc.Dcera kdyby neměla výživné od otce,tak se můžeme pást,nebo žebrat.Taky to nemyslím ted zle,ale to je realita.příspěvek na bydlení se řídí podle počtu obyvatel,jako v Praze bych brala cca 6500.Přitom na Turnovsku a jičínsku,jsou nájmy zrovna tak drahé,né daleko od Prahy..

Nechci tu zacházet do podrobností, ale každý z nás má na výběr jak bude žít. Už jenom tím jak se učí, jak se ožení/vdá, kde žije. Pokud na něco nemám, tak si to nekoupím, nežiji v drahém městě, nemám 4 děti...Jak jsem psal, jediná vyjímka je invalidita, to nikdo neví co se může stát. 1500 za elektřinu? To živíte elektrárnu? Dobře, končím. Hezký den.

hodnocení

Opravdu nevím kolik bude za elektřinu,protože něco jiného je,platit i s ohřevem bojléru + čerpadlo do studny.Platila jsem za to měsíčně 2300kc.Ted v paneláku,když teplá voda se platí v jiné záloze,tak nevím,kolik projedu.Budeme mít 1 lednici,internet televizi a docela často pereme.těžko říct,uvidíme.

jabraka*
hodnocení

0x

Náklady na bydlení jsou všechny náklady ,které nájemce bytu vynakládá během čtvrtletí,v němž uplatňuje žadatel příspěvek.Kauci však obvykle vyžaduje nájemce od nájemníka ještě před stanovením nájmu,takže se nedá započítat do období žádosti.

JB

hodnocení

Jabrako,podepsala jsem nájemní smlouvu a hned odeslala kauci.Pak jsem si všimla doma detailně ve smlouvě,že tam píše,že kauce placena v březnu a já platila ted..Docela jsem nechápala a myslela jsem si,že smlouvu použil nějakou starou kopii a tohoto si nevšiml..Ale jak vidím,je v tom nějaký záměr.Chystám se ho na to zeptat,až se brzy setkáme osobně,při předávání bytu,to bude další protokol.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je kauce placena v březnu,těžko lze uplatňovat do nákladů za IV,V.VI měsíc.Proto musíte získat stvrzenku za měsíce,kdy o příspěvek na bydlení požadujete.

donpapa

Kauci doufám stát neplatí. Takový bordel snad v tomto státě ještě není. Kauce je vratná a jedná se pořád o peníze vlastněné nájemcem. Tyto peníze budou po ukončení nájmu nájemci vráceny (pokud nájemce "nezapomce" platit nájemné a nezdevastuje byt).

hodnocení

0x

NE kauce se nepočítá v rámci přípsěvku na bydlení-ta se celá při ŘÁDNÉM ukončení vrací nebo jsou z ní hrazeny škody které vznkly ...a nechcete je odstaranit či jinak uhradit jejich odstranění + případné neplacení nájmu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]